Bron: www.bndestem.nl

 

In de ban van de moord op Kennedy

 

 

“Het is 45 jaar geleden, maar Amerika is nog steeds in de ban

van de moord op John F. Kennedy,” zegt documentairemaker

Ton Roozeboom (61) uit Etten-Leur.

 

 

John_F__Kennedy%2C_White_House_color_photo_portrait

 

John F. Kennedy

 

 

“In Nederland halen mensen misschien hun schouders op over iets dat zo lang geleden is gebeurd, maar in Dallas zie je 24 uur per dag mensen rondlopen bij de plaats van de aanslag. Iedereen wil de locatie een keer gezien hebben.” Zaterdag 22 november wordt het helemaal druk in Dallas, omdat het op die dag 45 jaar geleden is dat Kennedy op Dealey Plaza werd doodgeschoten. Ter nagedachtenis wordt er zaterdag in Dallas een conferentie gehouden waarbij veel schrijvers, onderzoekers en nog enkele getuigen van de moordaanslag aanwezig zullen zijn. Roozeboom, die twee jaar geleden samen met zijn zoon Jeffrey en Thars Duijnstee uit Baarle-Nassau de spraakmakende documentaire “I Shot JFK” maakte, wil er absoluut bij zijn.

 

Roozeboom: “Dit is misschien de laatste keer dat de getuigen in het openbaar optreden. Ik heb hun boeken gelezen, maar ik wil ze in het echt zien. De motoragent die achter de wagen van Kennedy reed, de dokter en de radioloog die in 1963 de eerste hulp boden, evenals de man die alles vanaf een viaduct zag gebeuren en gewond raakte door een vliegend stuk steen. Dat was afkomstig van het eerste schot dat de president miste en een stoeprand raakte. Ik ga ook naar het huis van Lee Harvey Oswald. Ook al heeft hij op de bewuste dag niet geschoten.” De theorie over de moord die Roozeboom aanhangt, staat haaks op de bevindingen van de Amerikaanse overheid. “Negentig procent van de Amerikanen gelooft de versie van de regering niet. Je vraagt je af wanneer ze opening van zaken geven. George Bush wilde de archieven niet vrijgeven. Hij heeft de termijn zelfs verlengd tot 2032. Wat heeft dat nu voor zin? Dat is toch vreemd?” Roozeboom was zestien toen het gebeurde. “Het heeft me tot drie jaar geleden slechts zijdelings bezig gehouden. Ik ben geen aanhanger van complottheorieën, maar nadat ik kennis had genomen van het onderzoek van Willem-Jan Dankbaar begon het me te interesseren.”

 

De Nederlandse IT-miljonair Dankbaar heeft een team op de moord gezet. Dankbaar nam acht oud-FBI agenten in dienst om onderzoek in de VS te verrichten. De conclusies zijn vastgelegd in de documentaire “I Shot JFK.” De verklaringen van maffialid James Files in de film van Roozeboom zijn opzienbarend. Files doet op zeer gedetailleerde wijze uit de doeken hoe híj Kennedy doodschoot. Roozeboom: “We hebben alles gecheckt en we hebben hem op geen enkele leugen kunnen betrappen. Het hele verhaal valt op zijn plaats.” De bekentenis van Files wordt niet door iedereen voor zoete koek aangenomen. In Amerika krijgt de documentaire weinig steun. Roozeboom: “Ik ben bij diverse televisiemensen langsgeweest, maar ik kom er niet door. Ze willen nog meer bewijzen zien, maar dat is natuurlijk lastig. De maffia staat echt geen handtekeningen uit te delen na een aanslag.” Conferentie – “November in Dallas 2008, 45 Years,” Adolphus Hotel Dallas.

 

http://jfklancer.com

 

 

 

20 november 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count