Niet alles was vroeger beter…

 

Door: Frank de Vries

vriesfvm@zonnet.nl

 

 

 

museumplein amsterdam 1953

 

Museumplein – Amsterdam - 1953

 

 

 

“Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.”

 

Niet alles was vroeger beter... Maar ik kom uit een generatie, die nog niet zo’n last had van de politiek ‘om de politiek.’ Een generatie, die gewoon hard moest werken voor (zeker tot eind zestiger jaren) voor relatief weinig geld. Je werd opgevoed met eerlijkheid en rechtvaardigheid, respect voor ouderen en gezag, je best doen op school om (toen) meer te zijn of te bereiken dan je ouders, uiterlijkheden en status waren hoogmoed, “doe maar gewoon, dan doe je…enzovoorts. De kransen bij het monument op de Dam konden gewoon blijven staan, idem de melkflessen van de melkboer voor de deur. Ouderen werden niet bestolen (ook niet in huis), men veegde zijn eigen straat schoon voor de deur, er was geen graffiti. De paar criminelen die we hadden waren Manus Olie en Gerrit de Stotteraar en die braken hoogstens wat frequenter in dan andere kruimeldieven. Je fiets had gewoon maar één standaard slot, op het strand kon je je spullen rustig bij ‘je kuil’ laten staan als je ging zwemmen, je buren lette gewoon even op en je sprak je ouders en alle andere ouderen aan met U. Bij een standje door een politieman kneep je je billen samen. Na feestjes fietsten de jongens met de meisjes mee tot ze thuis waren, je hielp je moeder bij het huishouden en een klap van je vader ondervond je als ‘niet leuk,’ maar je wist wel waarom.

 

Jonge mannen in hun explosieve ‘haantjesleeftijd’ werden tijdig ‘opgevoed’ als dienstplichtigen in het leger en kwamen vaak er uit als verantwoorde jonge vaders. Het leerlingenstelsel werkte naar behoren en de meesten werden waarvoor ze met zin hadden gestudeerd. Hierna begon het. Het populisme om de gunst van de gemakzuchtigen. Toen bedachten de zogenaamde progressieve politici de anti-autoritaire samenleving! Een soort volksmisleidende ‘eerlijke km-beprijzing’ die een tijd later uiteraard helemaal verkeerd zou uitpakken.

 

Iedereen werd populistisch: Jan, Piet en jij. Ja, behalve de autoriteiten natuurlijk. Die laten zich tot op de dag van vandaag echt niet met “je en jij” aanspreken. Beatrix kondigde zelfs aan haar autoriteit “meer grandeur te willen geven dan haar ‘volkse’ moeder.” Enfin, je ziet het. Kennis moest minder worden. De schoolopleiding ging door “links” - en natuurlijk ook door de opportunistische rest - op de schop en 10- tot 12-jarige kinderen mochten toen opeens zelf hun leervakken op de middelbare school kiezen. Natuurlijk lekker makkelijke - liefst - A-vakken.

 

Vandaag hebben we in dit verpauperde land een chronisch gebrek aan technici en vakmensen en een overmaat aan agogen, hulpverleners en een gigantische hoeveelheid managers, die uitsluitend met hun rekenmachientjes hun eigen salaris zitten te berekenen. Het is al zo erg, dat we voor Nederland zogenaamde ‘hoog opgeleide ingenieurs en technici’ uit Afrika willen halen. Samen met de ons opgedrongen invoer van ‘links kiesvee’ uit de Noord-Afrikaanse ‘mensenbroedstaten.’ De helft van de bevolking daar is jonger dan 21 jaar. De economieën daar kunnen die toevoer niet absorberen en dus... komen ze naar Europa toe zonder enig voor ons nuttig kennispakket of werkervaring. Dus komen ze bij ons ook niet aan het werk en... gefrustreerd (en gedesillusioneerd door sprookjesachtige beloften in hun eigen land over ‘melk-en-honing-Europa’) slaan ze aan het muiten en worden crimineel. Misdaad geeft veel extra ambtenaren werk. Deze criminelen geven weer veel werk aan ambtelijke gedragswetenschappers en hun hordes ambtelijke hulpverleners. Behalve in de echte zorg voor de verdiende rust van onze ouderen. U weet wel, die door links Nederland negatief betitelde ‘grijze golf,’ die de nu werkenden zoveel AOW-premie zal gaan kosten. Het is eigenlijk te schandalig voor woorden. Die door de PvdA zelf losgeslagen Marokkaanse jongetjes, samen met hun niet aangepaste half-Nederlands-Arabisch sprekende ouders, krijgen met hun discriminerend geschreeuw en vernielzucht nog extra miljoenen uit onze zak weer nutteloos toegeschoven.

 

HOE ASOCIALER JE HIER BENT, HOE MEER GEMEENSCHAPSGELD DE PVDA JE GEEFT.

 

“Weg met de PvdA!” En natuurlijk al die partijen, die zo’n politiek steunen. Dus eigenlijk kunnen alle grote partijen naar huis! Zo’n opportunistische advocaat Spong moet nu toch inzien, hoe ‘mis’ het in dit land is? Wij betalen weer zijn bescherming, waarvan hij zelf de oorzaak is. Maar, iedereen weet dat Justitie meer verdient aan de crimineel als zijn slachtoffer. De PvdA krijgt meer macht als zij steeds meer ambtelijke hulpdiensten kan opstarten, zowel voor de criminelen als (uitsluitend) allochtone slachtoffers. Wilders en zijn aanhang is “een gevolg van” de waan van zogenaamde socialisten! En dat ligt niet aan Wilders of Verdonk of Fortuyn, of Van Gogh, of Hirshi Ali, of Smalhout, of Dorrestijn, of al die anderen die zich uitsluitend gingen uitspreken in reactie op!, zoals jij en ik die hun vingers blauw typen om de door de zogenaamde progressieven en egoïstische nieuwlichters ingeslapen Nederlanders van de werkelijkheid op de hoogte te stellen. Weer (PvdA)discriminatie en “doelbewust verzachten van de werkelijke aanstichters tot tweespalt” in ons land!

 

De vervanger van Vogelaar durft (mag door de PvdA) nu ook al niet meer over “allochtonen” te praten, maar van (misleidend) “Nieuwe Nederlanders!” Dat zijn dus die willens wetens onaangepaste allochtonen, die hun eigen paspoort ook moeten blijven houden door hun dicterende leiders in het land van waaruit ze ‘ontvlucht’ zijn. De PvdA houdt de hand boven hun criminele nieuwe Nederlanders, want ze willen hen in niets beperken om maar over twee jaar weer hun stem te krijgen! PvdA-ers willen in het pluche tegen elke kostprijs betaalt door u en ik! Socialisten willen hun “Ambtenaren Staat!” Ze dromen van de Democratische Volksstaat zoals Honecker had met zijn DDR. Die Partijleiders hadden in het Oostblok pas een goed leven. Alles gratis en het volk stond in de rij voor een staatsbrood en de gaarkeukens. Die verrijzen inmiddels nu ook al in Nederland.

 

Ik wil geen - zogenaamd beschaafd Nationaal Socialistische - DDR-staat! Daarom ben ik voor Wilders! Weg met al die ondemocratische en selectieve dictators in Den Haag! Zij misbruiken dagelijks alle Nederlanders met hun (belasting)beleid om alleen maar hun eigen inkomen, emolumenten en status veilig te stellen. Hun ‘vrijblijvende’ instroom van “Nieuw-Nederlanders” (idem voor Europa) wordt een demografische ramp. Wetten snel aanpassen om meer geld te innen is zo gebeurd, maar wetten aanpassen in het kader van voortgaande verpaupering en sociaal misbruik door te laat onaangepaste wetten, waarbij bijvoorbeeld het vreemdelingenbeleid, moet moeizaam eerst via de EU-bureaucraten gaan, die ook leven van zoveel mogelijk inwoners.

 

 

F. de Vries,

Alphen a/d Rijn.

 

 

2 januari 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN