http://www.bndestem.nl/regio/ettenleur/7731578/Politiek--The-Ashes.ece

 

Jaloezie is een slechte eigenschap

 

 

Australia_vs_India

 

Cricketwedstrijd Australië tegen India

(Foto: uit Wikipedia)

 

 

Jaloezie is vooral dom. Want vrijwel altijd ben je jaloers op maar één of twee dingen van die ander. Dat de buurman in een grotere auto rijdt dan jij bijvoorbeeld. Of dat de overbuurman in een veel groter huis woont dan jij. In je afgunst vergeet je dat de kelder van dat huis na één buitje blank staat of dat die auto benzine slurpt. Bij opkomende jaloersheid kun je je het best afvragen of je heel je leven wilt ruilen met die ander.

 

Zo, dat heb ik genoteerd. Ik ga volgende maand op vakantie naar Australië. Op bezoek bij mijn broer en neven en nicht. De laatsten zijn Down Under geboren en getogen. Zoals bijna alle Australiërs zijn ze op het ogenblik - en volgende maand ook nog - in de ban van The Ashes. De tweejaarlijkse testmatches tussen Engeland en Australië zijn hele dagen op de televisie te zien. Cricket, cricket en nog eens cricket, haast een zomer lang. Want één wedstrijd duurt vijf hele dagen - uiteraard wel met theepauzes - en er staan er vijf op het programma, in Brisbane, Adelaide, Perth, Melbourne en Sydney. The Ashes verliezen komt in Australië minstens zo hard aan als een verloren WK-finale in Nederland. Eigenlijk komt het harder aan.

 

Dat zit namelijk zo. De Australische cricketploeg heeft in 1882 in Londen de Engelsen verslagen, voor het eerst op Britse bodem. The Sporting Times schreef toen dat het Engelse cricket was overleden en dat de as naar Australië zou worden overgebracht. Bij de volgende ontmoeting in Australië, waar natuurlijk een zeereis aan voorafging - gingen de Engelsen in figuurlijk zin op zoek naar de as. Sindsdien spelen ze om The Ashes.

 

Naar cricket kijken miljarden mensen, in India, Pakistan, Sri Lanka, Engeland en Australië onder meer. Toch denk ik dat een voorstel om een cricketveld in Etten-Leur aan te leggen in de gemeenteraad geen kans maakt. Gek is dat niet, want rondom de Moeierboom leeft cricket niet. Maar in De Streek bijvoorbeeld zou best een pitch kunnen liggen. Hockeyclub Etten-Leur heeft het ledental de afgelopen vijf jaar zien groeien van achthonderd naar elfhonderd, onder wie zevenhonderd junioren. De club is dan ook al jaren veel te krap gehuisvest aan de Olympiade, waar de aanleg van een vierde hockeyveld pas mogelijk is na een verhuizing van de buren, de honk- en softbalvereniging The Stags. Die zouden naar De Streek kunnen of naar de Groene Wig bijvoorbeeld. Dan heb je - de gemeenteraad draait er zijn hand niet voor om - van een oplossing het probleem gemaakt. Met jaloezie tussen buren heeft het niets te maken.

 

 

Lees ook:

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Cricket

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

Leur in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

 

4 december 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count