logo (7)

 

Knalgeel treintje is de trots van de VVV

 

treintje

 

Het gele toeristentreintje rijdt langs de Havermarkt.

 

 

 

BREDA - Vol trots kijkt directrice Marlice Dreessen naar het

knalgele gevaarte voor de deur van de VVV aan de Willemstraat.

 

 

Gistermiddag vertrok de eerste rit van het toeristische treintje van de VVV voor een rondje door de historische binnenstad. Dreessen: “Nooit eerder hebben we in Breda een toeristentreintje gehad, het is echt een ‘pilot,’ ter ere van het 100-jarig bestaan van de VVV. We wilden zoiets al heel lang.” Wie van het station naar het centrum loopt, kan het treintje niet over het hoofd zien en veel toeristen besluiten dan ook ter plekke in te stappen. Het treintje heeft slechts 22 zitplekken. Het slechte weer deert niemand: de wagon is overdekt en heeft plastic zijschermen. De tweede en derde rit zitten snel vol en mensen moeten zelfs teleurgesteld worden. Dreessen: “Als het aanslaat - en de gemeente draagt weer een mooi centje bij - dan willen we het treintje volgend jaar zomer weer laten rijden. Misschien dan wat langer en met meer wagons, maar dat is allemaal even uitproberen.”

 

Het treintje rijdt nu nog tot en met zondag 10 augustus, zeven dagen per week, vier ritten per dag. Om 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en om 16.00 uur is het vertrek in de Willemstraat. De route voert via de Academiesingel en de Nieuwe Prinsenkade over de Hoge Brug, door Vismarktstraat en Reigerstraat. Het treintje draait dan op de Grote Markt, doet nog het Kasteelplein aan en rijdt dan door de Catharinastraat richting Chassé Theater. Via de Oude Vest en Vierwindenstraat gaat de rit tenslotte langs de singel terug naar de VVV. Een rit duurt ongeveer 45 minuten, onderweg wordt er drie keer gestopt: bij het Spanjaardsgat, bij het Begijnhof en voor het Chassé Theater. Een professionele VVV-gids vertelt op die punten, maar ook tijdens het rijden, allerlei achtergronden over Breda.

 

Om het treintje extra te promoten doen diverse ondernemers uit de binnenstad mee aan een actie: wie een aankoop doet, krijgt een gratis toegangsticket voor de toeristische attractie. De actie loopt nog de volle drie weken dat het treintje rijdt. Voor een ritje in het toeristische treintje betaalt een volwassene normaal gesproken 2 euro, kinderen van 4 tot 13 jaar 1 euro en een kind tot 4 jaar mag gratis mee. “Het treintje rijdt áltijd, ook al zitten er maar twee mensen in,” benadrukt Dreessen.

 

 

 

Een bijdrage van Redactie: Breda-en-alles-daaromheen.

 

22 juli 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN