Bron: BN-DeStem

 

Inbraakgolf teistert regio

 

Door: Geert Nijland

 

 

politie_892679b_955350b

 

 

BREDA - Etten-Leur, Rucphen, Zundert, Rijsbergen

en Bavel worden geteisterd door inbrekers.

 

 

In Bavel zijn de afgelopen week acht inbraken gepleegd, waarvan alleen al vier op donderdag. De politie neemt extra maatregelen. Dat zegt woordvoerder André van den Hul van de politie Midden- en West-Brabant. “Dat aantal van acht inbraken in één week tijd is uitzonderlijk. Dat maken wij zelden mee. Normaal gesproken zijn het er hooguit twee per week,” aldus Van den Hul. De inbraken vonden plaats in heel Bavel. In vrijwel alle gevallen kwamen de inbrekers binnen door een raam aan de achterzijde van de woningen te forceren. Onder meer enkele woningen aan het Kerkepad waren het doelwit. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

 

Ook het aantal inbraken in Etten-Leur, Rucphen, Rijsbergen en Zundert nam de laatste tijd stevig toe. De afgelopen vier weken zijn er 34 meldingen binnengekomen bij de politie. Van den Hul: “Dat is zowat een verdubbeling met de maand daarvoor. Traditiegetrouw lopen de cijfers altijd op aan het einde van het jaar, maar deze stijging moet een halt toe geroepen worden.” Agenten van de betrokken politieteams gaan de komende tijd, met name in de avonduren, meer controles uitvoeren. Uit een analyse is gebleken dat de inbraken vooral aan het einde van de avond en in de nachtelijke uren zijn gepleegd. Met uitzondering van vier van de vijf inbraken in Bavel afgelopen donderdag, die waarschijnlijk overdag zijn gepleegd. De extra surveillances vinden al vanaf dit weekeinde plaats.

 

In Etten-Leur waren de inbrekers actief in de wijken Hooghuis, Griend en de Grauwe Polder. Net als in Rijsbergen, Zundert en Rucphen werden er gaatjes geboord om binnen te komen. Deze werkwijze is vooral geliefd bij Oost-Europese bendes, maar de politie heeft in dit stadium nog geen enkel idee van de identiteit van de daders. De politie gaat met gemeenten en woningbouwcorporaties kijken welke andere maatregelen nog mogelijk zijn om inbraken te voorkomen. Ook zullen er flyers worden uitgedeeld in woonwijken. Hierin wordt onder andere opgeroepen om zelf te zorgen voor goed hang- en sluitwerk. Voor de opsporing zal de politie het gebruik van SMS Alert en Mail Alert intensiveren.

 

 

22 november 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count