Nieuwe milieu-onzin omtrent

“de elektrische auto.”

 

Door: Frank de Vries

(vriesfvm@zonnet.nl)

 

 

elektrische auto

 

 

Met verbazing zag ik van de week een promotiefilmpje, waarin drie piepkleine auto’s (kleinste Citroën, 2-persoons Smart en een geheel op batterijen rijdende Zweedse 2-persoons auto) met elkaar werden vergeleken. De prestaties ontliepen elkaar niet zo veel, maar het ‘accu-tanken’ via het normale elektriciteitsnet zou maar 2 euro kosten. Natuurlijk een fractie van het bedrag voor een volle benzinetank van beide andere (benzine)auto’s. De actieradius van de elektrische auto zou echter maximum 200 km bedragen (bij 80km/uur) en dat was natuurlijk aanzienlijk minder dan de beide benzineauto’s.

 

Het leek mij dan ook voorbarig, dat er (alleen op basis van de nul-uitstoot van CO2) direct gestreefd zou gaan worden om binnen twee jaar miljoenen van deze stroomslurpers op ons wegennet te krijgen. Daarvoor moet namelijk eerst ‘even’ een fijnmazig dicht netwerk van laadpalen worden opgezet, bijvoorbeeld op elke parkeerplaats (zonder dat deze misbruikt kunnen worden voor andere doeleinden) en dan moet de acculaadtijd (nu nog elf uren) nog aanzienlijk verkort worden. Vervolgens moeten er extra elektriciteitscentrales (op steenkool-, gas- of op kernenergie) gebouwd worden voor die te verwachten extra stroomvoorziening aan miljoenen auto’s (windmolens zijn en blijven onbetrouwbare energieproducenten) en een mogelijke (wal)aansluiting op het eigen ‘huis-net’ zal een probleem opleveren met al die snoeren van de auto naar je huisstopcontact.

 

Er werd natuurlijk volkomen aan voorbij gegaan, dat de huidige elektriciteitsopwekking door onze centrales in Nederland al meer dan 25% van het totaal aan CO2-uitstoot voor hun rekening neemt. Dus eerst een aantal uiterst kostbare investeringen (grotendeels weer uit een extra energiebelasting!), die al voorspellen dat dit ‘goedkope’ elektrische autootje in het laden en gebruik uiterst kostbaar gaat worden, waardoor het ‘goedkoop’ door het te simpele introductiefilmpje ons (goedgelovige en misleide burgers) wel weer eens de zoveelste ‘duurkoop’ zal gaan worden! Maar ja, die duizenden windmolens zijn er ook op onze (on)kosten doorgedrukt en hun energievoorziening is er bepaald niet goedkoper van geworden. Bovendien moeten wij voor de zekerstelling van onze stroomvoorziening gewoon de bestaande ‘oude broeikas-centrales’ blijven opstoken! Dus ook hier weer een dubbel-systeem, met alle extra gemeenschaps(on)kosten vandien!

 

 

F. de Vries.

 Alphen a/d Rijn.

 

 

 

23 september 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN