Bron: http://www.bndestem.nl/incoming/6727288/Thieme-en-Van-Roosmalen-op-bezoek-in-Zundert.ece

(Bovenstaande dieplink werkt niet meer)

 

MarianneThieme en Marc van Roosmalen

op bezoek in Zundert

 

 

thieme-roosmalen

 

Marianne Thieme en Marc van Roosmalen

Foto: www.partijvoordedieren.nl

 

 

Marianne Thieme, lijstaanvoerder van de Partij voor de Dieren, deed zaterdag een rondje Brabant in het kader van de verkiezingscampagne. Aan het eind van de middag bezocht ze het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert. Vergezeld door bioloog Marc van Roosmalen, wereldberoemd in de Verenigde Staten. Tien jaar geleden al door Time Magazine benoemd tot een van de “Helden van onze Planeet.” Twee jaar geleden onderwerp van een lange reportage in Wired, het blad van alles wat in Amerika iets met internet en digitale vooruitgang te maken heeft.

 

Van Roosmalen belandde in 2007 in een nachtmerrie toen hij door de Braziliaanse overheid werd beschuldigd van het illegaal exporteren van apen en orchideeën. De geboren Tilburger werd veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf. Intussen is hij op vrije voeten, hangende aan een hoger beroep dat nog jaren kan duren voordat er een definitieve uitspraak komt. Door de veroordeling raakte Van Roosmalen zijn Nederlandse paspoort kwijt. Thieme stelde er in 2009 als eerste kamervragen over. Een en ander resulteerde in het gegeven dat Van Roosmalen daarom deze week in Nederland een nieuw paspoort op kon komen halen. Hij vertrekt vandaag weer naar Manaus, maar zal daar voorlopig niet de publiciteit zoeken, zei hij gisteren in Zundert.

 

 

 

image073

 

Vogelrevalidatiecentrum – Klein Zundert

(Foto: Kees Wittenbols – 25 september 2009)

 

 

“Die rechtszaak en die veroordeling zijn er gekomen dankzij de mensen in het Amazonegebied die miljoenen hectares illegaal kappen ten behoeve van de sojateelt,” aldus de bioloog die in wetenschappelijke kringen aanzien verwierf met zijn onderzoek naar primaten in het Amazonegebied. “Zowel die mensen als corrupte figuren in de regering en bij justitie hebben er baat bij als ik er niet meer ben. Ik werd bij de zwaarste crack snuivende criminelen opgesloten in de hoop dat ik daar vermoord zou worden. Een mensenleven is daar niets waard, als je weet dat genocide er aan de orde van de dag is. Er worden hele indianenstammen weggeschoten omdat ze de sojateelt in de weg staan.” In de strijd tegen al dan niet illegale sojateelt hebben Thieme en Van Roosmalen elkaar gevonden. “Die soja gaat als veevoer naar de Verenigde Staten en naar Europa,” aldus Thieme, “en levert op die manier een zware belasting op voor het milieu.”

 

 

Lees ook:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Marc_van_Roosmalen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Marianne_Thieme

 

 

 

 

Zie ook:

 

Zundert in beeld

Klein Zundert in beeld

 

 

 

23 mei 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN