Bron: www.ad.nl

 

NAC ‘link’ voor PSV door de ambiance

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/P1000871Ingang_NAC_Stadion.JPG http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/P1000871Ingang_NAC_Stadion.JPG

 

 

PSV, de te kloppen titelkandidaat, heeft een zwaarder eindprogramma dan de concurrenten FC Twente en Ajax. Om te beginnen is de uitwedstrijd van vandaag tegen NAC een hele zware voor de club uit Eindhoven. Dat lees ik en ik ben het er heel graag mee eens. Als je in Breda wil winnen, vraag het gerust ook aan objectieve waarnemers, dan moet je daar van het thuispubliek zien te winnen. Als je hebt leren lopen in de buurt van het oude NAC-stadion kom je nooit meer helemaal los van die club, hoe graag ik dat heel af en toe ook zou willen. Het lukt niet. Ik zie NAC dus graag winnen. Maar met de beste wil van de wereld ontdek ik in de selectie van NAC niet de kwaliteit waarmee de heren van PSV het moeilijk zouden moeten hebben.

 

De kracht van deze klip zit hem dan ook niet in de voetballers van NAC, maar in de ambiance van het stadion. Als je in Breda wil winnen, vraag het gerust ook aan objectieve waarnemers, dan moet je daar van het thuispubliek zien te winnen. Ik kan het niet helpen, maar Johan Cruijff vergeleek de ambiance bij Barça-Real ooit écht met een avondje NAC. Laat de scheidsrechter een paar verkeerde beslissingen nemen, plaats een paar gemene tackles op iets geelzwarts en het stadion aan de Rat Verleghstraat komt nog erger in brand te staan dan het bij aanvang al stond. Spreekwoordelijk dan hè. Fakkels en ander vuurwerk zijn er verboden sinds toenmalig burgemeester drs. E. Nijpels jaren geleden aan de Beatrixstraat bijna zelf de eretribune in de fik stak met Bengaals vuur.

 

Zo’n ambiance als in Breda tref je ook aan in Utrecht, Den Haag, Enschede, de Kuip en Groningen. Na een week waarin het gemiddelde spelniveau in de eredivisie door zo ongeveer iedereen bekritiseerd is, is het aardig ook op de kwaliteiten van die competitie te wijzen. Dat die tegenwoordig vooral in de aantrekkingskracht van onze stadions en de daar huizende aanhang schuilen, is niet eens een zwaktebod. Je wordt er als klein clubje zomaar een gevaarlijke tegenstander mee van een club op jacht naar de titel. We tellen onze zegeningen.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Enfin…, wat werd het?:

 

 

Bron: http://www.bndestem.nl/sport/sportbrabant/6360678/NAC-bezorgt-PSV-eerste-nederlaag.ece

 

NAC bezorgt PSV eerste nederlaag

 

 

BREDA - PSV heeft zaterdagavond voor het eerst sinds maart 2009 een wedstrijd in de eredivisie verloren. NAC Breda versloeg de kampioenskandidaat op eigen veld met 2-1. Na achttien minuten kwam PSV op voorsprong door een doelpunt van Orlando Engelaar. Na 35 minuten maakte Donny Gorter gelijk. In de 72e minuut zorgde Robbert Schilder voor de 2-1 voor de thuisclub.

 

PSV was in de eredivisie 32 duels zonder nederlaag gebleven. Feyenoord was destijds de laatste die de club versloeg. De overwinning komt voor NAC op een goed moment, de ploeg had al drie wedstrijden achter elkaar niet gewonnen en duikelde verder weg in de subtop. Bij PSV viel spits Danny Koevermans al na een kwartier geblesseerd uit.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

 

7 maart 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count