image005

 

Een station, maar niet alleen voor treinen

 

 

impressie

 

Een impressie van de appartementen die verrijzen in het nieuwe NS-station Centraal Breda.

Woningcorporatie gaat het leeuwendeel verhuren.

 

 

BREDA - Wie wil er nu in een station wonen?

 “Dat zijn mensen die kiezen voor een dynamische, levendige omgeving.”

 

 

“Voor je rust doe je het niet. Alhoewel, als je op vijf hoog, over sporen heen, naar de stad kijkt, dan kan dat best rustgevend zijn.”

 

Directeur Adrie Vermunt van de Bredase woningcorporatie Singelveste tekende samen met haar collega Harrie Reininga gisteren een overeenkomst met NS Poort, de vastgoedpoot van de spoorwegen, over de bouw van 93 appartementen in het nieuwe station Centraal Breda. In totaal verrijzen er in het complex 147 woningen en dat is uniek in Nederland. Nergens anders is het mogelijk om een flat te huren of te kopen in een station.

 

Centraal Breda is dan ook meer dan een station, zegt Paul Rutte, directeur Ontwikkeling van NS Poort. “Het is meer een complex waar ook een trein stopt. Wij willen een verblijfsgebied ontwikkelen, waar altijd mensen zijn. Kantoren zijn na zes uur 's avonds leeg, woningen niet,” zegt Rutte. De ontwikkelaars verwachten dat de woningen in 2012 worden opgeleverd. De toekomstige bewoners komen waarschijnlijk niet allemaal uit Breda. Vermunt: “Ze komen uit de andere grote Brabantse steden, uit de zuidelijke Randstad en de Zuidas van Amsterdam, waar ook HSL-stations komen.”

 

Er worden zowel huur- als koopwoningen gebouwd. Wat de huurappartementen van Singelveste moeten opbrengen is nog niet bekend. Dat wordt in 2012 berekend, maar ‘bereikbaar’ zullen ze niet zijn. “Wij bouwen in principe voor onze doelgroep, maar dat wil niet zeggen dat we niet af en toe iets ambitieus bouwen,” zegt de Singelveste-directeur. “Met het geld dat we hier verdienen investeren we op andere plaatsen in de Spoorzone, waar we woningen bouwen die wél bereikbaar zijn.”

 

 

Een bijdrage van Redactie: Breda-en-alles-daaromheen.

 

17 juni 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN