image005

 

“En toch is kamperen helemaal niet uit”

 

 

De vakantiebungalow mag dan populair zijn en dat kamperen uit is,

 is de campinguitbaters in West-Brabant beslist een brug te ver.

 

 “Lekker buiten zijn en bij elkaar op een veldje zitten waar de kinderen makkelijk contact maken,

dat is voor heel veel mensen echt kamperen.”

 

 

 

tenten

 

 

Enthousiaste woorden van Judith Gerritsen, marketeer bij Molecaten waaronder onder meer Bosbad Hoeven valt. Bosbad Hoeven loopt nog altijd als een trein, zegt ze. De belangstelling voor de 450 vaste staanplaatshouders en 350 seizoensplaatsen is onverminderd groot. Maar daarnaast signaleert de marketeer toch ook ‘een nieuwe markt’ in West-Brabant, al is die nog maar klein. “Sinds kort bieden wij ook verhuuraccommodaties en ingerichte tenten aan, in totaal 55 stuks. De belangstelling daarvoor is goed.”

 

Volgens Jornt de Meurichy, manager bij Roompot Parken, kamperen ‘hele kuddes’ nog graag. “Kijk bijvoorbeeld naar de stroom Duitsers die nog elk jaar naar de Zeeuwse campings komen. Maar bij De Katjeskelder - en andere zogeheten mixbedrijven van ons - hebben we het aantal bungalows wel uitgebreid ten koste van het aantal campingplaatsen. Bungalows kun je immers het hele jaar door exploiteren, inclusief de faciliteiten die op een terrein zijn. Dat maakt het zakelijk gezien interessanter.” Peter Mies van Camplus, waarbij dertig recreatie-ondernemers uit West- en Midden-Brabant zijn aangesloten, ziet de kampeervakantie zomaar niet verdwijnen.” Er is natuurlijk wel concurrentie van de bungalowparken, met name voor de korte vakanties. Maar voor veel gezinnen is kamperen nog steeds aantrekkelijk. En ik zie ook nog steeds massale uittochten met caravans en motorhomes.”

 

Rob Copray, parkmanager bij camping De Heide in Bergen op Zoom is ‘helemaal niet ontevreden’ met zijn bezetting. “We hebben deze maand bijvoorbeeld veel 55-plussers. Deels ook uit de omgeving, mensen die dicht bij huis met de eigen caravan bij ons vakantie houden.” Dat de moderne toerist niet meer met een wc-rol over de camping wil lopen, noemt hij ‘een achterhaalde kreet.’ “Sanitaire voorzieningen op campings worden steeds beter. In de toiletten is gewoon papier aanwezig. Mensen willen dezelfde faciliteiten als thuis. Op die vraag proberen we allemaal in te spelen.”

 

 

 

 

Een bijdrage van Redactie: Breda-en-alles-daaromheen.

 

5 juni 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN