Bron: www.telegraaf.nl

 

Nederlanders vertrouwen elkaar niet

 

Zes op de tien Nederlanders vertrouwen elkaar niet.

 

 

Binnenhof1

 

 

Zestien procent wantrouwt zijn of haar partner en dertig procent wantrouwt vrienden en familie. Dat blijkt uit de Nationale Vertrouwensmonitor. Het kan nog erger: 75 procent van Nederland heeft geen vertrouwen in de politiek. Banken en financiële instellingen worden door zestig procent gewantrouwd. Ook een kwart van de ondervraagde ondernemers vindt klanten minder te vertrouwen dan vijf jaar geleden. Het bedrijfsleven zou miljarden mislopen door deze misverstanden, meent onderzoeksbureau Winkle, dat het onderzoek uitvoerde.

                                                                                                                                                                                

“Wanneer het vertrouwen in een land met tien procent stijgt, heeft dat een positief effect op de nationale economische groei van één procent en het omgekeerde is uiteraard ook het geval,” zegt Robert Mosch, woordvoerder van De Nederlandsche Bank, in een reactie op het onderzoek. Vertrouwen wordt overigens zelden met opzet geschonden, meestal gaat het om misverstanden.

 

De top drie misverstanden in het midden- en kleinbedrijf zijn: Het opgeleverde eindresultaat wat is niet zoals afgesproken, het afrekenen van te laat geleverde goederen en het retourneren van producten zonder opgaaf van redenen. Winkle zoekt een mogelijke verklaring voor de daling van het vertrouwen in het grote aantal kritische consumentenprogramma’s. Ook de economische crisis zou zorgen voor een ‘kort juridisch lontje.’

 

 

 

6 oktober 2009

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN