Hoeveel verdient Serena Williams?

 

 

serena-williams

 

Serena Williams (1)

 

 

Sinds het begin van haar carrière in 1995 als proftennisster, heeft de jongste van de zusjes Williams al meer dan 30 miljoen dollar aan prijzengeld binnengerijfd (meer dan 21 miljoen euro). In de sportwereld heeft Serena met haar wedstrijden al het meeste geld binnengehaald.

 

 

 

12 grandslams

Vorige zaterdag versloeg ze in Melbourne Justin Henin in drie sets. Daarmee won ze haar twaalfde grandslamtoernooi in het enkelspel. Op haar palmares staan ongeveer evenveel overwinningen in het dubbelspel. De Australian Open leverde de topatlete de aardige som van 1,3 miljoen euro op. En daar zal het niet bij blijven als het van haar afhangt: “Ik wil Roland Garros nog eens winnen,” zei Serena na haar overwinning in Australië.

 

 

 

serena-williams-red-carpet-pose

 

Serena Williams (2)

 

 

 

Gemiddeld 4,4 miljoen euro per jaar

2009 was een absoluut topjaar voor de nummer 1 van de wereld. Na 2 grandslamoverwinningen en de eindzege tijdens de finale van de Masters op het einde van het seizoen werd de Amerikaanse, die jaarlijks zo’n 4,4 miljoen euro opstrijkt, uitgeroepen tot best betaalde speelster van de WTA.  Het vorige record stond op naam van Justine Henin. Met een buit van iets minder dan 4 miljoen euro spande ze in 2007 de kroon. Bovendien hebben de organisatoren van de WTA de voorbije jaren heel wat bereikt: zo werden de winsten voor de vrouwen voor alle grote wedstrijden (zoals de grand slam) gelijkgesteld aan die voor de mannen.

 

 

 

Inkomsten uit aandelen en vastgoed

En om nog even dieper op de inkomsten van Serena in te gaan: haar salarispakket bevat behalve bovenstaande bedragen ook alle beursactiviteiten en investeringen in de vastgoedsector. En niet te vergeten: haar portretrechten. Zo ging Serena eind 2009 in op het voorstel om deel te nemen aan een grote reclamecampagne voor een bekend tamponmerk.

 

 

 

5 februari 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN