Depressieve leraar:

“Ik kan niet meer werken wegens

racistische leerlingen”

 

 

aanslag

 

 

In Londen is een leraar zijn job naar eigen zeggen kwijtgespeeld omdat hij depressief werd van zijn leerlingen. De christelijke leraar Nicholas Kafouris (40) vertelt in de Daily Mail hoe hij het “racistische en antisemitische gedrag” van de overwegend islamitische kinderen niet pikte, maar daarbij geen steun kreeg van de school. Zijn leerlingen aanbeden de terroristen van de 9/11-aanslag in Amerika als helden en staken hun afkeer voor andere godsdiensten niet onder stoelen of banken. Er kwam praat uit als: “De christenen en joden zijn onze vijanden en jij ook omdat je een christen bent.” Volgens Katouris zei een leerling zelfs: “Raak me niet aan, je bent een christen,” toen hij met zijn arm per ongeluk tegen het kind stootte. Anderen zegden doodleuk dat ze zelfmoordterroristen willen worden.

 

9/11

Katouris, een Griekse Cyprioot, gaf al 12 jaar les aan de Bigland Green Primary School in het oosten van Londen. Volgens hem veranderde de houding van de leerlingen na de aanslagen op het World Trade Center. De meerderheid van de leerlingen is moslim. De leraar klaagt nu de school, de directrice en de vice-directrice aan wegens raciale discriminatie, omdat zij niets ondernamen tegen de commentaren die de leerlingen hem naar het hoofd slingerden. Hij had naar eigen zeggen een speciaal formulier voor racistische feiten ingevuld, maar daar gaf directrice Jill Hankey geen gevolg aan. Ze minimaliseerde de woorden en praatte ze zelfs goed, omdat het ging om kinderen van negen jaar oud. “Hij doet het maar om je op stang te jagen,” zou ze hebben gezegd over een incident.

 

Discriminatie

Katouris vond dat het gedrag van de directrice opschoof naar directe religieuze discriminatie ten opzichte van zichzelf. Hij was geïntimideerd toen ze hem opdroeg niet opnieuw met dergelijke zaken af te komen. De commentaren hielden echter niet op en toen de leraar de directrice er opnieuw over aansprak, weet ze de commentaren aan het feit dat hij geen gezag had in de klas. De leraar moest in februari 2007 uiteindelijk thuis blijven met stress, nadat onderdirectrice Margaret Coleman hem had gewaarschuwd niet met de leerlingen in discussie te gaan over hun opmerkingen. Katouris zegt nu dat het gebrek aan steun van de school hem klinisch depressief maakte, waardoor hij niet meer kan werken. De zaak startte vandaag en duurt waarschijnlijk 11 dagen.

 

 

 

10 februari 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN