Bron: www.bndestem.nl

 

“Mijn auto of mijn vrouw? Da’s makkelijk”

 

 

ETTEN-LEUR - Quasi-nonchalant hangt Rinus van der Meijde, een 27-jarige magazijnmedewerker bij de Lidl, rond zijn auto.

 

 

Het is een bijna onherkenbaar verbouwde Renault Clio: glitterlak van boven tot beneden, bumpers waar je u tegen zegt en deuren die - à la een Lamborghini - naar boven open gaan. Aan bewonderaars geen gebrek voor zijn zorgvuldig gecreëerde kunstwerk op wielen. “Mag ik binnenin ook even een foto maken,” vraagt een passant, het fototoestel al preparerend voor het volgende shot. “Natuurlijk,” klinkt het koeltjes uit de mond van de stiekem van trots glimmende Etten-Leurenaar.

 

Wat die auto 'm nou eigenlijk gekost heeft, wil de verslaggever weten. Zonder ook maar een moment na te denken, somt Van der Meijde op: bumpers 2000 euro, montage 1000, spuiten 8500 en tenslotte het installeren van dvd-schermen en audio-apparatuur nog eens 5000 euro. “In totaal zo'n 26.000 euro,” rekent de verlegen ogende jongen voor, zonder ook maar een moment met zijn ogen te knipperen. “Maar dan wel inclusief de aanschaf van de Clio, die kostte tienduizend euro.” Rinus is één van de ruim honderd bezitters van een ‘gepimptecar op de speciale automeeting, gisteren in Etten-Leur. Op het grote slipterrein van Blom Slipcontrol staan ze allemaal keurig in rijtjes naast elkaar. Het is zien en gezien worden, vergelijkbaar met de jeugd die op een zomerse avond over de boulevard flaneert. Diehards zoals Rinus zijn bereid iedere euro in hun creatie te stoppen. “Het is een deel van je persoonlijkheid,” probeert Lennart Laamé, een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schijf zijn fascinatie voor het aankleden van een auto te verklaren. “Je hebt zoveel werk in zo'n auto gestopt. Die auto ben jij als het ware ook een beetje.”

 

Laamé heeft zijn auto, een aangeklede Toyota, net laten keuren door de organisatie van de automeeting. Geconcentreerd is de zilvergrijze creatie van de Schijvenaar van top tot teen bekeken en van commentaar voorzien. Veel kans op de winst, dicht de bescheiden chauffeur zich niet toe. “Dat zou natuurlijk leuk zijn, maar daar is het mij niet om te doen.” Zo mogelijk nog fanatieker dan Laamé is Jacco Lokerse (27) uit Kruiningen. Na tal van auto's die hij al eerder pimpte, kocht de Zeeuw recent een Opel Zafira, ook weer met de bedoeling die te transformeren tot een sexy wagen. “En dat zal niet gemakkelijk zijn met zo'n gezinsauto, maar dat is voor mij juist de uitdaging.” Ook Lokerse geeft duizenden euro's uit aan, wat-ie zelf ziet als een uit de hand gelopen hobby. En wat vindt mevrouw Lokerse daarvan? “Oh, die heeft daar geen probleem mee,” bezweert de Kruininger. En wat als dat wel zo zou zijn? Hij lacht. “Tja, dat weet ze. Als ik moet kiezen tussen mijn auto of mijn vrouw, dan kies ik voor de eerste. In een auto kun je altijd rijden en een vrouw is veel duurder. Zet dat maar in de krant.”

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

Leur in beeld

 

 

 

17 november 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN