Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/7344076/Ik-wil-die-versman-zijn-in-het-dorp.ece

(Voor een foto van Astrid en Mark de Bont en reacties, klik op bovenstaande link)

 

“Ik wil die ‘versman zijn in het dorp”

 

 

Astrid en Mark de Bont uit Terheijden in de supermarkt in Hooge Zwaluwe.

 Momenteel is het stel nog druk met het inrichten van de nieuwe winkel die donderdag voor het eerst de deuren opent.

 

 

image075

 

 

HOOGE ZWALUWE - Dozen, winkelwagentjes, verpakkingsmateriaal; de vloer van Mark’s Dagwinkel staat nog bomvol. De schappen worden gevuld, want donderdag opent de supermarkt in Hooge Zwaluwe zijn deuren. Voor het eerst in jaren heeft de kleine kern dan weer een eigen winkel. “Ik merk dat veel mensen haast niet kunnen wachten tot we open gaan,” vertelt ondernemer Mark de Bont (42) uit Terheijden. “Elke dag staan er wel dorpsbewoners door de ramen te kijken hoe ver we al zijn. Een goed teken natuurlijk; daardoor krijgen wij alleen maar meer zin om te beginnen.” De Bont gaat de supermarkt voorlopig samen met zijn vrouw Astrid (40) bestieren. “Indien nodig springen mijn ouders bij. Personeel nemen we nog niet aan, eerst maar eens kijken hoe de winkel gaat lopen.”

 

Het pand, onderdeel van nieuwbouwproject Langstraat aan de Burgemeester Godwaldtstraat, beslaat 250 vierkante meter winkeloppervlakte. Het assortiment is opvallend compleet voor een kleinschalige supermarkt. “Dat moet ook wel met de klantwensen van tegenwoordig. We hebben alles in huis om hier de weekboodschappen te kunnen doen. En veel vers, dat vind ik belangrijk. Ik wil die  ‘versman’ zijn in het dorp. Brood komt elke ochtend van een bakker in Breda, zaken als appelflappen en harde broodjes bakken we zelf af in onze oven. Maar ook op het verse vlees, vleeswaren, groente en fruit richten we onze aandacht.”

 

Terwijl in de winkel hard wordt gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen, vertelt Mark de Bont dat hij hoopt dat Hooge Zwaluwnaren zijn winkel straks ook weten te vinden. “Het is altijd moeilijk in te schatten wat de aanloop wordt, maar we hebben er vertrouwen in. De locatie is perfect, zo vlakbij de school en met voldoende parkeergelegenheid voor de deur.” Vandaag krijgen alle inwoners van Hooge Zwaluwe alvast een presentje huis-aan-huis bezorgd namens Mark’s Dagwinkel. Woensdag is er een openingsreceptie van 19.00 tot 20.30 uur en donderdag vanaf 8.00 uur kan het winkelpubliek terecht. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 7.30 tot 17.00 uur.

 

 

Zie ook:

 

Hooge Zwaluwe in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

 

26 september 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count