Bron: http://www.bndestem.nl/algemeen/economie/7559343/Inbev-ziet-bieromzet-stijgen.ece

 

Inbev ziet bieromzet stijgen

 

 

jupiler

 

 

BREDA - Anheuser-Busch Inbev, het grootste bierconcern ter wereld waarvan het Nederlandse hoofdkantoor in Breda is gehuisvest, heeft een sterk derde kwartaal achter de rug. Vooral in Brazilië en China zag de bierbrouwer van internationale merken als Budweiser, maar ook lokale biermerken als Jupiler, Hertog Jan en Oranjeboom de omzet sterk toenemen. In Brazilië zelfs met bijna 16%.

 

 

jupiler (2)

 

 

In West-Europa en Noord-Amerika gaat het al enige tijd een stuk minder met de bierverkoop. Daar zag Inbev de omzet met respectievelijk 5 en 1,5% teruglopen, uitgezonderd het Verenigd Koninkrijk en Canada. Meer dan de helft van de omzet haalt Inbev uit China, Brazilië en Engeland. Het Belgisch-Braziliaanse concern dat ook softdrinks op de markt brengt, behaalde een nettowinst van ruim een miljard euro, tegen 700 miljoen in het derde kwartaal van 2009. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt de winst voor AB-Inbev uit op ruim 2,5 miljard euro. Het totale volume groeide in het derde kwartaal met 4,1 procent. Over de eerste negen maanden van 2010 was het volume 2,4 procent hoger.

 

 

bier-1

 

 

De verbeterde resultaten zijn toe te schrijven aan de gestegen verkopen in de opkomende economie en de gedaalde kosten voor leningen. Inbev betaalde twee jaar geleden 41,2 miljard euro voor de overname van de Amerikaanse bottelaar Anheuser Busch. AB-Inbev brengt in totaal 200 biermerken op de markt en telt, verdeelt over 23 landen, 116.000 medewerkers.

 

 

 

3 november 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN