Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/7176203/Start-offensief-tegen-blafoverlast.ece

 

 

Offensief gestart tegen blafoverlast

 

 

 

hond

 

 

BREDA – “Als uw hond verlatingsangst heeft, kunt u het best een gedragstherapeut inschakelen. Ga hier vooral niet zelf aan knutselen.” Dit advies komt niet van dierenartsen of van ‘een Martin Gaus,’ maar van de gemeente Breda. Die startte gisteren op haar website een offensief tegen ‘blafoverlast.’ Vier pagina’s, getiteld “Informatie voor de hondenbezitters.” Algemene informatie over waarom de gemeente wel hondenbelasting heft, maar geen kattenbelasting bijvoorbeeld. Voor het antwoord op die vraag moeten we volgens de gemeente terug naar de 15e eeuw. Antwoord krijgen we echter niet. Wel op de vraag waarom we hondenbelasting betalen, maar niet waarom kattenbezitters buiten schot blijven.

 

We leren waarom we de hond moeten aanlijnen. Naast de redenen die iedereen wel kan bedenken, is er volgens de gemeente het gemak voor de eigenaar: “Aangelijnde honden maken het u gemakkelijker bij het opruimen van de poep, omdat u precies weet waar uw hond zijn of haar behoefte doet.” Verder voorkomt het discussies tussen eigenaar en hondenwachter over opgelegde boetes, omdat de laatste door de lijn tussen baas en hond kan zien “wie verantwoordelijk is voor het gedrag van het dier.” Ook wordt toegelicht wat de hondenwachters zoal doen. Die surveilleren, bemiddelen en treden op tegen blafoverlast. “Maar als we Breda voor iedereen leefbaarder willen maken, moeten we ook zélf meewerken,” houdt het college zijn inwoners voor.

 

 

honduitlaten11

 

Enkele suggesties: als de hond het huis bij uw afwezigheid verbouwt, kunt u hem in een hok stoppen. Of laat hem voor vertrek lang uit. Of geef hem iets te doen zodat hij te moe is om te klieren. Wie meer informatie wenst, kan contact opnemen met de hondenwachters, die bereikbaar zijn via nummer 14076 of 076-5294800.

 

 

Informatie voor de hondenbezitters:

http://www.breda.nl/index.php?mediumid=1&pagid=36&stukid=79233&simaction=content&fontsize=12&rubriek_id=2619#titel79233

 

 

 

 

25 augustus 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN