Bron: www.brabantsdagblad.nl

 

Man probeert kinderen mee te lokken in busje

 

 

politie_892679b_955350b (3)

 

 

TILBURG - Een nog onbekende man heeft donderdagavond vier kinderen lastiggevallen op het Pater van den Elsenplein in de wijk Groenewoud in Tilburg-Zuid. Vervolgens zou de man hebben geprobeerd de kinderen, drie meisjes en een jongen (8, 9 en 10 jaar), in zijn witte bestelauto te lokken. De politie stuurde meteen een SMS Alert rond met het verzoek uit te kijken naar een witte bestelauto met aan de rechter- en linkervoorzijde geblindeerde ruiten. De bestuurder zou een blanke man zijn met een snor. In Brabant zijn het afgelopen jaar al meerdere meldingen binnengekomen van een kinderlokker met een witte bestelauto. In Reeshof probeerde een man in januari een meisje een witte bus in te trekken. Politiewoordvoerster Desiree Brabers: “We weten niet of het steeds om dezelfde dader gaat.”

 

 

Lees ook:

 

 

27 mei 2010

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel 1:

 

29 mei 2010

 

Bron: www.brabantsdagblad.nl 

 

Meer onderzoek naar kinderlokker

 

 

TILBURG - De politie is nog steeds op zoek naar de kinderlokker die op het Pater van den Elsenplein donderdagavond tussen 18.15 en 19.15 vier kinderen heeft lastig gevallen. De man zou geprobeerd hebben drie meisjes van tien en elf jaar en een jongen van negen in zijn witte bestelauto te lokken met snoepjes. Drie kinderen heeft de man daarbij vastgepakt. De politie gaat eerst praten met de ouders en de kinderen. Dan wordt gekeken of ze aangifte doen. Er zijn al maandenlang meldingen in Brabant van een kinderlokker in een witte bestelauto. Zo zou een man in zo’n auto in de Reeshof een twaalfjarig meisje geprobeerd hebben in zijn auto te trekken. “Het is nog te vroeg om verbindingen te leggen,” benadrukt politiewoordvoerder Desiree Brabers. “Wel is het zo dat bijvoorbeeld in Eindhoven het om een verzonnen verhaal bleek te gaan.”

 

Basisschool Don Sarto waar de kinderen gisteren wel gewoon naar school gingen, heeft geen extra aandacht besteed aan de zaak. “Als school gaan wij geen actie ondernemen. We willen dingen niet laten escaleren en mensen bang maken,” aldus Anneke Mommers, adjunct-directeur van Don Sarto.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel 2:

 

31 mei 2010

 

Bron: www.bndestem.nl

 

Politie zoekt naar kinderlokker

 

 

DONGEN - De ouders van een 10-jarige jongen en een 7-jarig meisje uit Dongen meldden de politie dat hun kinderen gistermiddag rond 12.15 uur op de Anjerstraat waren aangesproken door een man. Die was uit een witte bestelbus gestapt en had aan de kinderen gevraagd of ze een snoepje lustten. De kinderen waren geschrokken en snel naar huis gerend. Volgens hen zat er in die bestelauto ook een vrouw. De vader van de kinderen en de agenten die ter plaatse kwamen, hebben nog in de omgeving gezocht, maar niets meer aangetroffen. De melding zal worden doorgegeven aan de politie in Tilburg, die een soortgelijke melding hebben gekregen op donderdagavond op het Pater van den Elsenplein.

 

 

Zie ook:

 

Dongen in beeld

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count