Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/5537748/Bredase-geeft-tvserie-Sorry-Minister-kleur.ece

 

Maud Quaedvlieg is wereldberoemd,

behalve in Breda

 

Bredase geeft tv-serie “Sorry Minister” kleur

 

 

maud quaedvlieg-3

 

Maud Quaedvlieg, wereldberoemd, behalve in Breda.

Haar werken zijn ondermeer te zien in Istanbul, Bologna, Leipzig en Dubai.

Foto: www.maudquaedvlieg.nl

 

 

 

BREDA - Ze is al wereldberoemd, tot in Dubai hangen haar kleurrijke schilderijen.

Maar in haar eigen Breda is kunstenaar Maud Quaedvlieg nog lang niet zo bekend.

 

 

Intussen geven zes van haar grote, abstracte schilderijen de pas gestarte humoristische VPRO-serie Sorry, Minister kleur. In het kantoor van minister Karel Bijl (“Beheer & Beleid”) hangen twee en in de ministeriële vergaderruimte vier van haar doeken. “Leuk, die erkenning, ik ben er trots op,” jubelt Maud Quaedvlieg tussen haar schilderijen in haar ruime atelier op het Bredase bedrijventerrein De Krogten. Het is ‘toeval en geluk’ die de VPRO-tv bij haar deden uitkomen. “Via mijn website. De stylisten van de serie zochten expressief, kleurrijk werk, waar beweging in moest zitten.”

 

Begin september was de eerste aflevering van de wekelijkse elfdelige serie, een Nederlandse remake of polderversie van de populaire BBC-serie “Yes, Minister.” Afgelopen maandag kwam het tweede deel op Nederland 3 (22.00 uur). De Bredase kunstenaar is er happy mee. “Vreemd, je werk ineens op tv terug te zien. Het geeft me het gevoel dat ik er als acteur bij ben.” Of haar zes schilderijen in de tv-serie haar nu in één klap beroemd en rijk hebben gemaakt? “Het levert me alleen exposure op, want ik sta niet eens op de aftiteling.”

 

Ze is fulltime kunstenaar en kan van haar schilderwerk leven.

 

De Bredase (Geertruidenberg, 1961) studeerde aan de kunstacademie St. Joost en aan de Vrije Academie in Den Haag. Ze woont en werkt al een kleine twintig jaar in Breda. Haar werk is onder meer aangekocht voor de bedrijfscollecties van de Remmerswaal Groep Accountants in Roosendaal en de Bredase rechtbank. Deze zomer deed ze mee aan de Haagse Beemden Kunstroute, zoals zij eerder ook deel uitmaakte van kunstroutes in de Belcrum, Etten-Leur en Open Atelierdagen in Breda en Oosterhout. Ook exposeerde zij in de Grote Kerk en veel galeries in Breda, Bergen op Zoom en elders in West-Brabant. In het buitenland is ook al jaren werk van haar te zien, zoals in Istanbul, Bologna, Leipzig en doorlopend, in Dubai.

 

www.maudquaedvlieg.nl.

 

 

 

 

19 september 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN