Bron: www.bndestem.nl

 

Lily White Biscuits naar The Clash

 

 

libby

 

Nadat zangeres Libby Traas begin vorig jaar was bevallen van zoon Scott, pakte de band de draad eind 2008 weer op.

Nu wacht The Clash.

 

 

ETTEN-LEUR - Lily White Biscuits, de zesmans funk-, soul-, dancecoverband uit Etten-Leur, doet morgen mee aan de voorronde van The Clash of te Coverbands. Het begon allemaal in 2006 in het Oderkerkpark. Daar kwam de groep voor het eerst echt naar buiten. Lily White Biscuits speelt nummers van artiesten als Stevie Wonder, The Commodores en Simply Red, maar ook van Grand Funk Railroad en Duffy. Daarnaast prijkt ook eigen werk op het repertoire.

 

In 2007 deed de band ook al mee aan The Clash. Toen was het met de halve finale afgelopen; Big Shampoo & The Hairstylers uit Roosendaal mocht toen door naar Paradiso. Nadat zangeres Libby Traas was bevallen van haar zoon Scott, pakte de band vorig jaar oktober de draad weer op met concerten in onder meer café De Burgemeester en op het Smartlappenfestival. Daar speelde de groep overigens géén smartlappen, maar de eigen, bekende Biscuits-funk. De voorronde van morgen in muziekcafé Wilhelmina (aanvang om 16.00 uur) in Eindhoven is de laatste ronde van Brabant. Fans zijn natuurlijk van harte welkom om hun favoriete band aan te komen moedigen.

 

Naast Lily White Biscuits komen ook Objection Overruled, een rockband uit Eindhoven, Advanced Change, een metalcoverband uit Beek en Donk, Switch11, een rockcoverband uit Veldhoven en Impact, een pop-, rock- en soulband uit Oosterhout op het podium. Uit eerdere voorrondes zijn zeven winnaars gekomen. Samen met die van morgen gaan ze naar de regionale finalerondes in september in Mezz Breda en De Effenaar in Eindhoven. Wie daar wint, gaat naar de halve finale in Paradiso in Amsterdam, waarna de uiteindelijke finale de winnaar van een platencontract en videoclip oplevert.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Aanvullend artikel:

26 mei 2009

 

 

Band Lily White Biscuits is door

 

Door: Jeannine Hermans.

 

 

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse band Lily White Biscuits is door naar de volgende ronde van The Clash of the Cover Bands. Zondag deed de band in Eindhoven mee aan de laatste voorronde van Brabant. “We hebben de vakjuryprijs gewonnen,” aldus een enthousiaste Jack Bletterman. “Het swingde en alles klopte. De jury was onder de indruk.”

 

Dat bleek ook uit de uitslag. Lily White Biscuits mag samen met zeven winnaars uit andere voorrondes naar de kwartfinale. Die is op 8 oktober in de Mezz in Breda. De fans kunnen de band binnenkort aan het werk zien tijdens de Midzomerfeesten op 21 juni in Willemstad.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld Deel 1

Etten in beeld Deel 2

Leur in beeld

 

 

 

23 mei 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count