Bron: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/7753352/Klundert-bij-Kaarslicht-wil-graag-vers-bloed.ece

 

Klundert bij Kaarslicht wil graag ‘vers bloed’

 

 

image002

 

 

KLUNDERT – “Klundert bij Kaarslicht moet bijzonder blijven. Daarom geven wij ‘vers bloed’ de ruimte om een nieuw bestuur te vormen.” Dat zegt Cors de Visser, voorzitter van de organisatie die het feeërieke evenement zaterdag voor de derde keer houdt. “Vier van de vijf bestuursleden zijn er al vanaf 2005 bij. We zijn op zoek naar een nieuwe club. Anders lopen we het risico dat we eindeloos in hetzelfde stramien blijven hangen. Het organiseren van zo’n mooi evenement als Klundert bij Kaarslicht mag geen routine worden,” aldus De Visser.

 

Het huidige bestuur is het werk niet beu en gaat niet abrupt stoppen, maar het ziet in dat ‘vers bloed zuiverend kan werken.’ De Visser: “Nieuwe mensen hebben weer nieuwe ideeën.” Mochten zich nieuwe bestuursleden aandienen, dan zal het huidige bestuur hen met raad en daad ter zijde staan. Verder zijn er allerlei draaiboeken voor handen, dus die hoeven niet opnieuw uitgevonden te worden, benadrukt De Visser. Hij vertelt dat de huidige club er weer flink de schouders onder heeft gezet om zaterdag uit te pakken met een groots evenement.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/7754770/Deelnemers-willen-zelf-ook-genieten-van-Klundert-bij-Kaarslicht.ece

 

Deelnemers willen zelf ook genieten van Klundert bij Kaarslicht

 

 

kaarslicht

 

Tienduizend lichtjes worden zaterdag aangestoken.

 

 

KLUNDERT - Klundert bij Kaarslicht telt zaterdag zeker 35 deelnemende groepen. Dat is bijna twee keer zoveel als bij de vorige editie in 2008. “In totaal 680 deelnemers zijn zaterdag op de been,” aldus De Visser. De groepen komen ook van buiten Klundert zoals uit Strijen, Heinenoord en Fijnaart. Het is De Visser opgevallen dat groepen die eerder mee hebben gedaan nu één optreden geven in plaats van twee of drie. “Zij willen tijd hebben om iets van het evenement te zien,” lacht de voorzitter. Ook het palet van uitvoeringen is breder. Naast muziek en zang staan komend weekeinde ook theater en dans op het programma. Dit alles is te zien in een magische setting: tussen heel veel kaarsjes. “We hebben zo’n 95 vrijwilligers die een uur bezig zijn om 10.000 kaarsjes aan te steken. Na afloop doven zij die ook weer allemaal,” aldus De Visser. Overigens zal op straat een heel klein beetje openbare verlichting branden omdat mensen het de vorige keer erg donker vonden.

 

 

image006

 

Voormalig stadhuis van Klundert

(Foto: Kees Wittenbols – 17 augustus 2009)

 

 

Het programma begint zaterdag om 18.15 uur met de lampionnenoptocht waar naar verwachting zo’n duizend mensen in meelopen. Om 18.45 uur is de opening. “Dit jaar is die gericht op de kinderen,” licht De Visser toe. In totaal 120 kinderen brengen een lied ten gehore. Het gaat om de Detokids, het Noordhoeks kinderkoor en schoolkinderen uit Klundert. Nieuw dit jaar is het Bengaals vuurwerk dat bij de opening wordt afgestoken. De kleinste kinderen kunnen zaterdagavond hun kleurplaat inleveren aan de Molenstraat 1. Op een latere datum wordt bekend wie een prijs heeft gewonnen. Klundert bij Kaarslicht eindigt ook met spetterend vuurwerk. De Visser: “Om vijf voor tien start Sambaband Extravert bij het stadhuis met het laatste optreden van de avond. Daar komt ook vuur bij kijken. Het optreden gaat automatisch over in het vuurwerk.”

 

www.klundertbijkaarslicht.nl

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

 

 

Zie ook:

 

Klundert in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

7 december 2010

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel:

 

13 december 2010

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/7786112/Kaarslicht-maakt-van-Klundert-een-sprookje.ece

 

Kaarslicht maakt van Klundert een sprookje

 

 

KLUNDERT - Het waren omstandigheden waar de organisatie van Klundert bij Kaarslicht van tevoren van zal hebben gedroomd: winters fris, een vrijwel heldere hemel en niet te veel wind. Vooral dat laatste lijkt een zegen voor een evenement dat zijn aantrekkingskracht te danken heeft aan zo’n tienduizend kaarsjes die op ieder randje, richeltje en stoepje in het historische centrum van het vestingstadje worden neergelegd.

 

De aantrekkingskracht van Klundert bij Kaarslicht werd zaterdag opnieuw bevestigd: vele duizenden mensen liepen er gedurende de avond door de sprookjesachtige straten. Absoluut hoogtepunt is ook dit jaar weer de Bottekreek, die op spectaculaire wijze in het kaarslicht is gezet. Maar ook de Kerkring en de omgeving van het stadhuis ontlokken bij veel mensen uitroepen van bewondering.

 

 

 

Zie het foto-album:

 

http://www.bndestem.nl/bndestem/fotoalbums/klundertbijkaarslicht/

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o- 

 

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count