Bron: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/7609073/Bij-twee-bedrijven-cv-achtergelaten.ece

 

“Ik heb bij twee bedrijven

mijn cv achtergelaten”

 

 

Een kijkje in de keuken bij het bedrijf GCA Tankmasters tijdens de eerste Bedrijvenroute Moerdijk.

 

 

image056

 

GCA Nederland B.V. – Industrieterrein Moerdijk

(Foto: Kees Wittenbols – 18 augustus 2010)

 

 

MOERDIJK – “Ik heb bij twee bedrijven mijn cv achtergelaten. Ze klonken wel enthousiast,” vertelt een bezoeker van de banenmarkt bij Havenschap Moerdijk. De man uit Zevenbergen is momenteel chauffeur, maar zou graag een commerciële functie willen hebben. “Het voordeel van deze banenmarkt is dat je rechtstreeks contact hebt met de bedrijven.” Hij was gisteren één van de circa veertig werkzoekenden die de banenmarkt bezochten bij het Havenschap. Dit was onderdeel van de Bedrijvenroute Moerdijk, die voor het eerst werd gehouden. Dit was in het teken van de dag van de duurzaamheid.

 

 

 

image084

 

Kolb Nederland B.V. – Industrieterrein Moerdijk

(Foto: Kees Wittenbols – 9 augustus 2010)

 

 

Het Havenschap wil met de Bedrijvenroute inwoners van de regio laten kennismaken met bedrijven. Naast de markt kregen de werkzoekenden een rondleiding met een bus over het industrieterrein. Ook circa dertig geïnteresseerden bezochten bedrijven op het terrein. Dit waren mensen die zich hiervoor hadden aangemeld en altijd al eens het industrieterrein wilden bezoeken. Zij namen een kijkje bij het slibverwerkingsbedrijf SNB en bij GCA Tankmasters. Verder bezochten ook vmbo-ers van het Markland College enkele bedrijven, zoals Kolb, Ardagh Glas en Attero.

 

 

 

image054

 

Ardagh Glass Moerdijk B.V. – Industrieterrein Moerdijk

(Foto: Kees Wittenbols – 9 augustus 2010)

 

 

De Bedrijvenroute is een proef. Het is de bedoeling dat de dag voortaan ieder jaar wordt georganiseerd. “De banenmarkt zouden we het liefst twee keer per jaar willen houden,” aldus Miriam Melisse van het Havenschap. “Vandaag zijn er acht bedrijven, de volgende keer willen we er vijftien uitnodigen.” Diverse werkzoekenden, die zijn uitgenodigd om de markt te bezoeken, vinden niet direct een passende baan. “Ik ben op zoek naar een administratieve baan, maar die ben ik niet tegengekomen,” vertelt een vrouw. “Maar, het kan nooit kwaad om rond te kijken, want het werk komt niet naar je toe,” vindt zij. Een andere werkzoekende uit Fijnaart vindt ook niet zijn droombaan deze dag. “Maar er zijn wel mogelijkheden. Ik heb met iemand gesproken die mij kan introduceren bij een bedrijf aan de overkant van de weg.”

 

 

 

image020

 

Havenschap Moerdijk – Industrieterrein Moerdijk

(Foto: Kees Wittenbols – 18 augustus 2010)

 

 

Zie ook:

 

Industrieterrein Moerdijk in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

 

12 november 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN