Bron: BN-DeStem

 

Ik heb dingen gedaan

die ik normaal nóóit zou doen

 

 

ghb-1

 

Het toedienen van de drug GHB gebeurt meestal tijdens een feestje of in een horecagelegenheid.

 

 

 

ghb-2

 

Omdat GHB ook bestaat in vloeibare vorm, kan het onopgemerkt in een drankje worden toegediend.

 

 

 

Ik ben helemaal niet zo’n uitgaanstype.

Ik ga maar een paar keer per jaar écht stappen.

 

Die avond - het is een paar weken geleden - gingen we

na een privé-feestje met een paar mensen het café in.

 

 

Daarna zijn we met een klein groepje mensen naar het huis van één van hen gegaan. Het waren vage kennissen van me. Helemaal geen types waarbij je denkt: daar moet je mee oppassen. Op een gegeven moment werd de sfeer seksueel getint. Daar had ik totaal geen zin in. Ik zei: “dit wil ik niet.” Er was niks dreigends aan de hand, maar ik dacht wel: ik drink mijn drankje op en dan ga ik naar huis. Ik heb nog een slok genomen van een zoet drankje. “Dat wil ik wel eens proeven,” zei ik. Vanaf dat moment weet ik niks meer. Ik herinner me zelfs geen flarden. De volgende ochtend werd ik wakker in mijn eigen bed. Ik was zó ziek. Ik had enorme hartkloppingen. Mijn bloeddruk moet torenhoog geweest zijn. Het duurde anderhalf uur, voor ik m'n bed uit kon komen. Er ging wel door m’n hoofd: dit klopt niet. Zoiets kon echt niet komen van die paar glazen witte wijn die ik had gedronken. Maar het kwam niet in me op dat ze iets in mijn drankje gedaan zouden kunnen hebben. Ik had wel een vaag vermoeden dat er seksueel verkeer was geweest. Zoiets voel je als vrouw aan je lichaam. Maar ik wilde er niet aan. Ik ben gewoon gaan douchen. Was al lang blij dat ik me 's avonds wat beter voelde. Ik drukte het weg. Ik had de ijdele hoop dat het allemaal wel mee zou vallen.

 

Een paar dagen later kwam ik die jongen tegen. Hij zei dat we seks hadden gehad en dat ik gewoon zin had in die vrijpartij. Op dat moment zakte de grond onder mijn voeten weg. Ik hoefde de details niet te horen, ik ben meteen doorgelopen. Van GHB word je opgewonden, las ik later. Dat maakt het zó gemeen! Als ik bij mijn positieven was geweest had ik het écht niet gewild. Ik heb dingen gedaan die ik normaal nooit zou doen. Dat is een enge gedachte. Ik heb nog de ‘mazzel’ dat ik zeker weet dát er iets gebeurd is. Er zijn ook meiden die het nooit te horen krijgen. Maar het is heel moeilijk dat ik me niks herinner. Bij de politie zeiden ze dat ze er misschien wel filmpjes of foto's van gemaakt hebben voor internet. Dat kán toch niet? De eerste dagen schoot het wel eens door m’n hoofd dat het misschien mijn eigen schuld was geweest. Had ik het niet kunnen voorkomen? Had ik andere kleren aan moeten trekken? Maar ik liep niet uit te dagen! Zoiets overkomt je. Zulke jongens hebben je op het oog. Ze zien je als een trofee. Ik twijfelde of ik naar de politie moest gaan. Ik dacht: dat krijg ik nooit vereffend. Ik heb blijkbaar meegewerkt aan die seks, maar ik wilde het niet. Ik heb er tóch melding van gemaakt. Als niemand iets doet, dan neemt het alleen maar toe. Die jongens denken: da's een makkie, er gebeurt niks!

 

Als iedereen zich meldt, kunnen ze er misschien iets aan doen. Gelukkig werd ik heel serieus genomen bij de politie. Maar er valt weinig te bewijzen, want GHB is binnen acht uur uit je urine verdwenen. Stel dat het rond twee uur in mijn drankje gedaan is, dan had ik voor 's ochtends tien uur bij de politie moeten staan. Dat is onmogelijk, toen was ik nog van de wereld! Eigenlijk moet je je ook meteen fysiek laten controleren. Maar toen ik erachter kwam wat er was gebeurd, was het daarvoor te laat. Ik hoop dat er meer bekendheid aan GHB gegeven wordt, want ik kan me niet voorstellen dat dit maar één keer gebeurt. Heel veel meiden hebben nog nooit van GHB gehoord. Zij lopen elke week in de stad. Ik was al niet zo'n fervente stapper, maar nu heb ik het écht gehad met uitgaan. Je kunt gewoon weinig mensen vertrouwen. Nee, ik ga de stad niet meer in.

 

 

 

9 november 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN