Bron: www.bndestem.nl

 

Ode aan Jack Jersey

 

12 jaar na zijn dood

 

 

jack-2

 

Jack Jersey

 

 

ROOSENDAAL – “Mijn vader heeft Roosendaal muzikaal op de kaart gezet.”

Monique de Nijs praat met aanstekelijke trots over haar vader Jack de Nijs,

beter bekend als Jack Jersey.

 

 

“Een zanger van wereldformaat,” zegt ze. Op 26 mei 1997 overleed de Roosendaalse zanger, componist en producer op 55-jarige leeftijd. Twaalf jaar later wordt voor het eerst een festival ter ere van Jack Jersey gehouden. Zondag 24 mei vanaf 15.00 uur in de Raatskelder in Roosendaal. Een idee van Johan Heeren en zanger Anton Supp. Johan Heeren was jarenlang steun en toeverlaat van Jack de Nijs. Hij was bij elk optreden, net als chauffeur Kees Ros. “Goh, wat hebben wij gelachen!” herinnert Heeren zich. “Dan reden we naar Hamburg of München voor een optreden en onderweg hadden we veel lol.”

 

Monique: “Dat had mijn vader nodig. Hij was altijd erg zenuwachtig voor een optreden. Johan kon dat altijd even doorbreken.” Dat bevestigt hij graag: “Voor elk optreden gaf ik hem een bemoedigende tik op zijn kont.” Heeren draagt de afscheidsbrief die Jack in 1997 aan hem schreef altijd bij zich. Monique houdt zich tegenwoordig bezig met de bescherming van het oeuvre van haar vader. Vijftienhonderd composities, waaronder 75 Top 40-hits. Grote eigen hits zoals “Papa was a poor man” en “In the still of the night.” En tientallen hits voor anderen, zoals Frank & Mirella, Nick MacKenzie, André Moss en de Shorts. Dat de tribute in de Raatskelder plaatsvindt, is geen toeval. “Ik heb het gevoel dat Jack dat aan me heeft doorgegeven,” zegt Johan Heeren. Wat hij bij het vastleggen van de zaal niet wist, is dat Jack de Nijs in de jaren zestig een eigen studiootje had op de zolder van de Raatskelder, Studio Raats. Een teken van bovenaf. “Ja, ik geloof in dat soort dingen,” zegt Monique.

 

De entree op 24 mei is gratis. Optredens zijn er van Denans, Frank & Mirella, Anton Supp, Riny Heeren, Nick Mackenzie, Ronald Konings en anderen. Ook wordt de dvd-film Asian Dreams gedraaid. www.jack-jersey.nl.

 

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Aanvullend artikel:

(20 mei 2009)

 

 

Ode aan Jack Jersey op de Markt Roosendaal

 

 

jack jersey-2

 

Jack Jersey

 

 

ROOSENDAAL - Er is zoveel belangstelling voor het festival ter ere van Jack Jersey, dat de organisatie heeft besloten uit te wijken naar de Markt. Aanvankelijk zou het evenement zondagmiddag in De Raatskelder plaatsvinden. Frans Raats: “Afgaande op de reacties wordt het zo druk dat lang niet iedereen binnen kan. Dat hebben we verkeerd ingeschat. Het is alleen maar mooi dat die middag zo leeft.” Voor het oude raadhuis wordt nu een podium gelegd. Daarop zijn vanaf 15.00 uur diverse artiesten te bewonderen, onder wie Denans, Frank en Mirella, initiatiefnemer Anton Supp, Nick Mackenzie, Riny Heeren en Ronald Konings. De toegang is gratis. Jack Jersey (Jack de Nijs) overleed precies twaalf jaar geleden. Het is de eerste keer dat er een festival ter ere van hem wordt gehouden.

 

 

 

8 mei 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN