Bron: BN-DeStem

 

Mastbos Breda (te) populair

 

 

image075

 

Restaurant de Boschwachter aan de Huisdreef

(Foto: Kees Wittenbols – 1 september 2008)

 

 

BREDA - In opdracht van de gemeente Breda is dit weekend

opnieuw onderzocht wie, waarom en in welke

aantallen men naar het Mastbos trekt.

 

 

En hoe, niet te vergeten. Neemt men de auto voor een boswandeling, pakt men de fiets of gaat men te voet, wat ook best voor de hand zou liggen. Zondag was het weer bijzonder druk in het Bredase Mastbos. Op doorsnee zaterdagen en zondagen zijn de bossen al vergeven van de joggers en trimmers, maar als het weer een beetje meezit komen daar de wandelaars bij, al dan niet gewapend met sportieve prikstokken. Velen komen met de auto en ze willen allemaal naar dezelfde paar vierkante kilometer. Met als gevolg dat de Burgemeester Kerstenslaan en de Huisdreef veel weg hebben van de Kalverstraat op koopavond, terwijl je enkele honderden meters verder of in natuurgebied de Pannehoef bij Etten-Leur en Rijsbergen een kanon kunt afschieten.

 

 

 

image073

 

Zicht in de Huisdreef

(Foto: Kees Wittenbols – 1 september 2008)

 

 

Al die drukte leidt tot filevorming en opwinding. De gemeente heeft een klankbordgroep in het leven geroepen om de verkeers- en parkeerbewegingen te inventariseren, de knelpunten in kaart te brengen en over mogelijke oplossingen te spreken. In die groep zitten onder meer vertegenwoordigers van sportclubs, omwonenden, staatsbosbeheer en de gemeente. Tijdens een mooi weekend eind september is een eerste enquête gehouden onder bezoekers van het Mastbos. Afgelopen zondag werden opnieuw mensen ondervraagd: wandelaars én bezoekers van sportclubs in de buurt (Sprint en Hockeyclub Breda). Ze mochten onder meer vertellen waarom ze naar het bos kwamen, hoe ze gekomen waren en als dat met de auto was, mochten ze vertellen of dat ook met de fiets had gekund. Ook konden de bezoekers aangeven waar ze vandaan kwamen, of ze vaak naar het bos kwamen en wat ze vonden van de parkeervoorzieningen. Opvallend is dat de meeste bezoekers niet alleen naar hetzelfde relatief kleine wandelgebiedje willen, ze willen ook allemaal parkeren langs de Burgemeester Kerstenslaan, de Huisdreef en de Bouvignedreef. Of daar zo dicht mogelijk bij in de buurt.

 

 

 

image081

 

De Kogelvanger

(Foto: Kees Wittenbols – 1 september 2008)

 

 

Eind november of begin december komt de klankbordgroep opnieuw bijeen om te praten over de enquêteresultaten en mogelijk te nemen maatregelen.

Wanneer er knopen worden doorgehakt, is niet bekend.

 

 

Zie ook: Rondje Mastbos in beeld

 

 

 

3 november 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN