Bron: www.telegraaf.nl

 

Nederlandse honden poepen

145 miljoen kilo bij elkaar

 

 

poepende-hond

 

 

AMSTERDAM - De 1,8 miljoen honden die in Nederland rondlopen, produceren per jaar gezamenlijk zo’n 145 miljoen kilo poep. Dat zegt de Europese wetenschappelijke raad voor gezelschapsdieren Esccap. De organisatie komt deze week in Amsterdam bijeen.

 

Voor het opslaan van deze hoeveelheid hondendrollen zouden 730.000 grijze klikobakken nodig zijn van 240 liter elk. Als de containers op een rij zouden worden gezet, zou er een slinger ontstaan van Amsterdam naar Parijs, zeggen de dierenartsen die lid zijn van de raad. De dierenartsen, gespecialiseerd in parasieten, waarschuwen hondenbezitters hun huisdieren regelmatig te ontwormen, in principe minstens vier keer per jaar. Ongeveer 5 tot 10 procent van de Nederlandse honden is besmet met een spoelworm die via de uitwerpselen mensen kan besmetten. Dit kan leiden tot allerlei allergieën of astma.

 

Hondenbezitters krijgen bovendien het advies hondenpoep met speciale zakjes van de straat te rapen. Tuiniers zouden handschoenen moeten dragen als ze in de grond wroeten. Groenten en fruit moeten volgens de dierenartsen goed worden gewassen voordat ze worden opgegeten. De spoelwormen krijgen zo minder kans zich te verspreiden.

 

 

 

11 maart 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN