Bron: www.bndestem.nl

 

Met de zeepkist de Rijzendeweg af

 

 

image098

 

Zicht in de Rijzendeweg – Woensdrecht

(Foto: Kees Wittenbols – 5 augustus 2008)

 

 

WOENSDRECHT - Het is een fraai parkoers, vanaf de Rijzendeweg

in Woensdrecht, naar beneden richting Dorpsstraat en

dan rechtsaf naar Non Plus Ultra. Steil is het in elk geval.

 

 

En wie daar naar beneden kart, moet heel wat behendigheid hebben om het parkoers af te leggen. Dat geeft spektakel. Geheid. En daar is het de organisatie van de zeepkistenrace tijdens de jaarmarkt van Woensdrecht nou precies om te doen, vertelt Robbert Mouwen. De zeepkistenrace vindt dit jaar voor de derde keer plaats, op zondag 16 augustus. De aanmeldingen stromen inmiddels binnen en wie denkt dat dit een grapje is voor kinderen komt bedrogen uit. De jeugd komt ‘s ochtends vanaf een uur of tien wel in actie, vertelt Mouwen, maar het echte grote werk komt toch ‘s middags, wanneer teams met volwassenen de afdaling maken. “We hebben zo’n dertig teams die zich al hebben aangemeld en als je naar de leeftijden kijkt, zitten daar heel wat mensen bij van vijftig, zestig jaar oud.”

 

 

image090

 

Café “Non Plus Ultra” – Grindweg 2 – Woensdrecht

(Foto: Kees Wittenbols – 5 augustus 2008)

 

 

Het parkoers kent de nodige hindernissen, zelfs een aantal nieuwe vergeleken met vorig jaar en daarom moet de rijders veel in huis hebben om heel beneden te komen. Aanmelden kan nog steeds. www.zeepkistenracewoensdrecht.nl. Deelnemers aan de zeepkistenrace moeten de nodige obstakels nemen op hun rit vanaf de Rijzendeweg naar Non Plus Ultra.

 

 

Zie ook:

 

Woensdrecht in beeld

 

 

8 augustus 2009

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Aanvullend artikel:

 

17 augustus 2009

 

Bron: www.bndestem.nl

 

Publiek rijen dik voor zeepkistenrace

 

 

WOENSDRECHT - Ook dit jaar was de zeepkistenrace weer de grote trekpleister op de Woensdrechtse jaarmarkt. Dertig zeepkisten suisden gistermiddag met grote snelheid de Rijzendeweg af richting de finish bij café Non Plus Ultra. Sommige zeepkisten waren fraaie bouwwerken, in de vorm van een boot, formule 1-wagen of een krat bier. Maar het waren de eenvoudige bouwsels die het parkoers van driehonderd meter het snelste aflegden in amper een halve minuut. De grote zeepkisten bleven steken op de hindernissen zoals een tunneltje en een chicane.

 

Het was een moeilijk parkoers. Dat ondervonden ook de zeepkistenracers uit Elshout, die goed voorbereid naar Woensdrecht waren gekomen, maar al na vijftig meter de baan uit vlogen. De hele middag stond het publiek rijen dik langs het parkoers. Het was de derde keer dat de zeepkistenrace werd gehouden en elk jaar zijn er meer deelnemers. De stichting Jaarmarkt Woensdrecht is blij met de zeepkistenrace want die trekt extra publiek naar de jaarmarkt. De leden van de stichting liepen dan ook het hele weekend met een brede glimlach door Woensdrecht, want de zaterdag én de zondag verliepen naar wens.

 

Zaterdag was er een vrijmarkt die eigenlijk om 13.00 uur zou beginnen. Willy Kuijlen, voorzitter van de stichting jaarmarkt, was daarom verbaasd dat zaterdagochtend om 08.00 uur de Dorpsstraat al vol was met mensen die hun tweedehands spullen hadden uitgestald. “Geeft niets,” Vertelde Kuijlen. “Dit wil zeggen dat de vrijmarkt aanslaat.” Gisteren was het een hele toer om je een weg te banen door de jaarmarkt want het was veel drukker dan de voorgaande jaren. “Na vele jaren hebben we het dit keer droog gehouden,” Zegt Kuijlen. Kermismeester Frank van der Vorst keek een beetje sip. “Het is veel drukker op de jaarmarkt dan de andere jaren, maar de omzet van de kermisexploitanten is vreemd genoeg een stuk minder,” zei hij.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count