Bron: www.bndestem.nl

 

Nieuwe Mark eindigt met overschot

op de begroting

 

 

image011

 

Foto’s: Kees Wittenbols.

 

 

BREDA - Het project De Nieuwe Mark, dat ervoor heeft gezorgd

dat het stadswater is teruggekeerd in het centrum van Breda,

eindigt met een fors overschot op de begroting.

 

 

Het plan is zo voortvarend uitgevoerd, dat er nu nog zo’n 2,5 miljoen euro over is. Dat staat in de laatste voortgangsrapportage van burgemeester en wethouders. Het goede nieuws wil overigens niet zeggen dat Breda zich kan verheugen in een meevaller van 2,5 miljoen. Want ook al is De Nieuwe Mark vorig jaar december officieel geopend, er is nog een aantal losse eindjes dat afgewerkt moet worden. En dat gaat nog een onbekend bedrag kosten. Om te beginnen moet het voorplein van de kapel aan het Fransiscanessenplein nog worden opgeknapt. Daar kan pas mee worden begonnen wanneer het pand is verbouwd door de Woonstichting Geertruidenberg. Ook moet de bestrating nog worden aangepakt van het in verbouwing verkerende rioolgemaal ter hoogte van de Rozemarijnstraat.

 

 

 

breda-mark 022

 

 

Verder hangen er ook nog enkele schadeclaims en nadeelcompensatiezaken boven de markt, zoals die van postzegelhandelaar Marcello van Londen. Tenslotte worden er nog kosten verwacht voor het maken van een definitieve evaluatie van het project, terwijl in de Nieuwe mark-begroting ook nog rekening wordt gehouden met een onderzoek naar de mogelijkheid om een nieuwe gevel te maken voor de Barones-parkeergarage. Maar ondanks de losse eindjes die nog aan elkaar moet worden geknoopt, constateert het college nu al dat het eindresultaat van De Nieuwe Mark “zowel in tijd, financiën en kwaliteit boven verwachting” heeft uitgepakt.

 

 

 

breda-mark 016

 

 

“Dankzij de goede communicatie, versterkt door de geslaagde openingsfeesten van de haven in 2006 en de ‘tweede fase’ in december vorig jaar, is er goede publiciteit voor het project geweest. Ook zijn er weinig problemen uit de directe omgeving gemeld,” constateert het college trots.

 

 

 

11 mei 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN