Met gps live je kat volgen

 

 

kat-5

 

 

 

Met de “WP Cat” weet de dierenvriend altijd waar zijn kat uithangt.

Via een gps-ontvanger aan de halsband wordt het

traject van een huisdier weergegeven op Google Earth.

 

 

Eind dit jaar brengt het Nederlandse elektronicabedrijf WP Tronic dit systeem op de markt. De responder aan de halsband van de kat staat in verbinding met een basisstation gekoppeld aan de pc van het baasje. Het systeem registreert, met zelf in te stellen intervallen, de locatie van het huisdier. Zo is altijd na te gaan waar de kat was op welk moment. De software van WP Cat tekent zelfs de afgelegde route uit, bijvoorbeeld op de internetatlas Google Earth. Het bereik van de gps-ontvanger ligt tussen de 200 en 6.000 meter, afhankelijk van de bebouwing in de omgeving. Op het platteland is een kat duizenden meters te volgen.

 

Nooit meer ongerust

Maar wanneer je kat houdt van verre reizen, is er nog geen reden tot ongerustheid. Als de kat te ver weg is om zijn coördinaten door te geven, worden ze opgeslagen op de responder. Eenmaal weer binnen bereik wordt de afgelegde weg doorgestuurd naar het basisstation. De eigenaar van WP Tronic Wilfried Peezenkamp bedacht de WP Cat toen zijn eigen katten een aantal maal ernstig gewond thuiskwamen. Twee van hen testen nu het systeem. “Als er ergens een vastzit, bijvoorbeeld met een poot in een klem, dan kun je gelijk actie ondernemen,” zegt Peezenkamp. Bij het protoype zit de gps-ontvanger nog in een klein rugzakje, maar Peezenkamp werkt aan een kleinere versie voor aan de halsband. In het najaar wil hij deze klaar hebben om de WP Cat nog dit jaar in Nederland op de markt te brengen. Later moeten ook België en Duitsland volgen. De verkoopprijs schat hij op 150 euro.

 

Duitse navolging?

De Volkskrant wees Peezenkamp op een gelijkaardig Duits systeem. Een Duitse website biedt al gps-halsbanden aan voor 34 euro. Peezenkamp: “Dat heb ik gezien ja, maar met die halsband kun je de data pas uitlezen als de kat weer terug is. Met mijn systeem kun je juist op elk moment zien waar je kat is.”

 

 

 

 

Een bijdrage van Redactie: Breda-en-alles-daaromheen.

 

21 juli 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN