Een selectie van kritische reacties:

 

 

 

Elsevier:

 

 

 

heinjan op dinsdag 25 december 2007 13:56

 

Met 8 mio netto per jaar zou ik ook tegen egoïsme zijn. Wat een kul.

 

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

aad op dinsdag 25 december 2007 13:57

 

Het was toch al langer bekend dat het koninklijk huis een linkse bende is? Wel, met dit collectivistisch geleuter wordt dat nog eens bevestigd. En gezien het feit dat socialisme de neiging heeft om naar fascisme door te slaan heeft Bea dus blijkbaar een verborgen voorkeur voor een fascistische samenleving... Altijd al geweten dat de oranjes fout zijn.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

JanH op dinsdag 25 december 2007 13:58

 

Wellicht is het een idee om voor hare majesteit eens voor een aantal maanden een appartementje te huren in Slotervaart of Overvecht. En dan wel graag de auto's buiten parkeren en natuurlijk is een bodygard in deze prachtwijken overbodig.

 

Er zijn anno 2007 in Nederland door toedoen van de politiek wijken ontstaan, waar de kerstvrede en kerstgedachte wel heer erg utopisch is geworden. En als het lot je treft dat je in zo'n wijk woont, dan heb je niet zoveel aan de mooie woorden van hare majesteit. En dan zeg ik het vriendelijk.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

diana op dinsdag 25 december 2007 13:59

 

Dat gezeur van "alles over 1 kam scheren" kennen we nou wel. Een dooddoener om niet verder te hoeven kijken naar de problemen. Pas als de multiculti's (waaronder Bea) zich openstellen voor problemen en de oplossing ervan ter hand nemen, zal ik weer eens een serieus oor lenen aan het gekakel van de betreffenden.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

aad op dinsdag 25 december 2007 14:05

 

Overigens mag dat mens zelf wel eens gewoon inkomstenbelasting en premies volksverzekeringen en werknemersverzekeringen gaan betalen. Zo egoïstisch is ze zelf namelijk wel, ze weigert belasting te betalen. En dat meent dan het woord solidariteit in de vunzige melis te moeten nemen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Tim op dinsdag 25 december 2007 14:05

 

Het koninklijk huis met haar honderden jaren egoisme - en dan zoiets voorlezen - wat uit de pen komt van een links, multiculti figuur, die ver weg woont van de realiteit - en hooguit een vogelaarwijk alleen op foto's heeft gezien of van horen zeggen - en die zich nu zit te verkneukelen, zo van "wat is dat toch weer mooi gezegd."

 

Weg met de monarchie, en Koninginnedag aanhouden als herinnering.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

C.B.A. Gollner op dinsdag 25 december 2007 14:07

 

...het is weer Kersttijd en dus moet de door een incompetente, corrupte en onverschillige overheid uitgemolken burger weer eens de maat worden genomen, liefst door figuren die maar al te graag de ogen sluiten voor de veelal onder de eigen verantwoordelijkheid veroorzaakte maatschappelijke misstanden. Op dit kletsverhaal van onze konegén is de kwalificatie van Geert Wilders perfect van toepassing: "inhoudsloze politiek correcte prietpraat."

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Mark op dinsdag 25 december 2007 14:07

 

"Ook moeten Nederlanders de verscheidenheid in de maatschappij meer accepteren."

 

Daar heb je het weer: NEDERLANDERS MOETEN! Ik moet helemaal niets Majesteit! U woont daar lekker veilig in Huis ten Bosch, leuk tuintje, marechaussee dag en nacht aan de poort. Hebt u weleens een wandelingetje gemaakt door de Schilderswijk? Dat is maar een kilometertje of wat bij uw paleis vandaan... Het is altijd hetzelfde liedje: Nederlanders moeten niet zo zeuren en een beetje "liever" zijn. Ja hoor, komt helemaal goed.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ilse31 op dinsdag 25 december 2007 14:08

 

De linkse boodschap klinkt weer luid en duidelijk door en bevestigt weer dat het Koninklijk Huis helemaal niet neutraal is en boven de partijen staat.

 

Zij geeft o.a. Geert Wilders, Rita Verdonk en andere mensen met een rechtse mening een tik op de vingers vanwege de z.g. onverdraagzaamheid. Een vorstin die zelf nog nooit aan het gewone maatschappelijk en burgerlijke leven heeft deelgenomen staat nu met het bekende vingertje te zwaaien om ons egoïstische burgers de les te lezen. Waar haalt ze het lef vandaan om vanuit haar luxe en bevoorrechte positie zo te oordelen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

deRuyter op dinsdag 25 december 2007 14:10

 

Wat een vermoeiend ritueel met deze Mevrouw von Amsberg-Oranje Nassau. Ik geloof, dat ze al een paar jaar op indirecte wijze de vinger wijst naar de steeds

 

meer zich afbijtende autochtonen en wel in negatieve zin. Hardheid, intolerantie, vergroving: autochtoon, jouw schuld. Een soort vrouwelijke Balkenende, maar nog eigenwijzer en schofferender naar de autochtoon: totdat voldoende autochtonen zeggen: blijf maar in Lech, of emigreer maar naar Fez en neem aub uw PvdA hofhouding mee.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Gerwin op dinsdag 25 december 2007 14:56

 

Tot zover het socialistische staats nieuws vanuit de gouden kooi op kosten van de burger.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Herman op dinsdag 25 december 2007 15:00

 

Haar voorvader Willem moordde hele steden uit met zijn buitenlandse huurtroepen.

 

Als iemand zich kritisch uitlaat over het koningshuis, ook al is het honderden jaren geleden gebeurd, dan is Nederland nog steeds te klein.

 

Waarom moeten autochtonen toch steeds op de snijplank gelegd worden? Wat zijn we toch een slecht, intolerant en egoïstisch volk!

 

Onze gebruiken zijn bekrompen, onze cultuur bestaat niet etc.

 

We willen gewoon niet deugen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Chera op dinsdag 25 december 2007 15:05

 

Goh, Femke Halsema heeft even een complete make-over gekregen. Dit wezenloze en boterzachte multiculti geblaat had zo uit de koker van Groenlinks kunnen komen. En erger nog, het is ook gewoon een dom verhaal. Een paar voorbeelden:

 

"kan weerstand toch overwonnen worden door toenadering te zoeken tot mensen uit andere tradities en overtuigingen," oh, zoals Bea de toenadering zoekt tot een achterlijke ‘baardmans,’ die vrouwen onrein vindt en dus haar geen hand wil geven? En dus zelf de hand maar niet uitsteekt?

 

"Voorkomen moet worden dat gekwetste gevoelens omslaan in wanhoop en agressie. Waar het op aan komt is dat grieven worden onderkend en ernstig genomen."

 

Ah, hier weer de omfloerste multiculti redenering, dat het islamo fascisme / terrorisme eigenlijk onze eigen schuld is. We hebben de grieven van deze criminelen "niet serieus genomen." Gaat Bea nu ook toenadering tot Willem Holleeder zoeken? Hij heeft vast ook last van gekwetste gevoelens.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

joko op dinsdag 25 december 2007 15:23

 

Met miljarden op de bankrekening, leven in de grootst denkbare luxe omstandigheden en vooral ver verwijderd van alle maatschappelijke problemen en ellende, dan moet je je wel afvragen of je enig recht van spreken hebt.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Brouwer op dinsdag 25 december 2007 15:30

 

Bea mag zich ook wel eens druk maken over de zwaar schofterige arrogantie van de macht. Ik voel mij als blanke autochtone man zonder handicap al jaren in een hoek gedrukt door die leugenachtige geldschrapers uit Den Haag. Vooral dat politiek correcte tuig dat al jaren roept dat ik van alles moet accepteren, inleveren en betalen mag wel eens keihard aangepakt worden.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ward op dinsdag 25 december 2007 15:51

 

Hoe weet dat mens nu wat er in de maatschappij gebeurt?

 

Ze leeft in een droomwereld, jaren geleden prees ze het individualisme de hemel in en nu is het ineens doorgeslagen?

 

De mentaliteit der allochtonen, die we 30 jaar verwend en verpest hebben, die is doorgeslagen. Deze week werd ik door 3 allochtonen "gedwongen" de stoep af te gaan, niet 1 van hen had het fatsoen opzij te stappen.

 

"Wilders" was het enige wat ik nog kon bedenken.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Daan op dinsdag 25 december 2007 16:00

 

Geachte lezers en schrijvers op deze site. In de eerste plaats een heel Voorspoedig en Gelukkig Nieuwjaar toegewenst met de wens dat we allen alert blijven en reageren op misstanden in "ons" Nederland.

 

De koningin had het over verdraagzaamheid, dat kan ik moeilijk opbrengen als ik weer naar "Opsporing verzocht" heb gekeken. Ook de oproep om de verscheidenheid te accepteren kost moeite als ik lees Dat personen uit Nigeria via internet mensen oplichten. Dat Joegoslaven vrouwen mishandelen. Dat de Turken in de Heroïnehandel zitten. Dat we ongeveer 1000 oorlogsmisdadigers huisvesten. Dat de gevangenissen voor een groot deel bevolkt worden door deze lieden en zo kan ik nog best een poosje door gaan.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

 

persephone op dinsdag 25 december 2007 16:13

 

Nou Bea, probeer eens om 11 uur 's avonds 1e klas in de trein van Amsterdam naar Leiden te gaan zitten. Op Sloterdijk stappen 3 lawaaierige medelanders in met kwakende rapper Appa. NAtuurlijk gaan zij linea recta naar de 1e klas, uiteraard geen conducteur te zien. Scheten latend en gore taal uitslaand om maar een reactie uit te lokken. Als ze op Haarlem uitstappen; rara wie komen ineens de coupe binnen om de kaartjes te controleren? Onze helden: de autochtone controleurs! Kom je blauwe bus, privé vliegtuig en helikopter eens uit en maak je inderdaad zorgen over het grove taalgebruik en gedrag, maar NIET van je autochtone onderdanen!

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Mark op dinsdag 25 december 2007 16:14

 

Voor wie het interesseert: ik heb zojuist even gekeken naar de toespraak van de Engelse koningin. In de ene helft ging het over het gezin, hoe waardevol dat is en over de armen en eenzamen. Het andere deel was voor de militairen in Irak en Afghanistan, de daar overleden militairen en hun families. Dus bij de buren geen "opgeheven vingertje."

