Bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/7641134/Inwoners-Gilze-en-Rijen-meest-ongerust-over-luchtvaartongevallen.ece

 

Inwoners Gilze en Rijen meest ongerust

over luchtvaartongevallen

 

 

image083

 

Thunderstreak bij de ingang van het vliegveld

(Foto: Kees Wittenbols – 8 september 2008)

 

 

RIJEN - De inwoners van de gemeente Gilze en Rijen maken zich het meest ongerust over criminaliteit, transport van gevaarlijke stoffen en luchtvaartongevallen. Dat blijkt uit het onderzoek “Brabant beoordeelt risicocommunicatie” dat deze zomer werd gehouden. Via het onderzoek willen de provincie Noord-Brabant en de drie veiligheidsregio’s inzicht krijgen in de kennis van inwoners over mogelijke risico’s. De resultaten worden gebruikt om de communicatie met de burgers te verbeteren.

 

 

 

image081

 

Ingang vliegveld

(Foto: Kees Wittenbols – 8 september 2008)

 

 

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste inwoners van Gilze en Rijen, net als de overige respondenten, zich niet uitzonderlijk ongerust maken over de omgevingsrisico’s. Inwoners willen graag via het lokale of regionale huis-aan-huisblad worden geïnformeerd over omgevingsrisico’s. Ook brieven, folders en de gemeentelijke website waarderen zij, naast regionale kranten en lokale omroepen. De respondenten vinden overigens dat één grote voorlichtingscampagne per jaar over bijvoorbeeld de komst van een bedrijf, de wijziging van vervoersroutes voor gevaarlijke stoffen of ziektes als Q-koorts, voldoende is. Ze willen niet overvoerd worden met informatie. Een ingrijpende verandering in de eigen omgeving is hier een uitzondering op. Daar willen ze ook tussentijds van op de hoogte worden gesteld. Aan het onderzoek deden 2.500 Brabanders uit Bergen op Zoom, Deurne, Eersel, Gilze en Rijen, Goirle, Oss, Tilburg, Valkenswaard, Veghel, Waalwijk en Woensdrecht mee. 256 respondenten kwamen uit de gemeente Gilze en Rijen; 19 inwoners zijn telefonisch geënquêteerd.

 

 

Zie ook:

 

Gilze in beeld

Rijen in beeld

Molenschot in beeld

Hulten in beeld

 

Rondje vliegveld in beeld

 

 

 

17 november 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count