Bron: BN-DeStem

 

Nieuw plan voor kop Leurse haven

 

 

ETTEN-LEUR - Aannemer en projectontwikkelaar René Maas werkt

aan een nieuw bouwplan voor de kop van de Leurse haven.

 

image002

 

Het afgewezen plan

 

 

Een eerdere versie van het project met twee winkels, vier appartementen, een galerijwoning en een stadswoning stuitte op bezwaren van omwonenden en werd afgewezen. Volgens Maikel Foesenek van Maas-Jacobs ligt er inmiddels een nieuwe schets bij de gemeente. Foesenek: “We zijn eigenlijk helemaal opnieuw begonnen. Het project heeft een hele tijd stilgelegen en de eerste schets voor de nieuwe opzet is net klaar. In het nieuwe bestemmingsplan Centrum Leur zijn strenge regels opgenomen. In het nieuwe ontwerp moeten we ons daar aan houden.”

 

De omwonenden maakten bij de vorige versie van het plan vooral bezwaar tegen de hoogte van het nieuwbouwproject. In enkele huizen zou daardoor minder daglicht naar binnen vallen. Daarnaast werd een van de woningen aan de Domineesgang moeilijker bereikbaar. De projectontwikkelaar heeft zich de kritiek aangetrokken en heeft het plan nu aangepast. Foesenek: “De basis is nog hetzelfde, maar wel met een flinke wijziging. We voldoen nu hopelijk wel aan de nieuwe eisen. Het gaat op dit moment nog om een eerste schets, dus is het nog niet duidelijk of er appartementen of woningen boven de commerciële eenheden komen.”

 

Op de historische plaats aan de haven krijgen de toekomstige bewoners uitzicht op het water, de monumentale panden aan de Geerkade, molen De Lely en over één of twee jaar het nieuwe Turfschip. René Maas verklaarde eerder dat het bewust geen massaal project wordt. Er komt ruimte tussen de woningen, zodat het zicht op de historische achtergevels aan de Lange Brugstraat behouden blijft. Aan de Geerkade wordt op dit moment driftig gebouwd aan een ander project van Maas-Jacobs, het woon-winkelcomplex Prinsenstaete. Aan de overzijde van de Leurse haven is het ook een grote bouwput met appartementencomplexen, de nieuwe brede school, een zorgcentrum van Avoord en dan moet de bouw van het nieuwe Turfschip, klaar in 2010, nog beginnen.

 

 

 

 

Zie ook: Leur in beeld

 

 

 

12 november 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count