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Marnix op dinsdag 25 december 2007 16:19

 

Mevrouw Von Amsberg, geb. Von Lippe Biesterfeld, begrijpt kennelijk niet dat het pure egoïsme en opportunisme, waar haar familie blijk van geeft in flagrante tegenspraak is met wat zij vraagt. Het ouderwetse 'goed voorbeeld doet goed volgen' is wat minstens van de familie mag worden verlangd, als tegenprestatie voor wat ze de gemeenschap kost.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

N.J. Keijzer op dinsdag 25 december 2007 16:31

 

Lokeend. Gehoord de uitlatingen van Mevrouw van Amsberg-van Oranje, voel ik mij bijna een zich misdragende autochtone Nederlander. Het Koningschap, dat volgens uitlatingen van diverse Oranje's eigenlijk te zwaar is om te vervullen, kan beter na volksraadpleging, teneinde hen verder lijden te besparen, worden afgeschaft.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Willem op dinsdag 25 december 2007 16:36

 

Waar moet dit heen ? Volgens onze grondwet doet het staatshoofd geen politieke uitspraken. Zij zondigt dus met haar kersttoespraak. Zij spreekt politici, die opkomen voor aanpak van de huidige problemen bestraffend toe, zodanig duidelijk, dat de uiterst linkse van wezel (ncrv) vanmiddag op radio 1 zei: “de koningin richt zich tot wilders en verdonk!” Hoe verder?

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

H. de Wit op dinsdag 25 december 2007 16:40

 

In je studeerkamer lijkt het simpel en glashelder als je herleest wat je hebt bedacht en opgeschreven voor de mensen die op je toespraak wachten. Het zijn geen nieuwe inzichten, het is de verwoording van oude waarden en ze zijn in principe volstrekt waar: meer verdraagzaamheid tussen de mensen is in ons land ontzettend belangrijk. Je denkt na over de ontwikkeling in de samenleving die zorgen baren, de ernstige risico’s van verwording van de samenleving, de tweespalt tussen groepen mensen. Zou je zo’n toespraak ook kunnen schrijven als je in een gehorig flatje woont. En met het blanco vel papier voor je, de Poolse buren links van je luidkeels hoort zingen als ze de sliwowica weer bijna op hebben. Op het balkon van de buren aan de andere kant, glinstert nog het bloed van het arme schaap. Je kind is op school in elkaar geslagen. Dan schrijf jij ook geen wijze woorden meer, dan brul jij ook uit woede over intolerantie en het geweld waaraan veel Nederlanders worden blootgesteld.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Frans Bierings op dinsdag 25 december 2007 17:01

 

Knettergek.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

roger op dinsdag 25 december 2007 17:10

 

Bea zegt dat wij ons aan de wet moeten houden en dat wij minder egoïstisch moeten zijn. OK, maar noblesse oblige zou ik dan zeggen. Want is het niet tegen de regels haar cadeau de groene draak door defensie te laat onderhouden? En is het niet egoïstisch een huishouden te runnen met meer dan 200 man personeel? Heeft zij de rap teksten van Ali B gelezen? En de opruiende preken in moskeeën aangehoord? Kunnen wij het gestampvoet horen in haar paleis als ze boos is op haar familie? Sliep zij dag en nacht bij haar man in het ziekenhuis toen hij ziek was en toen hij op sterven lag? Ik dacht van niet.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

erika op dinsdag 25 december 2007 17:30

 

Beatrix dringend aanraden zich eerst met meerdere Nederlanders, gevlucht uit hun vroegere Nederlandse wijken in te lichten, wat zij bedoelt met verdraagzaamheid en accepteren, mijn vraag luidt: waarom deze mensen en het gaat hier zeker om vele 10 duizenden, niet worden geholpen en hun stories niet voor de TV mogen brengen...

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

sylvester op dinsdag 25 december 2007 17:32

 

Ik mis de gedachte: de Nederlandse cultuur als Leitkultur. Hadden we dat niet mogen verwachten van het Nederlandse koningshuis?

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

e.a. ridder op dinsdag 25 december 2007 18:55

 

Zullen beste brave luiden zijn, dit Koninklijk huis.

 

Van de echte maatschappij hebben ze logischerwijs geen enkel beeld. Alles wat ze uitkramen wordt voorgekauwd door ambtenaren, die puur uit eigenbelang en voor eigen parochie prediken. Zie de eikelaars van de diverse voorlichtingsdiensten. De hele hofhouding en alle meevreters die daartoe behoren. Eigenlijk is het de Koninklijke familie en Hare Majesteit in het bijzonder niet eens kwalijk te nemen. Ze weten niet beter. En als puntje bij paaltje komt worden ze razendsnel ondergebracht in landen waar ze absoluut geen gevaar lopen. Ooit Oranjefan, zeg ik nu gewoon afschaffen die wereldvreemde hap!

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

jan-dirk wagenaar op dinsdag 25 december 2007 19:04

 

Met Arabische ondertitels had een groot deel van ons volk de rede kunnen volgen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

H.V. op dinsdag 25 december 2007 19:14

 

Nou kan Trix zelf proberen duidelijk aantonen wat de ingetrouwde groffe afkomst op de koninklijke verdraagzaamheid nog teweeg kan brengen, voor de toekomst van het Hof en/of het stand kan houden inzake functioneren van een koninklijk huis. Voorlopig zal zij haar handen vol hebben de voor iedereen zichtbare barstjes te lijmen en te verdoezelen, voordat het grote definitieve breuken worden voor de toekomstige samenleving. Of is het woord grof voor het volk en mag de Koninklijke familie daar daden tegenover stellen? ("Sla de mof op zijn kop!": op wie sloeg dat eigenlijk? Mabeltje was toen nog niet eens geboren om een variant te noemen, maar de Nederlander bestond toen wel nog terdege).

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Tukker Hendrik op dinsdag 25 december 2007 19:41

 

Ik ben gedurende de 10 minuten dat ik gekeken heb zeker 10 jaar met mijn verstand achteruit gegaan. Waar woont deze vrouw en leest ze geen kranten?

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Toetanch op dinsdag 25 december 2007 19:51

 

En weer geen woord van dank naar de Nederlandse belastingbetaler (gepeupel) voor de jaarlijkse bijdrage van 130 miljoen euro om het ongekende luxe leventje van de Oranjes te financieren, neen, de gemiddelde Nederlander krijgt in zorgvuldig gekozen woorden (met dank aan Balkenende) een trap na.

 

Laat de koningin nu zelf eens het goede voorbeeld geven en bijv. een miljard schenken aan een goed doel, waardoor Nederland een beter land zou worden.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Mark op dinsdag 25 december 2007 20:21

 

Zojuist de Kerstboodschap van de Duitse Bundespresident gehoord. Lof! voor allen die elkaar helpen, initiatieven van ouderen en jongeren: ouderen die jongeren helpen en omgekeerd, burgerinitiatieven om iets tot stand te brengen buiten de overheid om (bv. kinderspeelplaatsen verwezenlijken) de in deze dagen dienstdoende Duitse soldaten in het buitenland en hun achtergebleven familieleden... Wat een positieve boodschap! En wat hoorden WIJ????!!!

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Bertand op dinsdag 25 december 2007 20:36

 

De boodschap van Beatrix heeft mijn belangstelling niet meer sinds ik door haar schoondochter tot 'niemand' ben verklaard. De verscheidenheid, die we volgens haar moeten aanvaarden, is geen gegeven - zoals zij verwoordt - doch ons door calvinistisch socialistische machthebbers opgedrongen. Dat is geheel andere koek. Ik hoop dat de majesteit met kerstmis 2008 ons wil onthouden van toespraken. Die moet zij maar aan de paus overlaten. Zedenprekers telt dit land voldoende. Dit land heeft een leider nodig, die ons met krachtige hand uit de misère weet te leiden. Dat dit niet zonder 'grofheid' kan is duidelijk: zachte heelmeesters hebben al voldoende stinkende wonden gemaakt.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

van Dijk op dinsdag 25 december 2007 20:51

 

Inderdaad, ik besta niet, dus waar heeft dat mens het over?

 

Verdraagzaam zijn tegen intoleranten die onze samenleving ontwricht hebben en daar dapper mee doorgaan? Die tijd is geweest.

 

Straks stem ik op een partij die mij weer erkent als Nederlander, dat is wat ik wil.

 

Wat de rest wil is niet interessant, die hebben hun kans gehad en deze verspild.

 

Als die maatschappij erodeert zijn dat de ware schuldigen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

annamarie op dinsdag 25 december 2007 20:52

 

De kerstboodschap van de koningin gehoord en ik ben er niet gelukkig mee. Was het niet eerst Maxima die ons voorhield dat de Nederlander niet bestaat, nu is het de koningin die op een doorzichtige wijze de Nederlander indringend toespreekt niet in te gaan op figuren als Wilders en Verdonk, deze namen worden niet genoemd maar iedereen begrijpt de reprimande aan het NEDERLANDSE volk. Ik ben van mening dat dit onder de maat is en een koningin onwaardig.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Piet op dinsdag 25 december 2007 20:53

 

De toespraak was natuurlijk weer een hoop slap gel*l, zoals ieder jaar van iemand die al lang geen contact meer heeft met het echte Nederland.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

van Dijk op dinsdag 25 december 2007 20:57

 

@ Annamarie:

 

Kijk maar eens op de forums van Geenstijl of A.D.

 

Die Trixmuis krijgt nog wel een erge lange staart, let maar op.

 

Blijkt opnieuw dat dit koningshuis niet vies is van een potje polariseren.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Herman M. op dinsdag 25 december 2007 21:32

 

Opvallend dat dergelijke discours 10 jaar geleden niet gehouden werd. Het is dan ook alleen maar om "respect" voor die ene "godsdienst" te doen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

jan-dirk wagenaar op dinsdag 25 december 2007 21:38

 

Je vraagt je toch af of ze weet dat Nederlanders in Afghanistan hun hachje wagen voor vrede en beter begrip tussen rassen/geloven. Ik neem aan dat die kerels echt blij met haar speech zijn.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

urbanusII op dinsdag 25 december 2007 21:41

 

Beste koningin,

 

Uw toespraak is één lang nauw verholen verwijt in de richting van de autochtone Nederlanders.

 

De mensen die iedere dag in de file staan om de uitkerinkjes, subsidietjes en uw riante inkomen te verdienen!

 

U rept met geen woord over de intolerantie en dreigementen van de Islam en Islamieten en dat is schandelijk.

 

Als straks door het volstrekt incompetente linksige multikul gegoochel de hel in dit land losbreekt, zitten u en de uwen dan weer als eerste op de boot naar Engeland?

 

Prettige feestdagen en gelukkig 2008, u toegewenst door een hardwerkende Nederlander!

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

jan-dirk wagenaar op dinsdag 25 december 2007 22:00

 

Heb net de rede bekeken van de Spaanse Koning en die van de Engelse Koningin en dit versterkt mijn eerder vermelde gevoelens. Dit mens moet inpakken met haar idiote hoeden. Schandalig.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Wim op dinsdag 25 december 2007 22:00

 

Bea is een nazaat van de man die rijk geworden is door de Nederlandse staat te beroven. Haar past slechts nederigheid. Diepe nederigheid.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Th. de Vries op dinsdag 25 december 2007 22:09

 

Wat ik echt mis in deze toespraak is gewoon een bedankje voor de dames en heren militairen, die daar in Afganistan behoorlijk bezig zijn wat terroristen uit te roeien, waardoor o.a. wij hier geen last van ze hebben. Of zou dat ook diplomatiek onverantwoord zijn tegenover bepaalde medestanders in Nederland.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

van Dijk op dinsdag 25 december 2007 22:10

 

Ik denk inderdaad dat de emmers aan alle kanten overlopen. Op de Vrije Volk site zijn alle commentaren uit Geenstijl, A.D., Elsevier en Het Nieuws e.d. te lezen en die liegen er niet om.

 

De rel wordt straks nog groter dan bij Maxima’s blunder.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ward op dinsdag 25 december 2007 23:06

 

Hoe komt het toch dat ik bij het noemen van de verdraagzaamheid en grofheid van het woord denk, dat Bea het heeft over de autochtonen en niet over de moslims onder ons, die niet-moslims uitmaken voor varkens en honden en onze homo's van de kerk af willen gooien. En dat mag nog gezegd worden ook van onze rechters, Bea. Ik zou er een vermogen voor over hebben om haar mening daarover eens te horen.

 

Eerst Maxima en nu Bea, die voor onze zieke regering's karretje wordt gespannen.

 

Dit is echt niet mijn koningshuis.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Jan A. op dinsdag 25 december 2007 23:23

 

Het wordt tijd dat we dit vrouwtje en haar hele familie, na het afnemen van de gejatte centen, het land uitgooien. Dan hoeven we ook niet meer naar die onzin van haar en haar nakomelingen te luisteren.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Roel van der Veen op dinsdag 25 december 2007 23:24

 

Egoïstisch zijn wij als land nooit geweest, uitermate gastvrij voor een ieder die het nodig leek te hebben, maar als dan blijkt dat we misbruikt worden en uitgebuit worden onder valse voorwendselen, dan worden mensen grof en lelijk omdat ze zich zwaar bedonderd voelen.

 

Alleen als je in een glazen kasteeltje woont en geen enkel benul hebt wat er op de straat gebeurt, is het makkelijk kletsen want dat is wat het is.

 

Dus probeer eens als doorsnee Nederlander in een wijk te wonen en alles ZELF moeten doen zonder een hofhouding om je heen, kijken of men dan nog zo redeneert als men aan den lijve ondervindt, hoe alles op een verschrikkelijke manier ondermijnd word!!!

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

JGB op dinsdag 25 december 2007 23:32

 

De toespraak van de Koningin wordt alleen beluisterd door degenen die de Nederlandse taal beheersen. Het wordt eens tijd dat de ongeletterden van de nieuwkomers ook eens op hun toleranties en grofheden worden gewezen.

 

Ondertitelen heeft geen zin; zij kunnen niet lezen en kijken 'so wie so' niet naar de Nederlandse media, het interesseert ze niet. Dan maar de Koningin achtereenvolgens een toespraak in het Turks en het Marokkaans laten houden en wel via de schotelantennes.

 

En ook bij de inburgeringscursus verplichten

 

Het eenzijdig haar Nederlandse onderdanen tot de orde roepen; dat verhaal kennen wij al te lang.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

urbanusII op dinsdag 25 december 2007 23:38

 

Zie inderdaad vele verzamelde reacties op: http://www.***.com/?pagina=5066&titel=Kersttoespraak_van_Beatrix_krijgt_weerwoord

 

Uitprinten in sierlijk font, bijvoorbeeld: ChaseCallasSH op mooi fine-art papier, bijvoorbeeld: Hahnemuhle Photo Rag, mooie strik eromheen en aanbieden als fraai kerstcadeau van het Nederlandse Volk aan koningin en rest van bestuurlijk Nederland!

 

PS.: Doekle niet vergeten AUB!!

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Kelele Nyingi op woensdag 26 december 2007 00:15

 

Bedenk daarbij wel, dat hier bewust alleen reacties zijn geplaatst die zware kritiek hebben op de toespraak, de koningin, de multiculturele samenleving, moslims, allochtonen... Genuanceerde geluiden zijn er zorgvuldig uitgefilterd, want daarvan mag kennelijk geen kennis worden genomen.

 

Veelzeggend!

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Opmerking van Mark d'Aviano:

 

Dit item op Het Vrije Volk is een weerwoord op de kerstboodschap van onze koningin. Het bevat zoals ik eerder schreef een selectie van kritische reacties die ik vond op het Web. "Genuanceerde geluiden" heb ik inderdaad zorgvuldig weggelaten; die komen al ruim voldoende aan bod in de Main Stream Media. Wie die geluiden toch op de websites wil nalezen, kan de klikbare links volgen. Er mag dus kennelijk wel kennis van worden genomen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Tino op dinsdag 25 december 2007 23:44

 

Nederlanders moeten de verscheidenheid in de maatschappij meer accepteren zegt Beatrix. Als je de geluiden in de samenleving hoort dan zijn er zeer veel mensen die daar problemen mee hebben. Een nog grotere verscheidenheid zal in ons kleine land waarschijnlijk alleen maar leiden tot nog meer onvrede. De linkse regering hoopt op meer verdraagzaamheid en vrede binnen deze multiculturele samenleving. Met het huidige kabinet zal die onverdraagzaamheid alleen maar toenemen. Ergens bestaat er een grens aan wat Nederland als een multiculturele samenleving aankan en die grens is allang overschreden.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

petra op woensdag 26 december 2007 01:03

 

Hier een geboren 26-12-? autochtone moeder & oma, we zijn zo vrij dat onze maatschappij hierin Nederland de gemeenschap(rechtbank) je 3 jaar met medische gezondheidsproblemen op straat schopt, de andere gemeenschap(woningverdeling) je 3 jaar op staat laat liggen en aan je lot overlaat.

 

Ik ben in die 3 jaar geen allochtoon tegen gekomen die in een doosje sliep.

 

Nederland laat iedereen maar binnen en vergeten hun eigen mensen, woning, werk en inkomen !!!!!!!

 

(k)lootjesvolk moet alles accepteren, ook Goeienacht, dit was een van de teleurgestelde echte Nederlanders.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Harm op woensdag 26 december 2007 01:16

 

De koningin heeft gelijk. We moeten accepteren dat de Islam ons land overneemt. We mogen niet individualiseren want als individu ben je verdacht.

 

En ik vrees dat het algemeen belang waar de koningin over spreekt een ander belang is dan dat van het volk.

 

Bovendien hebben koninginnen de neiging om te vluchten wanneer er stront aan de knikker is. Dus wat moet je met die prietpraat.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Short op woensdag 26 december 2007 02:33

 

Het komt natuurlijk omdat ons Koningshuis meer en meer wereldvreemd aan het worden is, maar toch begin ik een beetje genoeg te krijgen van dat links-zalvende gedram.

 

Mijn excuses voor de grofheid van mijn uitlating (gemeend!).

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Archy op woensdag 26 december 2007 06:57

 

@Majesteit, U bent een te gewillig slachtoffer van jarenlange beïnvloeding en indoctrinatie van notoir links georienteerde "Oranje whisperers," waardoor ook U zich meer en meer heeft vervreemd van wat er echt leeft onder Uw (autochtone) onderdanen. De Koning is er voor alle Nederlanders, dient boven alle partijen te staan en zich dus nadrukkelijk te onthouden van politieke stellingnames. U verkiest zich daar niet aan te conformeren en kunt dus niet langer de Koning van alle Nederlanders zijn en dat is jammer, want hierdoor draagt U bij aan verdere polarisering binnen onze al zo diep verdeelde maatschappij.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Daniel op woensdag 26 december 2007 07:56

 

Majesteit volgend jaar Allah akbar zeggen i.p.v. ik wens u een gezegend kerstfeest want u land is aan het islamitiseren

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

M.H.W. TIMMERMANS op woensdag 26 december 2007 08:23

 

Hoe lang tolereren wij als echte Nederlanders nog de minachting van het KONINKLIJK HUIS en het KABINET naar ons toe?

 

Zij die door ONS worden betaald!

 

 

 

 

 

Algemeen Dagblad:

 

 

 

Het wordt langzamerhand tijd dat Nederland het voorbeeld van Nepal gaat volgen: afschaffen dit geldverslindende anachronisme. Uit deze toespraak blijkt weer eens duidelijk dat koningshuis en politieke regenten op een lijn zitten. Pappen en nathouden, ontkennen en goedpraten, toegeven en de kop in het zand steken. Te triest voor woorden.

 

Jo - Groningen - 25/12/07 - 14:27:54

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Waar haalt ze het lef vandaan om zich hierover uit te spreken. De kloof tussen burger en koningshuis is nog groter dan die met de politiek. Totaal geen weet van wat er speelt in de maatschappij. Wijze woorden? jaja. Afschaffen die geldverslindende poppenkast. De onvrede is inderdaad groot, die terug te vinden is in de agressie van onze jeugd. Dit heeft de politiek veroorzaakt, niet wij.

 

Brompot – Rotterdam - 25/12/07 - 14:38:06

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Heeft *tix het nou over de intolerantie van moslims naar vrouwen, homo' s, niet-moslims en het vele geweld gepleegd door moslims op mensen die zij als "verkeerd" zien?

 

Heeft *trix het nou over de islam die een steeds sterkere bedreiging vormt voor de westerse waarden en normen?

 

Frans - Amsterdam - 25/12/07 - 14:50:14

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Geweldige Koningin, deze Kersttoespraak was al eventjes enige weken geleden opgenomen, want u bent al weer ruim een maand in Argatinia, ja bij de ouders van uw schoondochter. Makkelijk praten voor u, geld genoeg rijke familieleden, gratis vliegtuig en ga zo maar door. Van mij mag deze nep-poppenkast nu echt ophouden te bestaan. Dag mevrouw het gaat u goed.

 

john - Scheveningen - 25/12/07 - 15:06:24 1920418

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Leuke theorieën van Mevrouw Beatrix. Deze vrouw is heel lang geleden het contact met de echte maatschappij volledig kwijtgeraakt. Het zou wellicht heel leerzaam voor haar zijn een aantal jaren anoniem in een z.g. achterstandswijk te gaan wonen en leven. Ben er van overtuigd dat zij daarna heel anders "piept."

 

Boxer - Hoogvliet - 25/12/07 - 15:29:29 1920446

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Eens kijken hoe verdraagzaam haar ministers zijn als Wilders het land gaat besturen, want alleen Wilders ziet, wil zien wat er leeft onder de gewone burger, die niet alles vanuit een glazen huisje bekijkt en meemaakt, nee mevrouw de koningin, u weet niet half hoe verrot uw land en kabinet zijn.

 

bezorgde burger - bveld - 25/12/07 - 15:39:33 1920466

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Precies mevrouw. Pak de daad bij het woord en wees wat minder egoïstisch en wat verdraagzamer naar uw volk. Vraag wat minder en geef wat meer. O en vergeet dat ook even niet tegen uw zoons en met name uw schoondochters te vertellen. Wij voelen ons niet aangesproken, want geven de samenleving al heel ons hebben en houwen.

 

b - b - 25/12/07 - 15:48:56 1920471

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Makkelijk praten voor iemand in een kapitaal paleis met allerlei lakeien. Als ze nou in een achterstandswijk zou wonen en direct geconfronteerd wordt met de problemen, zou ze waarschijnlijk wel anders praten. Ach, zij en haar voorouders die alles vroeger bij elkaar hebben geroofd weten totaal niet wat er speelt. Opdoeken die handel, is niet meer van deze tijd.

 

richard - hoogeveen - 25/12/07 - 15:53:36

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Rond 16:00: Deze discussie is gesloten - het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren.

 

 

 

Trouw:

 

 

 

De Nederlander bestaat niet als we haar schoondochter mogen geloven. Dus de koningin heeft het ook niet kunnen hebben over de Nederlanders. Dan moet ze het wel gehad hebben over andere onverdraagzamen. Nu een bevolkingsgroep die uitblinkt in onverdraagzaamheid zijn de moslims, dus die bevolkingsgroep moet zij dan wel met haar woorden hebben bedoeld. Als ze dus vindt dat vroeger wel die verdraagzaamheid bestond, dan moet er eens nagegaan worden wanneer en waardoor dat is veranderd. En als ze nu eens haar kleinkinderen ook naar multicultischolen stuurt, dan krijgen haar woorden inhoud

 

Ceesthai, Mukdahan, (25-12-2007, 14:32:52 uur)

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Onrechtvaardig. De koningin vergat eerstens jaren eerder, de meer dan een kwart van alle Nederlanders die van oorsprong in de oude wijken woonden en er zijn blijven wonen, ondanks de nieuwkomers ERKENNING te geven voor hun aanpassing en hun het beste er van te maken. ONDANKS de verandering van sfeer in hun portiek, straat en wijk. Deze mensen ZIJN NIET BEGONNEN! Integendeel! Ze zijn verraden door alle anderen. NOOIT mocht je vertellen wat je meemaakte en dat je je geen raad wist! Voor racist werd je uitgescholden en het gesprek ruw beeindigd. Vandaag vraagt de koningin WEER de volslagen liefdevolle medewerking aan HET PLAN van de Super Welgestelden (j.v.e).

 

reflexxus, zutphen, (25-12-2007, 14:33:29 uur)

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Wat een vreselijke toespraak: vanuit haar ivoren toren is ze van mening dat "wij" (de Nederlanders) nog meer moeten inleveren ten opzichte van de "andere maatschappelijke groeperingen" (moslims). Dat er bij ons ook angst en onvrede leven is blijkbaar geen vermelden waard. Overigens moet 'onverdraagzaamheid' in de kop tussen quootjes worden gezet, omdat het een mening is, geen feit.

 

Peter, Zaandam, (25-12-2007, 14:37:05 uur)

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Het is mooi gezegd door de koningin: "Van mensen kan niet worden verwacht dat zij allen hetzelfde denken, doen en geloven." Maar de essentie van religie is nu juist dat ze wel van mensen eist dat ze allen hetzelfde denken, doen en geloven. Hier doen zich daarom vaak enorme conflicten voor, die lang niet altijd voor toenadering vatbaar zijn. De toespraak geeft ook geen antwoord op de vraag: hoe verdraagzaam kun je zijn tegen onverdraagzamen? Of: hoe lang kun je de andere wang blijven toekeren? Kortom, de theorie is mooi, maar de praktijk weerbarstig.

 

Hans, Amsterdam, (25-12-2007, 14:40:25 uur)

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

"Wie van kinds af aan vertrouwen meekrijgt, zal ook eerder wantrouwen kunnen overwinnen en gemakkelijker anderen respecteren en ontzien." Prachtig. Kan Hare Majesteit dat ook even duidelijk maken aan haar 1 miljoen onderdanen, die in een boek geloven waarin (letterlijk) staat "moslims zijn het beste volk voor de mensheid verwekt" en "Neemt joden en christenen niet tot vrienden?" En dat boek ook héél letterlijk nemen, getuige de agressie wanneer men ook maar IETS van dat boek zegt? Die andersdenkenden "ongelovigen" noemen, niet leuk bedoeld? Laat Hare Majesteit deze mooie boodschap maar aan hen gaan uitleggen. De rest weet het al lang.

 

Lisa, Meppel, (25-12-2007, 15:18:26 uur

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Het koninklijk huis in India: Maxima met blote armen, kindertjes, of liever nog kindjes, in schooluniformpjes die zwaaiden met rood-wit-blauwe vlaggetjes, de koningin die door de blubber moest met haar hoge hakken. Wat een poppenkast. Die popi Alex hoef ik ook niet als koning. Heeft Beatrix de Marokkaanse Wildersen op de vingers getikt in haar kersttoespraak? Heeft zij gezegd dat Miriyam Aouragh, Ali Eddaoudi en Mohammed Cheppih hun haatzaaierij achterwege moeten laten? Nee? Weg met de monarchie!

 

albert van der vliet, amsterdam, (25-12-2007, 15:25:06 uur)

 

 

 

FOK:

 

 

 

mmmkai - dinsdag 25 december 2007 @ 13:46 - (Niveau 0)

 

Quote: Koningin Beatrix heeft in haar kerstrede van vandaag de onverdraagzaamheid en naar egoïsme neigende individualisering aan de kaak gesteld.

 

Aha, vandaar dat met de laatste miljoenennota ze aangaf, dat iedereen wat in moest leveren. Behalve het koninklijk huis, die er allemaal een ton per jaar op vooruit gingen. De hypocriete teef.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Door watchers - dinsdag 25 december 2007 @ 14:23

 

En dan nog wel te bedenken dat de bezittingen van de Oranjes op een paar miljard worden geschat.

 

Dit pleidooi voor minder egoïsme is in dat kader op zijn minst hilarisch te noemen. Salonsocialisme in zijn meest extreme vorm. Niet minder hilarisch overigens dan de lieden die hier diepe, diepe wijsheid zien.

 

Maar wel leuk dat ze zich zo afkeert van de grove taal gebezigd in bepaalde religies en heilige boeken over homo's, vrouwen en anderen die niet tot de uitverkoren geloofsgroep behoren. Alhoewel ze het wel enigszins verhuld brengt.

 

Opmerkelijk is overigens dat ze verder niet ingaat op de recente onthulling over haar pa die in de tweede wereldoorlog voor de nazi's bleek te hebben gespioneerd. Dat was toch een prachtig voorbeeld van verdraagzaamheid, gemeenschapszin en solidariteit, zou ik zeggen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

thloreg - dinsdag 25 december 2007 @ 14:01

 

De Koningin weet het allemaal zoveel beter. Wat zij andermaal over het hoofd ziet en weigert te accepteren mijns inziens, is het gegeven dat er/het veelal een groot deel Marokkaanse hangjongeren en imams van de berber groep zijn, die met hun aloude gedachtegoed onze Nederlandse Maatschappij verwerpen en weigeren als volwaardig te accepteren, zoals elke andere allochtone bevolkingsgroep wel doet. We hebben vele bevolkingsgroepen die allemaal deelnemen aan onze maatschappij, maar een telkens terugkerende probleemgroep is en blijft een aantal Marokkaanse hangjongeren en imams. En dat verwacht de Koningin elke keer dat de rest van de Nederlandse samenleving, allochtoon en autochtoon zich maar schikt naar de grollen en grappen van die overlast-veroorzakers en elke keer zich maar moeite getroost dit uitschot van de samenleving tegemoet te komen? Dat is dus de omgekeerde wereld m.i. Want in feite zeg je dan dat de rest van Nederland zich nog liever en nog coulanter moet blijven opstellen tegen dit soort gajes. De tijd van ruimte geven en begrip is allang voorbij en dat hebben al die boomknuffelaars kunnen zien bij de laatste verkiezingen, toen heel veel stemmers overstapten naar de PVV en straks TON. De Koningin is *out of touch* met de realiteit als het gaat om dit soort gasten.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

MegA - dinsdag 25 december 2007 @ 14:08

 

Nederland is een toonbeeld van verdraagzaamheid. We accepteren dat Beatrix met een SS'er trouwde en haar vader zich liet omkopen door Lockheed (en daarnaast buitenechtelijke kinderen over heel de wereld produceerde). En zijn we niet allemaal trots op onze Bierprins, die de dochter van een oorlogsmisdadiger trouwt?

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

rebel6 - dinsdag 25 december 2007 @ 14:12

 

quote: "puur egoïsme"

 

Walgelijk hypocriet, andere mensen egoïsten noemen, maar ondertussen regelt ze wel even 50.000 € salarisverhoging, terwijl ze dat totaal niet nodig heeft en dient ze peperdure en niet onderbouwde declaraties bij de staat in voor haar privé-jacht en wat al niet meer.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

totenkopf - dinsdag 25 december 2007 @ 14:25

 

Leuk dat de koningin zo reageert, echter toont wel een gebrek, namelijk weten wat er in de samenleving zich afspeelt, toch zeker hoe sommige onderdanen zich gediscrimineerd voelen ten opzichte van de gasten die wij op bezoek hebben.

 

Makkelijk lullen met zo'n salaris en wonen in een 'blanke' omgeving, om nog maar te zwijgen over het feit dat haar kinderen en kleinkinderen naar een blanke school gaan.

 

Die zitten echt niet in een klas van 40 leerlingen waarvan er 35 allochtoon zijn.

 

Beste stuurlui staan aan wal en dat is dus duidelijk te merken, majesteit.

 

Het wordt tijd dat we het koninklijke huis sympathiek een schop geven.

 

Het is al een ceremoniële baan, ze heeft totaal niets te maken met wat er in Nederland gebeurt, daar hebben we een regering voor.

 

Het enige wat ze doet is geld aanpakken en oké, het is maar een paar euro per man, maar toch...

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Corvidae - dinsdag 25 december 2007 @ 14:26

 

Inhoudloze betutteling en multiculturele intolerantie voor de autochtone Nederlandse meerderheid. Schijnbaar zijn we nu ook al intellectueel gereduceerd tot kleuters.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

vbmot - dinsdag 25 december 2007 @ 14:29

 

Een vrouw, met haar gigantisch hoge loon, die geen belasting hoeft te betalen, voor wie heel veel kosten daarbij nog worden vergoed. Die vrouw, die heeft het over egoïsme en solidariteit. Dat ze die woorden uit durft te spreken zonder dat ze voor de spiegel staat.

 

Wat mij betreft mogen ze van dat Oranjehuis gewoon een fanclub maken, waarbij mensen vrijwillig een bijdrage kunnen overmaken. Aangezien verreweg het grootste deel van het klootjesvolk fan is, zullen ze vrijwel niet in levensstandaard achteruit gaan.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

edson54 - dinsdag 25 december 2007 @ 14:33

 

''Een maatschappij die in zichzelf is gekeerd, sluit ook de ogen voor de wijdere wereld, ontloopt verantwoordelijkheid voor gerechtigheid en miskent de noodzaak tot solidariteit.''

 

Hoor wie het zegt. Als er één in zichzelf is gekeerd is zij het wel. Ze gaat zelf achter een metershoog oerlelijk "terroristen-proof" hek wonen in Lage Vuursche. Op verzoek van de bewoners dit hek wat meer in het bos te plaatsen, heeft ze afgeschoven dat zij dat niet voor het zeggen had, ja ja!!

 

Ze moet zelf maar eens midden in de maatschappij gaan leven en dan pas oordelen .

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

watchers - dinsdag 25 december 2007 @ 14:33

 

Op dinsdag 25 december 2007 @ 14:26 schreef maurice19591 het volgende:

 

Hou je vuile tering kop over bernhard, die gast heeft meer voor nederland gedaan dan jij met je 1 gram verstand ooit kunt bedenken, stom kutventje.

 

Heej, een fan.  Wat is het precies waar je op doelt? Het spioneren voor de nazi's? Het laten omkopen door Lockheed? De buitenechtelijke affaires en bijbehorende kinderen? Toe, laat ons niet langer in spanning

 

 

 

plum - dinsdag 25 december 2007 @ 14:33

 

Op dinsdag 25 december 2007 @ 13:45 schreef DaanA het volgende:

 

[..]

 

Ik denk het niet. Ik denk dat ze vindt dat je mensen niet moedwillig moet beledigen. Dat wil niet zeggen dat je dat moet verbieden. Er is wel meer wat je niet zou moeten doen, maar wat je ook niet zou moeten verbieden.

 

Beatrix, de verstandigste vrouw van Nederland.

 

(Op mijn moeder na natuurlijk.)

 

 

 

Doel jij er op dat er mensen zijn die roepen dat homo's van de daken van flats geworpen moeten worden?

 

Of dat er mensen zijn die andersdenkenden niet tolereren, hun daarom hun huis of straat uitjaagden, zodat ze ergens anders woonplek moesten zoeken?

 

Of dat er mensen in dit land wonen die vinden dat iedereen (dames) in lange doeken gehuld over straat moeten, om hun z.g. parels of rijkdommen te verhullen voor hitsige mannen?

 

Of dat er mensen zijn die vinden dat zij die niet van hun geloof zijn, niet in hun dorpen of steden welkom zijn, omdat zij volgens hun voorgangers horen tot de dieven en moordenaars?

 

Hoeveel van dat soort vragen zal ik nog kunnen schrijven?

 

Hoeveel van dat soort vragen komen er nog door gebeurtenissen tegen andersdenkende bevolking?

 

Ik vrees dat het er zeer vele kunnen worden.

 

Want het lijkt wel dat; hoe meer mensen van bepaalde cultuur en geloof er bij komen, hoe meer de haat toeneemt en openlijker geuit wordt d.m.v. beledigingen en fatwa's.

 

Want het is allang Rushdie alleen niet meer die een fatwa voor zijn leven heeft uitgeroepen gekregen.

 

Hadden we het nu eigenlijk over ONVERDRAAGZAAMHEID?

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Superskunk01 - dinsdag 25 december 2007 @ 14:36

 

Ach, we zijn gewoon op het matje geroepen.

 

We mogen geen stoute dingen meer zeggen over dat buitenlandse prehistorische geloof!

 

Maar ja, laten we niet vergeten dat Beatrix van buitenlandse komaf is en die lui houden elkaar de hand boven het hoofd

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Colombo - dinsdag 25 december 2007 @ 14:37

 

Voordat onze steden veranderden in ghetto's was er nooit sprake van onverdraagzaamheid. Die is pas gekomen toen onze gasten eisen gingen stellen aan ons als gastheer.

 

Onze koningin kan mooi praten, een fijne kerstgedachte waar niemand tegen zal zijn...

 

Maar de burgers maken dagelijks aan den lijve mee wat er van ons verwacht wordt in sommige delen van het land. Onze koningin is vast nog niet voor iets akeligs uitgemaakt als ze zonder sluier door onze prachtwijken loopt. Onverdraagzaamheid, het wordt ze met de paplepel ingegoten en onze regering doet niets.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

watchers - dinsdag 25 december 2007 @ 14:43

 

 

 

Op Tuesday 25 December 2007 @ 14:08 schreef mmmkai het volgende:

 

Ze heeft een vermogen dat in de miljarden loopt, kan ze vorstelijk van leven lijkt me zo.

 

 

 

Het grappige is, dat hier gewoon een aantal erkende socialisten, je weet wel: die zo graag alles genivelleerd zien en het schandalig vinden dat rijke mensen nog rijker worden, het met droge ogen op lopen te nemen voor deze vorm van verder zelfverrijking en zich tegelijk maar blijven voorstaan op hun hoogstaande principes en vooral sociaal-zijn.

 

Iets met een keizer zonder kleren...

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

WAARHEID - dinsdag 25 december 2007 @ 15:19

 

Het politiek correcte gewauwel van zo'n ceremonieel vrouwtje, dat jaarlijks miljoenen opstrijkt, omdat ze boven onze democratie EN wet staat is een schande!

 

Waarom is Bernhard nooit gestraft voor zijn oorlogsmisdaden? Waarom mag het gangsterwijfje nu mooie lezinkjes over aids houden?

 

Waarom mag prins pils de rest van zijn leven vakantie vieren van mijn geld?

 

Het koningshuis is een SCHANDVLEK op onze DEMOCRATIE.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

krimpenrik - dinsdag 25 december 2007 @ 17:02

 

Egoïstisch? Ik vind het egoïstisch dat je én geen belasting betaalt én helpt die van ons op te maken.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

ArchEnemy - woensdag 26 december 2007 @ 00:24

 

Nah, voor een jaartje denkwerk vind ik de oogst uiterst magertjes...

 

Visie zit er niet in, voornamelijk neerbuigende ‘opendeurtegelwijsheden.’

 

En natuurlijk een aanval op 'Mensen die het debat verruwen.' Dat blonde Geert niet zonder levensgevaar in zijn eentje over straat kan lopen boeit haar duidelijk een stuk minder dan wat hij te verkondigen heeft en hoe zielig het is voor diegenen die de kritiek moeten 'incasseren.' Arme moslims.

 

Dat zijn van die zaken, een gemiddelde burger valt dat echt wel op. En begrijpt dat dit hem/haar ook zou kunnen overkomen.

 

Leer je muil te houden of aanvaart de 'wanhopige consequenties.'

 

Lekkere boodschap. Ze keurt het af, maar heeft er wel begrip voor.

 

Zoals de waard is...

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

ArchEnemy - woensdag 26 december 2007 @ 02:47

 

 

 

Op woensdag 26 december 2007 @ 01:37 schreef dadoc het volgende:

 

Uhmm ArchEnemy, de troonrede stelt toch duidelijk dat godsdiensten en politieke ideologieën nooit een vrijbrief zijn om de wet te kunnen overtreden.

 

 

 

Maar die wet heeft dus al gesproken.

 

In de praktijk kun je Wilders (buiten de kamer) aanpakken wegens racisme, maar een imam niet wegens homohaat. Dat is de wet. Daar heeft Bea het over.

 

 

 

Als blijkt dat in andere stadia van de maatschappij - bijvoorbeeld rechtbanken - geen veroordelingen volgen, dan hoef je daar de politiek (en zeker de Koningin) niet op aan te kijken. De wet is duidelijk genoeg.

 

Dat is nou juist de grap, de wet meet met twee maten. De koningin vindt dat prima, de politiek vindt dat prima.

 

 

 

Mag je een bestuursorgaan aanspreken op het feit dat er met twee maten gemeten worden?

 

Ja, dat mag.

 

 

 

Je zou je wel af kunnen vragen waarom die veroordelingen uitblijven en om daarover te kunnen oordelen zul je je meer in betreffende dossiers moeten verdiepen. Heb je eigenlijk al een voorbeeld van een dergelijk dossier waar je de hoed en de rand van kent en waar volgens jou onterecht géén veroordeling uitgerold is? En kun je die mening dan ook onderbouwen?

 

 

 

Joh, dat is breeduit bekend. Die imam uit Rotterdam -el moemnie oid- werd een tijdlang door NOVA gevolgd. Hij discrimineerde homo's om het leven. In zijn preken, in zijn uitspraken. De rechtbank oordeelde dat dit toegestaan was binnen de vrijheid van godsdienst.

 

Geert Wilders vindt dat walgelijk, noemt het achterlijk en kan beveiliging aanvragen, en dan is hij degene die het debat 'op scherp' zet.

 

Dat noemen we nou 'meten met twee maten.'

 

Godsdienstvrijheid staat momenteel boven de wet. Of je dat nou gelooft of niet, de jurisprudentie ligt er.

 

 

 

Of schreeuw je liever lekker goedkoop de boel bij elkaar met een hoop vals sentiment over 'arme Geert' die zogenaamd van zijn recht op vrije meningsuiting gebruik maakt 'om religieuze discriminatie aan te vechten' als hij stelselmatig 1 miljoen medelanders kleineert en zelf keer op keer juist oproept tot discriminatie op basis van religie?

 

 

 

Ok, ik deug niet. Ik ben linksdragend, rechtsdenkend, heb een vette onderbuik, mijn moeder is een hoer blablabla.

 

Mijn punt is alleen maar: De wet meet met twee maten en Bea weet dat. Daarom is haar opmerking behoorlijk hypocriet, want ze sanctioneert religieuze haat, maar veroordeelt de oppositie tegen die haat.

 

Of het nou van een blonde schreeuwlelijk komt of van Wouter Bos, het maakt niet uit. Je mag als religieus voorganger met een heilig traktaat in je handen haten zonder problemen. Je mag je 'volgelingen' opdragen je buren te haten als dat omschreven staat in dat traktaat.

 

Het is een idiote situatie: Als het in een of andere religieuze handleiding te vinden is, is het een recht, een vrijheid om te haten, heb je een hekel aan het systeem dat dit soort debiele privileges uitdeelt, dan ben je een racist en onverdraagzaam.

 

Dat ik het hierbij voor mensen als Wilders opneem is een bijzaak, maar voor diegenen die dit niet hebben kunnen volgen natuurlijk een mooie aanleiding om in een pavlovkramp te schieten.

 

Mij gaat het om de hypocriete rechtsongelijkheid. Dat vind ik per definitie behoorlijk stom, want je krijgt er gegarandeerd maatschappelijke onrust van.

 

Zelfs als Bea zegt dat dit eigenlijk bijzonder onfatsoenlijk is.

 

De domme muts.

 

 

 

 

GeenStijl:

 

 

 

Deze Kersttoespraak werd U aangeboden door Ella Vogelaar, Job Cohen en Doekle Terpstra*

 

Namens Bix,

 

fuckje 25-12-07 @ 13:09

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Dat fossiele permanentkapsel aka mevrouw Von Amsberg-Von Lippe Biesterfeld sprak weer in retorische platitudes maarrrr... er zat 1 hele goede zin in dit jaar. Da's al heel wat.

 

"Een dialoog wordt mogelijk als allen daadwerkelijk bereid zijn ook éigen zekerheden in de discussie te betrekken."

 

De rest varieerde van hopeloze flauwekul tot onzinnige one-liners, maar bovenstaande meme verdient wel verspreiding. Vooral ook onder onze socialistische kameraden, moslim-broeders en -zusters en andere rijksgenoten.

 

koerbagh ® 25-12-07 @ 13:22

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Erg scherp gezien, koer. Jouw fixatie op de inhoud van tekst heeft ook zo z'n voordelen, dat blijkt maar weer. Onze voorzitter van de Raad van State laat met deze zin goed zien hoe volkomen irreflexief haar gedachtenwereld in elkaar zit en die Balkenende laat dat allemaal natuurlijk ook gewoon passeren... kan ook niet anders.

 

*zich afvraagt wat dat eigenlijk is, balkenen... ik balkene, jij balkenet, jullie balkenen, zij balkenenden, wij hebben gebalkenend, hij is balkenende*

 

Bernhard Bang 25-12-07 @ 14:37

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ik ben het eens met je conclusie. Ik denk echter dat ze er héél anders over gaat denken als ze een maandje in Slotervaart gaat wonen, zonder bewaking.

 

Agent327 25-12-07 @ 13:25

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Heeft Trix ooit wel eens hangjongeren gezien of last gehad van vervelende mocro's? Heb daar grote twijfels over als je ziet hoe ze woont en werkt. Komt geen mocro in de buurt, woont er niet en als ze al langs lopen zijn er gelijk 5 gewapende bewakers alert op het tuig. Mooie toespraak weer Trix, helaas ontsproten van enige realiteitszin.

 

Agent327 25-12-07 @ 13:15

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ze heeft ooit een knuffel gehad van Neerlands meest irritante mocro. Sindsdien lijkt ze verkocht.

 

Lizzard 25-12-07 @ 13:23

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Hebben jullie Bea goed gehoord allemaal?? Dus je weet het, komend jaar nog dieper bukken richting Mekka en vooral je mening voor je houden in het kader van de multiculturele waanzin!!

 

Ratko 25-12-07 @ 13:20

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Trix heeft hiermede goedkeuring verleend aan de nieuwe richtlijnen tegen xenofobie… Maak het eendenborstje maar nat, eind volgend jaar commenten we heel andersch… Toleranter en menschlievender, minder kwetsend, minder recht foor se raap…

 

Welkom in ons geslaagde experiment moeltiekoel.

 

wopper 25-12-07 @ 13:28

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ik hoop toch zo dat die Amalia later met zo’n fijne mokkakleurige loverboy thuis komt! Kijken of oma dan anders piept

 

Ratko 25-12-07 @ 13:46

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Zal balkenende de kersttoespraak geschreven hebben? Of bos? Die uitkeringsgerechtigde mag het toch alleen maar oplezen?

 

Zottelkopf 25-12-07 @ 13:59

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Als je zo'n geheel van elke realiteitszin losgeslagen kersttoespraak überhaupt durft uit te spreken, ben je wel de allerlaatste die zich mag beklagen over een z.g. ontsporen van het debat c.q. polarisatie.

 

Een kersttoespraak die zo ver van de werkelijkheid af staat dat Beatrix vooral duidelijk maakt, dat zij degene is die zich van ieder nog het meest baseert op eigen vooroordelen en het minst op werkelijke ervaringen met de multikul samenleving kan bogen.

 

Dergelijke onzintoespraken tasten vooral mijn (toch al vrijwel afwezige) draagvlak voor het koningshuis aan. Hoe zijn we toch gekomen aan zo'n qua geestelijke vermogens nogal beperkte 'koningin' en vooral hoe komen we er snel vanaf, voordat ze dergelijke multikul walm verder verspreidt.

 

Schout-bij-nacht 25-12-07 @ 14:02

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Maar natuurlijk, iedereen heeft vrijheid van meningsuiting dus ze mag het zeggen.

 

Er zitten me alleen twee dingen nogal dwars:

 

1. Ze zegt tegelijkertijd dat ík minder vrijheid van meningsuiting zou moeten hebben c.q. zou mogen gebruiken (resultaat is hetzelfde);

 

2. Ze vertelt haar grenzeloze kortzichtigheden ook nog eens van mijn belastingcenten op een mijn belastingcenten gefinancierd kanaal.

 

Schout-bij-nacht 25-12-07 @ 14:16

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

 

 

 

Nog meer GeenStijl:

 

 

 

Wat wel godspe is dat Trix geen woord repte over onze militairen in Afghanistan. Wel slap ouwehoeren dat we nog meer moeten pikken en slikken en betalen van onze allochtone sprinkhanen, maar Nederlanders voor onze vrijheid knokken een schouderklop geven kan blijkbaar haar strot niet uitkomen. Ergelijk!

 

The eimer 25-12-07 @ 20:21

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Bea moet een beetje dimmen. Haar poen heeft ze geërfd van iemand die de Nederlandse staat beroofd heeft.

 

OhJee 25-12-07 @ 21:55

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ik herinner me een interview met een hoge ambtenaar die namens Prins Muntthee (ex- pils) zei dat Wilders verdeeldheid zaait. P.J. Hagens vroeg toen (tot zijn eigen schrik): "maar dat doet de kroonprinSS dan zelf ook, door dat te zeggen." Stilte. Mooie radio!

 

bottehond 26-12-07 @ 01:22

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

 

NieuwNieuws:

 

 

 

Die kerstboodschap sloeg dus op de onrust die in Nederland aanwezig is vanwege die groeperingen die het verdommen om zich aan te passen.

 

De boodschap was duidelijk, wij moeten ons aanpassen.

 

Die toespraak had zo door de PvdA geschreven kunnen zijn.

 

Trix dacht natuurlijk ook aan haar bijlage, maar vergeet dat al die kansengroeperingen in de Allah Vogelaarwijken het constant hebben over júllie koningin, dus dat zijn onderdanen die helemaal geen onderdanen willen zijn, laat staan enig onderdanig gevoel hebben en al helemaal niet met Trix…

 

Misschien kan ze haar baantje aan de vrouw van Mohamed VI geven, die weet hoe je met die figuren om moet gaan om uitwassen te voorkomen c.q. huftergedrag effectief de kop in weet te drukken.

 

En dan worden de vrouwenrechten zelfs nog beter gewaarborgd dan op het ogenblik in NL.

 

Dus laat haar maar solliciteren naar dat baantje van koningin, want bij gebleken geschiktheid geniet een allochtoon toch de voorkeur?

 

ADO-Le-Cent | 25-12-07 | 13:22

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Die samenzin tussen de verschillende bevolkingsgroepen??? Wanneer bestond deze dan wel, majesteit??? Er valt niks te 'eroderen' als er altijd al een kloof was... Maar die kloof is natuurlijk de schuld van de intolerante Nederlander.

 

Prof. Dr. Paardekuth | 25-12-07 | 13:26

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Wat een platitudes! Er is weer eens zo'n multikul-tekstschrijvertje bezig geweest en mevrouw mag het dan op Kerstdag weer uitblaten.

 

Wanneer houdt die onzin nou eens op.

 

Je kan net zo goed een bandje met gegaap opzetten.

 

delano | 25-12-07 | 13:26

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Nee Bea, niet het generaliseren bedreigt de maatschappij, maar het net doen alsof er helemaal niks aan de hand is.

 

Denken dat het allemaal zo leuk en geweldig is dat uitvreters vanuit alle hoeken van de wereld, met extra gratis onaangepast gedrag, een overvol land komen uitzuigen, DAT bedreigt de maatschappij.

 

Dat je na iedere 8,5 urige werkdag weer mag denken: Goh, heb ik alweer 4,5 uur voor een ander gewerkt. Als je met dat gegeven niet blij bent en dus voor egoïst wordt uitgemaakt in Bea’s kersttoespraakje is natuurlijk heel normaal.

 

Je lult maar een end aan vanuit Argentinië.

 

Ikdus | 25-12-07 | 13:30

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Beste Bea (overgesoepsidieerde buikspreekpop), klim eens uit je (door ons betaalde) ivoren toren en zet je luie ‘reed’ eens in de werkelijkheid die (mislukte) multiculturele samenleving heet.

 

Loop lekker zelf Alleen laat over straat in de grote steden, eens kijken of je nog zo verdraagzaam blijft...

 

eric@fuall | 25-12-07 | 13:35

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

"Koningin Beatrix heeft in haar kerstrede van vandaag de onverdraagzaamheid aan de kaak gesteld."

 

Joepie, nu gaat er wat gebeuren. NU heeft ze het eindelijk over die groepen allochtonen die problemen veroorzaken.

 

Mr. Hu | 25-12-07 | 13:36

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Het koningshuis en de politiek hebben 2 dingen gemeen:

 

1. Ze snappen niet wat er onder het volk leeft.

 

2. Ze komen met telkens weer dezelfde antwoorden.

 

Ik weet nog een quote voor beatrix:

 

knuffelen vergroot irritatie en problematiek.

 

GodHandKiller | 25-12-07 | 13:36

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Kern van het verhaal: de meerderheid moet meer respect tonen voor minderheden en hun religies en we moeten met z'n allen vooral niet polariseren, anders erodeert de gemeenschapszin. Dat een bepaalde godsdienstige minderheid de Nederlandse samenleving structureel de rug toekeert kwam zoals verwacht niet ter sprake. Dat de nationale gemeenschapszin juist dankzij de multiculturele samenleving hevig aan erosie onderhevig is het ook niet.

 

Rarend | 25-12-07 | 13:38

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

De koningin kan ‘m krijgen van me. Respect en tolerantie voor minderheden was het enige dat er uit kwam. Ze zit zó fout! De geschiedenis zal haar ooit nog een fijne rechtse verkopen.

 

IK BEN GRTVR ÉCHT BOOS. Waar haalt ze het gore lef eigenlijk vandaan om zulke domme nineties onzin te lopen verkopen op deze dag en vanaf haar kansel. Ik mot haar niet meer. W.A. kom er maar in. Jouw kans.

 

Hiermee vervreemdt ze veel mensen van zich. Ze heeft op een domme manier een standpunt ingenomen. Door voor jargon te kiezen dat allang niet meer algemene concensus geniet in de samenleving. Dat is het domste dat de koningin kan doen, omdat zij juist een laatste bolwerk van onverdeeldheid hoort te zijn. Na maxima is nu ook beatrix voor het leven beschadigd. Op kerstmis het kwaad omarmen, hoe dom kun je zijn. (Fijn trouwens dat linkse weezel van max dit onderwerp behandelt, erg fijn).

 

waskuip-admiraal | 25-12-07 | 13:39

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ach ja,

 

In 1941 vertrokken ze naar Engeland, terwijl opa Bernhard de landkaarten doorspeelde aan de SS. Kleindochter lief levert meer dan 6 decennia later het land uit aan de nieuwe landverraders van de PvdA.

 

kersenflap | 25-12-07 | 13:39

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

He? laatst nog: geit maxima die beweert: de Nederlander bestaat niet! Moeten we nu ineens gaan knuffelen? Loop naar de pomp.

 

protonplof | 25-12-07 | 13:39

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

't ging hier al fout toen je Pa spioneerde voor de moffen, BEA!

 

bones | 25-12-07 | 13:41

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Graag vertalen in Turks, Marokkaans, Antilliaans, Surinaams, Pools, Roemeens, Bulgaars, Oekraiiens, Russischs, Iraans, Iraaks, dan begrijpen meer mensen het wel...

 

beroepswerkeloze | 25-12-07 | 13:46

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Bevestigde vooroordelen zijn oordelen.

 

Satanachist | 25-12-07 | 13:48

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Even kijken. Bea is het hoofd van een van de rijkste families van de wereld. En toch worden wij gedwongen voor haar en haar vele nazaten een erg grote hoop geld te betalen. Hoezo: “Individualisering die doorslaat naar puur egoïsme doet afbreuk aan het algemeen belang???”

 

Hoezo: "Een familie die in zichzelf is gekeerd, sluit ook de ogen voor de wijdere wereld, ontloopt verantwoordelijkheid voor gerechtigheid en miskent de noodzaak tot solidariteit."

 

Hypocriet? Mwa...

 

Neo-Cicero | 25-12-07 | 13:54

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Dat Trixmens leeft in een 900 miljoenen torentje en achter een groot hoog hek en heeft geen benul wat er in het land leeft.

 

Als ze spreekt over verdraagzaamheid dan moet ze zich duidelijker uitspreken en recht voor zijn raap vertellen wie hier de boel vernaggelt, want dat zijn niet de Nederlanders zelf.

 

Zolang ze met verdoezelpraat aan komt zetten, dat we toch maar begrip voor die vernaggelaars moeten hebben, moet ook Trix zich realiseren dat dit kerstpraatje als inhoudsloos geouwehoer wordt opgevat.

 

The eimer | 25-12-07 | 13:55

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

www.hetvrijevolk.com...

 

knut | 25-12-07 | 13:56

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Beatrix heeft helemaal gelijk. De onverdraagzaamheid die er onder moslims heerst over westerse waarden, zoals vrijheid van meningsuiting ontaardt in harde verhoudingen. De grofheid die daarbij wordt gebezigd, zoals dreigen met geweld, zorgt voor sociale onrust.

 

Ook vooroordelen van deze groep mensen over homo`s werkt stigmatiserend en de homo wordt als groep onterecht in een hoek gedrukt.

 

Het afsluiten van vrouwen aan de samenleving zorgt voor een toenemende mate van isolering, is een ondermijning van de samenleving. De moslims zijn zo in zichzelf gekeerd en willen op geen enkele wijze aansluiting bij deze maatschappij dat de gemeenschapszin erodeert.

 

Hulde voor het inzicht van onze koningin. Hoezeeeee!

 

azijnseikerT | 25-12-07 | 14:00

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ik voel me diep beledigd door deze kerstrede. Hare majesteit de koningin heeft voor mij persoonlijk alle krediet verspeeld. Wat mij betreft mag ze aftreden, want ze heeft geen feeling voor onze maatschappij en wat er in die maatschappij gaande is. Men behoort man en paard te benoemen en dat is voor de koningin al niet anders. Ik ga toch wel verder met het verspreiden van mijn SERUM tegen besneden en gesluierde lieden, die niet in de westerse wereld thuis horen. Deze rede is een gotspe voor hardwerkend en belastingafdragend Nederland. STEM TEGEN DE ISLAMISERING VAN ONZE MAATSCHAPPIJ!

 

mullahimam | 25-12-07 | 14:10

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ik verkeerde altijd in der veronderstelling dat onze premier dit soort toespraken van zijn fiat voorziet. Zijn hand is dan ook duidelijk zichtbaar. Het is exact hetzelfde gewauwel.

 

mark twain | 25-12-07 | 14:22

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Dat dacht je. Die taal is een internationaal fenomeen, balkenende doet daar alleen maar aan mee. Moslims zorgen overal ter wereld voor hetzelfde potsierlijke jargon. Dialoog, tolerantie, respect, diversiteit, you name it...

 

waskuip-admiraal | 25-12-07 | 14:28

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Goh, ze heeft één keer met Ali B staan tongen en meteen scheren wij alle Finnen over één kam. Tuurlijk Bea, verruil je veilige paleis eens voor een maandje 020 Oost of de Schilderswijk in De Hagg. Zonder beveiliging uiteraard. Ik geef ze een dag.

 

Fapdrol | 25-12-07 | 14:39

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ook Gezegend Kerstfeest toegewenst, insAllah

 

rifkicker | 25-12-07 | 14:52

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Het zit in de familie.

 

De éne prinses lult tegen bomen, de ander denkt dat ze zingen kan en als je voor de niet bestaande Nederlander een toespraak gaat houden, dan zal het ook wel niet helemaal goed in die bovenkamer zitten.

 

ADO-Le-Cent | 25-12-07 | 14:53

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Tja, de keuninginnnn wil dat WIJ ons aanpassen. En dat gelul over gemeenschapszin..., die eindigde een beetje bij de ontzuiling, maar ging vervolgens naar de klote door de massa-immigratie.

 

Tijd dat het hele keuningshuis ophoudt te profiteren van dit volk. Bovendien zijn hun godsgruwelijk hoge uitgaven niet meer recht te lullen en al helemaal niet meer te rechtvaardigen.

 

En als mensen willen dat er een poppenkast opgevoerd blijft worden, laten ze dan een wet verzinnen die republikeinen in staat stelt om hun belastinggeld terug te mogen ontvangen. Laat al die koningsgeilen zelf maar opdraaien voor de kosten en zich blijven afrukken bij deze kerstboodschap.

 

Zompiger kan gewoon niet.

 

inquisitra | 25-12-07 | 14:54

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Zo doekle, die kun je in je zak steken! Een beetje onze geert uitmaken voor "het kwaad"...foei!

 

LiamP | 25-12-07 | 14:55

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Is Trixie geen afstammeling van Ir. A. Mussert, want die gaf ons toch ook al eens ons land weg?

 

Toch?

 

superskunk | 25-12-07 | 14:56

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Tsja,

 

Jammer dat ze dit ding moest voorlezen van het Kabinet. Dit is dus niet haar persoonlijke mening, maar die van balkenende. Leuk voor het CDA, de boeren en tuinders varen wel bij het importeren van kansarme, onaangepaste en extremistische maar goedkope arbeidskrachten. Daarom moeten wij ons aanpassen, omdat meneer tuinder in een dikke mercedes wil rijden.

 

Fijne kerst allemaal, ik vind het allemaal prima vanaf hier.

 

Sparky79 | 25-12-07 | 15:00

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Beste Bea,

 

U slaat de spijker op z'n kop, de regering der Nederlands Koninkrijk verliest datgene wat ons allen aangaat en ondermijnt daarmee inderdaad onze samenleving.

 

De verdraagzaamheid wordt aantoonbaar minder, de grofheid vermeerdert daarmee.

 

Wat verwacht u dan gezien de huidige ontwikkelingen in ons land?

 

De verdraagzaamheid wordt hard op de proef gesteld, door een falend justitieel beleid, een incapabel politie apparaat en ver van de samenleving staand kabinet.

 

Plegers van misdrijven in dit land zijn - zoals wederom dit jaar weer is gebleken - vaak beter af dan de slachtoffers. Slachtoffers die verder moeten leven met psychische schaden, vaak blijvend letsel. Die vervolgens nog onder ogen moeten zien hoe de pleger des misdrijf door vormfouten worden vrijgesproken.

 

TBS'ers die op willekeurige basis simpelweg kunnen ontsnappen van hun begeleiders en het niet nalaten op hun pad richting de vrijheid nieuwe slachtoffers maken.

 

De politie dient te waken over de veiligheid van onze samenleving, maar het te ver doorgeslagen flitsbeleid neemt te veel werkuren in beslag.

 

Daar waar daadwerkelijk politie ingrijpen noodzakelijk is, daar waar de politie onschuldigen dient te beschermen tegen misdadigers, daar laat de politie het afweten. Zoals in Slotervaart. Daar waar de Nederlandse Staat de slachtoffers het nakijken geeft.

 

Zodra het woord allochtoon im frage ist, worden de koppen in het zand gestoken. De problemen van groepen allochtonen neemt al jaren toe.

 

Wat heeft de Nederlandse Staat volbracht inzake dit probleem? Vrij weinig, niets merkbaars. Anders waren de problemen dalende.

 

Mijn verdraagzaamheid is inderdaad tanende, simpelweg omdat het kabinet niet daadkrachtig optreedt tegen de daadwerkelijke problemen.

 

Verwacht van mij derhalve geen ongelimiteerde verdraagzaamheid meer, die kans heeft U gehad.

 

In plaats van zinloze Kerstredes houden, kunt u beter als Koningin der Nederlanden opstaan en aan alle inwoners laten zien dat U als Koningin wilt staan voor een fijne samenleving.

 

Maar afgezien van een aantal inhoudsloze woorden ontbreekt het U ook aan daadkracht.

 

lion@night | 25-12-07 | 15:01

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Gefeliciteerd Trix, sinds vandaag heb je één miljoen nieuwe aanhangers.

 

Een landverraderlijke knieval maken om medestanders te winnen... érg PvdA.

 

Egerius | 25-12-07 | 15:06

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Heej, ouwe doos, ga eens op twee hoog in slotervaart wonen, kijken of je overtuiging nog zo is.

 

van Dam | 25-12-07 | 15:16

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

De vrees van Bea (en zij die meeschrijven en verantwoordelijkheid nemen), dat de gemeenschapszins wel eens véél te sterk zou kunnen gaan worden, onder invloed van al het prachtigs dat de "verrijking" ons tot dusverre geboden en voor de toekomst nog in petto heeft, is niet ongegrond...

 

Het slachtofferfeest was afgelopen week, daar is het behoorlijk feestvierend-heftig aan toegegaan...

 

Dus Bea, gewoon een dagje de AA-Rolls in Amsterdam West parkeren...

 

Leve de Koningin, Hoera, Hoera, Hoeraaaaaa!

 

P.S.: U kunt er allemaal ook weinig aan doen, maar u kunt wel beginnen met de weigering dergelijke non-sense kul uit te spreken/voor te lezen!

 

Wijze van Zion | 25-12-07 | 15:17

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Wie sluit zich hier nu af voor de werkelijkheid.

 

Een groot hek om Soestdijk om maar niet in aanraking te komen met de werkelijkheid.

 

Beveiligd worden omdat niemand te vertrouwen is!

 

Ik citeer: "ontloopt verantwoordelijkheid voor gerechtigheid en miskent de noodzaak tot solidariteit."

 

Recht uit het hart | 25-12-07 | 15:40

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Ga toch koken mens! (ik mis hem nog steeds...)

 

Evilonyourass | 25-12-07 | 15:57

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Welke grofheid hebben we het hier over? Vrouwenonderdrukking, homofobie, Jodenhaat, genitale verminking, misdaadvergoelijking, vlagverbranding en terreur of de dappere antifascistische weerbaarheid van de Nieuwe Politiek?

 

Dr. Faustus | 25-12-07 | 17:54

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Kwoot uit rede: "In de dagelijkse omgang vormen het rekening houden met elkaar, het oog hebben voor wat een ander nodig heeft en het aandacht schenken aan mensen met problemen, het cement van een leefbare gemeenschap.”

 

Het komt er dus op neer dat als je je geld en mobieltje voortaan vrijwillig afgeeft aan een medelander (oog hebben voor wat een ander nodig heeft) hij jou niet in elkaar slaat of neersteekt (het rekening houden met elkaar), aldus de vrede bewarend (cement van een leefbare gemeenschap).

 

Dhr. de Wit | 25-12-07 | 18:41

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Goh, is dat oude kreng ook weer neergedaald. Wel Beaniks bedank de regering maar die over de rug van de werkende burger, steeds meer geld uitgeeft aan hobby's waar de hardwerkende burger zeer grote vraagtekens bijzet. Het sociale stelsel wat steeds verder wordt afgebroken vanwege de grote hoeveelheid parasieten die hier in NL alle bescherming genieten en die ontastbaar lijken ook waneer dezelfde werkende burger hier vragen over stelt, wordt deze de mond gesnoerd of kapot gemaakt door de beschermende linkse media en de linkse politiek.

 

Mocht je dus al zo gemoeid zijn met deze beschermde bevolkingsgroep, dan vind je het vast niet erg om op dezelfde voet te moeten leven als de hardwerkende burger en ook om al je bezittingen af te staan aan jouw goede doel. Misselijk verwend secreet dat je bent, te oordelen over mensen die er mede voor zorgen dat jouw "bezittingen" worden onderhouden, b.v. "jouw" Groene Draeck. Bijt nooit in de hand die je voedt en daar ben jij hard mee bezig.

 

klasos | 25-12-07 | 19:42

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

"'Grofheid tast verdraagzaamheid aan'"

 

Toch een meauie uitspraak van Trix!

 

Geldt deze dan ook voor muzelmannen, die grof en brutaal de uitgestoken/toegereikte hand van NL artsen wegslaan?

 

Ahasveros | 25-12-07 | 23:07

 

 

 

 

AT5:

 

 

 

Stadsmonnik Geplaatst: Di 25 Dec 2007 14:21

 

'Er bestaan geen simpele waarheden'

 

'Door groepen over een kam te scheren erodeert de gemeenschapszin'

 

'Door grofheid verharden de maatschappelijke verhoudingen'

 

'We moeten mensen die zich gekwetst voelen niet kwetsen'

 

Bla bla bla enzovoorts.

 

Ik dacht dat het staatshoofd niet aan politiek deed?

 

Een sterspotje in de zendtijd tegen Wilders. Hoofdfigurant onze weldenkende neutrale koningin. Beatrix van Rood en Groen Links was beter geweest.

 

En dan na een ellenlang betoog over hoe tolerant we tegenover intolerantie en onderdrukking moeten zijn, kan er ook nog anderhalve zin richting 'gekwetste groepen' van af dat ze zich wel even aan onze regels moeten houden.

 

Als het zo doorgaat ga ik nog op hem stemmen ook. Uit pure kwaadheid vanwege dit soort manipulatieve simplismes.

 

Was het niet Jesse Jackson die per ongeluk verklapte dat ze links stemde? Ze doet er niet veel aan om dat te verbergen.

 

Op naar de republiek!

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

zoutzak Geplaatst: Di 25 Dec 2007 14:50

 

De gekwetsten mogen wat mij betreft in behandeling om te leren een dikkere huid te ontwikkelen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

veth Geplaatst: Di 25 Dec 2007 15:13 Quote

 

Ook Bea zegt: Stop de Verwildering!

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Apuleius Geplaatst: Di 25 Dec 2007 15:20 Quote

 

Advies aan Bea, om de Verwildering tegen te gaan.

 

"Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper"

 

 

 

 

 

Pim Fortuyn Forum:

 

 

 

Geert Geel - 25 Dec 2007 :  15:03:10

 

Inmiddels is ook het koningshuis verworden tot roeptoeter van de linkse (zelf) islamiserende kerk. Maar ja, die verloedering kan er nog wel bij nu de paleizen toch al zijn ingenomen door Hiltonbar-sloeries prinsessen en junta-babes.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Alexander van Hattem - 25 Dec 2007 :  15:07:40

 

"Een dialoog wordt mogelijk als allen daadwerkelijk bereid zijn ook éigen zekerheden in de discussie te betrekken."

 

Zullen we dan maar eens beginnen met de zekerheid van de monarchie ter discussie te stellen?

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Esmee - 25 Dec 2007 :  15:12:22

 

Zou die trut ook dat briefie in de bus hebben gekregen wat ik gister kreeg? Van de jongeren van de Hizbut ut Tahrir of zoiets. Gericht aan alle moslims: om de beledigingen van het Heilige boek de koran niet meer te pikken en er tegen te strijden, in dit land.

(zie de vraag, onderaan dit artikel!)

 

Werd er naar van. Heb het verscheurd, maar nog even gedacht het op internet te zetten.

 

Goh Bea, tegen wie heb je het nou eigenlijk?? Hypocriete zooi van Oranje, ga lintjes doorknippen of zo.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Enigma - 25 Dec 2007 :  16:37:17

 

Die elitaire trut heeft makkelijk praten. Zij woont niet in een achterstandsbuurt, waarin niet-westerse allochtonen de dienst uitmaken. Ze doet niets anders dan domme linkse praatjes verkondigen en als het haar te heet onder de voeten wordt gaat ze lekker met haar miljarden in een veilig land wonen, terwijl wij op dat moment in de loopgraven liggen om goed en bloed te verdedigen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

tobie1 - 25 Dec 2007 :  17:28:04

 

Beatrix kan over heel weinig "meepraten," ze leeft niet in de keiharde wereld waar prestatie-leveren, dag in dag uit, een feit is.

 

Ze KAN waarschijnlijk niet eens een volledige dagtaak uitvoeren, gewoon omdat ze dat nooit heeft hoeven doen, laat staan dat ze dat een week, een jaar, een levenlang vol zou houden.

 

Het is onvoorstelbaar dat zo iemand hier nog toespraken mag houden, terwijl ze geen idee heeft hoe het leven werkelijk in elkaar zit en de beslommeringen die dat met zich meebrengt, zonder enige levenservaring, behalve die in haar gouden kooi.

 

Wat weet ze van woningnood: niks. Wat weet ze van werkeloosheid en het vinden van werk: niks. Wat weet ze van geldnood: noppes. Wat weet ze van wachtlijsten of uitwijken naar het buitenland voor b.v. een operatie: helemaal niks en wat weet ze van burenoverlast/hangjongeren, vult U zelf maar in.

 

Zelfs wordt ze over de files heengevlogen.

 

Dus, hoe durft zo iemand een mond open te doen, nota bene terwijl ze misschien in de Argentijnse zon zit te bakken.

 

 

 

 

 

nl.politiek:

 

 

 

Kom maar op - 25 dec, 12:45

 

Door onze rode koningin.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Willem van Zeijl - 25 dec, 13:01

 

Let maar op. Vooral lief en verdraagzaam zijn voor de medelanders.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Kom maar op - 25 dec, 13:11

 

Impliciet geeft ze Geert een veeg uit de pan. Nou, ik heb liever Geert als koning dan zij!

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Willem van Zeijl - di 25 dec 2007 13:17

 

Die toespraak sta ik niet van te kijken. Alles voorspelbaar. Niks spontaans. Hoe zorgelijk ze ook kijkt. Er zat nog rijp op de bomen, die toespraak is niet direct uitgezonden, maar vorige week opgenomen.

 

Het zal wel een voorgebakken verhaaltje zijn, haar in de mond gelegd door de heren Balkenende en Bos. Ik hecht er geen waarde aan, men dient te luisteren naar het volk.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Cnorlax - 25 dec, 14:54

 

De spijker op z'n kop! Natuurlijk is het te veel gevraagd om van de "medelanders" te verwachten dat zij verdraagzaam zijn ten opzichte van de Nederlanders en zich enigszins aan onze normen en waarden aanpassen.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Barokino - 25 dec, 15:07

 

Ze probeerde weer eens haar eigen volk te vertellen dat ze verder moeten inschikken t.b.v. de volkeren van andere koningshuizen. Het was in ieder geval een zeer politiek correct verhaaltje.

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Kom maar op - 25 dec, 22:31

 

Ik had het mooi voorspeld, want ik dropte deze posting voordat de speech van Haar een aanvang nam, of is het helderziendheid mijnerzijds, of gewoon inductie toepassen op grond van eerdere speeches van Haar?

 

 

 

P.S.: Heeft een lezer laatst het hierboven bedoelde pamflet van Hizbut ut Tahrir in de bus gekregen?

Ik zou graag een gescand exemplaar willen hebben.

 

 

 

Reageren? markdaviano@yahoo.com

 

 

 

 

Ingezonden door L.J.J. Dorrestijn.

 

28 december 2007

 

Home

 

stats count