buldog

 

Bron: www.bndestem.nl

 

Het zijn hele vrolijke en lieve honden

 

 

 

RIJEN – “Ja, als ik in ons dorp een stukje ga wandelen met Diva,

zijn er zat mensen die van de stoep stappen en met

een grote boog om ons heen lopen.”

 

 

“En het is toch zó’n schatje. Het is echt een vrolijke, lieve hond.” Toch snapt Jeanine Palinckx uit Halsteren wel waarom haar Amerikaanse bulldog zulke reacties oproept. “Nee,” lacht ze, “Diva ziet er inderdaad niet uit als een schatje. Maar dat is ze wel. Echt waar.” Zondag liepen er in manege Vijf Eiken in Rijen ongeveer tweehonderd van die schatjes rond. Uit het hele land en zelfs uit Frankrijk en Denemarken waren eigenaren naar de eerste American Bulldogshow in Rijen gekomen. Plus honderden eigenaren en andere belangstellenden.

 

 

American_Bulldog_600

 

Amerikaanse Bulldog

 

 

Organisatoren Laura en Richard Soeters uit Oosterhout zijn er zelf ook een beetje beduusd van. “Dit is de eerste keer dat we zoiets doen, samen met Yvonne Renegade. We hadden niet verwacht dat het zo druk zou worden,” zegt Laura. Zij en haar man zijn zelf echte liefhebbers van het gespierde hondenras, dat sinds een jaar of twintig ook populair is in Nederland. Ze hebben, als hobby, een eigen kennel onder de naam Eastwoodbulls. “We denken dat het zo druk is, omdat dit soort shows meestal in het noorden gehouden wordt. Hier in de buurt heb je nooit keuringen voor dit ras,” zegt Richard.

 

 

engelse bulldog

 

Engelse Bulldog (1)

 

 

 

engelse bulldog-2

 

Engelse Bulldog (2)

 

 

Hij beschrijft de Amerikaanse bulldog als een echte werkhond. “Gespierd, maar met een goed karakter. Soms worden ze verward met een pitbull, maar dat is een totaal ander ras. Bulldogs zijn rustige, lieve honden met een stoer uiterlijk. Daar hou ik van.” Femke van Drunen uit Heesch viel ook als een blok voor het uiterlijk van haar Dana, een teefje van nu drie jaar. “En dat vinden anderen ook. Ik ga vaker naar dit soort shows en heb al drie keer een eerste prijs gehaald en een keer een tweede. Hartstikke mooi dat er nu dichtbij zo’n show is.”

 

 

franse bulldog

 

Franse Bulldog

 

 

 

Olde_English_Bulldogge_portrait

 

“Olde Englisch Bulldogge”

 

 

Of er een tweede editie komt, weet Richard nog niet. “Het zal vooral afhangen of we weer een geschikte locatie kunnen vinden.” Jeanine Palinckx heeft alvast één goede tip: “Ik mis een catalogus met alle deelnemers. Dat zou de volgende keer wel fijn zijn.”

 

 

Zie ook:

 

Rijen in beeld

 

 

16 februari 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN