Bron: BN-DeStem

 

Kliko de Clown

 

 

Drie kliko’s in de tuin! Het moet niet veel gekker worden.

 

kliko

 

 

Wethouder Theo Vaes stelde deze week voor om met alle Etten-Leurenaren samen voor de hele gemeente nieuwe kliko’s aan te schaffen (dat is goedkoper) en ze bij toerbeurt, met telkens een week ertussen, te laten legen. Nu weet ik niet of u wel eens vis eet, maar na drie zomerse dagen pruttelen in de afvalbak, durven zelfs de vliegen niet meer in de buurt te komen. En zo’n bak moet dan nog anderhalve week wachten. Laten we er dan meteen maar Etten-Meur van maken. Bovendien is het toch geen gezicht in de tuin? Drie van die plastic misbaksels naast elkaar, dan lijkt het net alsof je in Napels woont. Ik zou het niet doen Theo. Straks noemen ze je nog Kliko de Clown.

 

De gemeente denkt er over na om iedere bak van een chip te voorzien. Vroeger werd alleen de vuilnis van Madonna, Sophie Hilbrand en Do doorzocht op gedragen slipjes, maar vanaf 2012 wil de gemeente blijkbaar ook van u weten wat u, eerzame burgers, allemaal uitvreet. George Orwell had gelijk en Kafka ook. We koersen af op een ambtelijke politiestaat, waarbij gewogen kan worden hoeveel bananen u deze week heeft gegeten. En hoe meer afval, hoe hoger de rekening. Het gevolg zal zijn dat de buurman stiekem zijn rotzooi in uw kliko dumpt. Door schade en schande wijs geworden lig je al op de loer om hem met een loden pijp op andere gedachten te brengen. Daarnaast zullen ook de bossen behoorlijk opfleuren van al het gedumpte afval, want heb maar niet de illusie dat mensen voor hun rommel extra willen betalen.

 

Over stank gesproken. Van Roessel beloofde deze week zijn leven te beteren. Hij heeft beloofd dat hij die varkentjes voortaan wel even zal wassen. Misschien kan de natwasserij de helpende hand toesteken. Dan krijgt die allesdoordringende, zoete geur die half Etten-Leur naar adem doet happen, hopelijk wat meer pit. Het is maar goed dat vanavond bij Cumel het stuk Vang de Lucht wordt opgevoerd. Dat scheelt ook weer wat. Hoe was Audubon gisteren in het Oderkerkpark? Ik vraag het even, want ik kon helaas niet. Ik had op de Open Monumentendag gehoord dat er vroeger Neanderthalers met speren op jacht gingen in de omgeving van het Liesbos. Ik ben gisteravond even gaan kijken en het klopt. Daarom ben ik vandaag wat later, maar ik kom wel. Ik zie jullie straks bij Cumel. Doei en prettig weekeind.

 

 

 

20 september 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN