logo (4)

 

De Barones nieuw leefgebied

van de muizen

 

 

muis_muisje_117625a

 

Winkels in de Barones hebben last van een muizenplaag,

vooral in die waar voedsel wordt verkocht.

 

 

BREDA - Niemand weet hoeveel, maar dat het er veel zijn is duidelijk. Muizenkeutels in de grote warenhuizen van winkelcentrum De Barones, in het centrum van Breda, vormen de stille getuigen van een muizenplaag die alsmaar groter wordt. In de kleinere winkels doen de medewerkers er alles aan om muizen buiten de deur te houden, maar dat lukt niet altijd.

 

“Af en toe zie ik er eentje van de ene naar de andere kant oversteken. Ik houd m'n hart vast als de klanten de muizen zien,” weet een vrouw die werkt bij een zaak waar voedingsmiddelen worden verkocht. Sinds het najaar blijken tientallen muizen De Barones als nieuwe woonlocatie te hebben opgezocht. De ondernemers wijzen naar de bouw van de Nieuwe Haven, maar ook naar elkaar. Sommige winkels blijken, na een rondgang, het niet zo nauw te nemen met de regels. Bij een winkel op de begane grond blijkt dat de muizenkeutels en pis al een week niet zijn opgeruimd. De medewerker, die zegt soms klanten te horen gillen als die een muis zien, zegt daar geen tijd voor te hebben. Tot irritatie van Jan Chatrér, filiaalmanager van schoenenwinkel Sacha. “Bij de los- en laadruimte zie je dat oud voedsel niet goed wordt ingepakt. Maar ook bij V&D nemen ze een loopje met de hygiëne. Ze bezuinigen daar op personeel, waardoor ze minder tijd hebben om de winkel schoon te maken.”

 

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er geen klacht of brief binnengekomen is bij het meldpunt ongediertebestrijding. Brieven heeft Ronald Kerklaan, horecamanager van restaurant La Place dat in de V&D gevestigd is, al wel gehad. “Wij kunnen helaas niet meer doen dan de wet ons toestaat.” Technisch beheerder van het winkelcentrum Sjef van Tilborg, onderkent het probleem. “Deels heeft het te maken met de aanleg van de Nieuwe Haven, maar de ondernemers moeten zelf ook preventiever te werk gaan en beter schoonmaken.” Een muis krijgt gemiddeld om de achttien dagen dertien jonkies. Het aantal vermenigvuldigt zich dus snel.

 

 

 

 

Een bijdrage van Redactie: Breda-en-alles-daaromheen.

 

26 april 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN