Koppel verdwijnt uit Essens hotel

met openstaande rekening

van 10.000 euro

 

29 mei 2009

 

 

bent-u-al-eens-opgelicht_5_460x0

 

 

Claudia en Pieter-Jan van De Kerselaer zitten met de handen in het haar. Zeven maanden lang verbleef een berucht oplichterskoppel in hun hotel. Het duo verdween dinsdag, zonder te betalen. “Zeven maanden lang gaven we hen vertrouwen en vriendschap,” zuchten Claudia en Pieter-Jan. “En dan wordt duidelijk dat we helemaal beduveld werden. Opgelicht en beroofd, dat zijn we.” Het verhaal begint op 12 november 2008. “We kregen ‘s avonds een telefoontje van een man die zeer overstuur was,” blikt Claudia terug.

 

Hotelfiche

“Hun huis was afgebrand en ze konden nergens terecht met hun twee kleine kinderen. Hij vroeg of we plaats voor hen hadden. Het appartement in het hotel was op dat moment beschikbaar. Enkele uren later stonden ze met vier voor de deur: Michel en Mariska en de kinderen Mats en Daan. Ze stelden zich voor als de familie de Klein. Omdat ze te moe waren, beloofden ze de hotelfiche de dag erna in te vullen.” Maar ook de volgende dag werd er geen fiche ingevuld. Claudia: “Al hun persoonlijke papieren waren verbrand. Ze zouden een weekje blijven, tot zijn ouders terugkwamen uit Marbella. Een week werd al snel een maand en papieren hadden we nog altijd niet gezien.”

 

 

 

essen-3 070

 

Hotel “De Kerselaer” – Stationsstraat 202 – Essen

(Foto: Kees Wittenbols – 16 juli 2009)

 

 

Nieuwe auto

De ene smoes volgde de andere op. Het Nederlands consulaat zou voor nieuwe papieren zorgen, maar dat bleef maar aanslepen. Michel kreeg Claudia zo ver dat hij haar oude Volkswagen Golf mocht gebruiken. “Hij vertelde dat hij net voor de brand van job was gewisseld. Een bedrijfswagen had hij niet meer. Michel beloofde me een nieuwe auto. Dat kon hij probleemloos regelen via zijn werk.” Na vier maanden waren de papieren uiteindelijk in orde. Claudia: “Maar dan vormde geld weer een probleem. De familie had een rekening in Nederland. Die moest eerst worden opgezegd, nadien zou het geld worden overgeschreven naar het Dexia-kantoor in Kapellen. Ook dat sleepte weken aan.”

 

Vorige week kwam het ‘verlossende’ telefoontje: het geld stond op de Belgische rekening. “Dinsdag gingen ze het ophalen. Mariska en ik waren eerst nog samen gaan sporten. Toen ik onder de douche stond, zijn ze ervandoor gegaan met mijn Golf. Ook de portefeuille met wisselgeld, zo’n 500 euro, was verdwenen.” Claudia en haar vriend Pieter-Jan krijgen nog niet meteen argwaan. “Ik dacht dat ze naar de bank waren. En een dief had die portefeuille wellicht gestolen. Om 22 uur waren ze nog niet terug. Er lag amper kleding in hun kast, maar ze hadden ook niet veel.”

 

 

Puzzelstukjes

Woensdag trok Pieter-Jan naar de politie. “We namen contact op met Dexia in Kapellen. Ze kenden die mensen niet. Plots vielen de puzzelstukjes in elkaar. We gaven vertrouwen en vriendschap, maar werden beduveld. Auto weg, portefeuille weg, openstaande rekening van 10.000 euro... Wat speurwerk op internet leerde ons dat Michel en Mariska in Nederland bekende oplichters zijn.” (PDM).

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel:

 

2 juni 2009

 

Bron: www.bndestem.nl

 

 

Oplichtersduo dupeert Essens paar

 

 

 

kerselaer

 

Pieter-Jan en Claudia Testers van hotel De Kerselaer in Essen hebben alle collega’s in de wijde omgeving gewaarschuwd

voor het gevluchte oplichtersduo Michel en Mariska, dat hen te grazen nam.

 

 

ESSEN - Pieter-Jan en Claudia Testers van hotel De Kerselaer in Essen zijn zwaar gedupeerd. Een Nederlands echtpaar met twee kleine kinderen, dat zij zeven maanden lang onderdak boden, blijkt een berucht oplichterskoppel. Afgelopen dinsdag namen ze de benen, met achterlating van een schuld van dik tienduizend euro. Ze namen ook nog eens Claudia’s auto mee en een portefeuille met zo’n vijfhonderd euro. Sindsdien zijn ze spoorloos.

 

De hoteliers namen het gezin in huis uit medelijden. “Ze kwamen binnen als hoopjes ongeluk.” Al die tijd werden ze om de tuin geleid met smoezen. Na de vlucht van het oplichtersduo, toen Testers naar de politie en de bank in Kapellen ging om het een en ander na te trekken, werd de ware identiteit van de twee bekend. Want de mannelijke helft, Michel P. (37) die al vijftien jaar bezig is met oplichtingspraktijken, is herhaaldelijk op de korrel genomen door het Tros-programma Opgelicht. Hij staat – onder zijn ware naam én aliassen – op de website van dat programma met een dik dossier. Vooral in Brabant en Zeeland sloegen hij en zijn vrouw Mariska (36) toe. Ze hebben voor miljoenen opgelicht.

 

Pieter-Jan Testers (41), afkomstig uit Rucphen en met veel familie in Kruisland en Roosendaal en zijn vrouw Claudia (29) uit Essen, kregen op 12 november 2008 een telefoontje van een radeloze man die hen om hulp vroeg. Hun huis in Zeist, zo was het verhaal, was afgebrand en ze konden nergens terecht. De twee eigenaars van De Kerselaer in de Stationsstraat in hartje Essen, vlakbij het station, hadden een appartement beschikbaar. Het gezin meldde zich als Michel en Mariska de Klein, met kinderen Mats en Daan. Papieren of geld hadden ze even niet: alles was verbrand. Maar dat zou in orde komen, want hun ouders waren stikrijk, met een huis in Marbella.

 

 

 

essen-3 071

 

Hotel “De Kerselaer” – Stationsstraat 202 – Essen

(Foto: Kees Wittenbols – 16 juli 2009)

 

 

Terwijl de hoteleigenaars steeds heviger aandrongen op betaling, op internet gingen speuren maar niets over het duo konden vinden, misbruikte het ‘zielige’ gezin hun vriendschap en gastvrijheid en stapelden smoes op smoes. Ze gebruikten zelfs Claudia’s auto, om boodschappen te doen in Putte en Hoogerheide. Toen hen de grond te heet onder de voeten werd namen ze afgelopen dinsdag de benen, in Claudia’s Golf en met haar portefeuille vol geld. Op het moment dat zij zogenaamd het geld van hun bankrekening in Kapellen zouden halen. Claudia: “Ze hadden door dat ik het beu was en dat ze nu echt moesten betalen.”

 

Hoe de oplichting zo lang kon duren en het stel niet eerder onraad rook? Pieter-Jan en Claudia vertellen in de tuin achter hun knusse hotel over de nachtmerrie. “Hun verhaal was en bleef heel geloofwaardig. Ze wapperden steeds met documenten. Die Michel is supergoed in zijn vak. Hij is de derde generatie in een familie van oplichters. We krijgen nu heel veel e-mails van eerdere slachtoffers, van hotels, vakantieparken en de autobranche, zoals uit Vught en Goes, dat wij het onszelf niet kwalijk moeten nemen. Iedereen loopt in de val van die meester-oplichters. Hij heeft zijn ex-vrouw en familieleden ook al kaalgeplukt. Je zet ook niet snel een gezin met kleine kinderen op straat. Het leken lieve, onschuldige mensen, met twee van die kleine prutskes.” Het echtpaar Testers kijkt nota bene altijd naar het Tros-programma Opgelicht. “Maar juist die uitzending hebben we gemist.”

 

Testers is net terug van een gesprek met de politie in Roosendaal. “Ik wil er alles aan doen om die twee op te laten pakken. Dit raakt je diep, vooral omdat je mensen wilt helpen. We zijn vijf jaar geleden begonnen met dit hotel, het liep net goed. Maar die ruim tienduizend euro hebben we hard nodig. We moeten het vertrouwen in de mensen nu weer zien op te bouwen.”

 

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Zie ook:

 

Essen in beeld

 

 

 

1 juni 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN