Bron: BN-DeStem

 

OM: onderzoek na blunder met dossier

 

logo-minjus-beeldscherm

 

 

DEN HAAG - De top van het Openbaar Ministerie (OM), het college van procureurs-generaal, heeft zaterdag een “diepgaand onderzoek” gelast naar het zoekraken van een strafdossier, waardoor twee overvallers van de Amsterdamse discotheek Jimmy Woo vrijdag vrijuit zijn gegaan. Oud-procureur-generaal Dato Steenhuis heeft van het college de opdracht gekregen komende week met het onderzoek te beginnen. Hij zal naar verwachting binnen een maand zijn bevindingen kenbaar kunnen maken. De OM-top neemt de zaak hoog op. Het zoekraken van het dossier heeft tot gevolg gehad dat de strafvervolging tegen de overvallers in hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam ongeldig is verklaard.

 

Justitie in Amsterdam is het originele strafdossier kwijtgeraakt in aanloop naar het proces in hoger beroep, bevestigde een woordvoerster. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is vooralsnog onduidelijk. “Dat zijn we aan het uitzoeken. We zitten in een oud gebouw met ruimtegebrek en de dossiers worden enorm veel verplaatst. We trekken het ons bijzonder aan. Zoiets mag niet gebeuren, maar het is wel gebeurd.” De rechtbank veroordeelde de twee betrokken verdachten van 27 en 30 jaar eerder tot vier en vijf jaar cel. Het originele dossier is in aanloop naar het hoger beroep verdwenen. De betrokken partijen in de zaak beschikken wel over kopieën en een digitale versie van het strafdossier, maar volgens de wet moeten strafzaken aan de hand van het originele dossier worden gevoerd. Het OM deed daarom zelf bij het hof het verzoek om niet-ontvankelijk te worden verklaard. Het hof heeft daaraan gehoor gegeven. Omdat de verdachten maar één keer voor hetzelfde feit kunnen worden berecht, ontlopen ze definitief hun eventuele straf. Volgens het OM is er geen mogelijkheid meer de twee nog voor de overval te vervolgen.

 

Bij de overval op de club in de Korte Leidsdwarsstraat drongen twee gewapende mannen de zaak binnen vlak na sluitingstijd. Ze bonden zeven aanwezige personeelsleden vast en gijzelden hen onder bedreiging van een vuurwapen. Een persoon raakte gewond door een klap op het hoofd met het pistool. De overvallers gingen er vandoor met ruim 15.000 euro en enkele waardevolle bezittingen van het personeel.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Reactie op dit artikel:

 

 

Justitie “verliest dossier”

 

 Allochtone criminelen vrij!

 

Door: Frank de Vries (vriesfvm@zonnet.nl).

 

 

 

Hoe door en door ‘rot’ is onze zogenaamde rechtsstaat onder verantwoordelijkheid van de kamergeleerde minister ‘Pilatus’ Hirsch Ballin. Wast momenteel weer zijn handen in onschuld, omdat hij het falend gedoogbeleid m.b.t. drugsverkoop heeft afgeschoven naar de Gemeenten (Hij blijft natuurlijk wel hun justitionele baas!) en nu blijkt zowel bij de politie als het OM zomaar een dossier verdwenen te zijn, waardoor twee (uiteraard!) gewelddadige allochtone roofovervallers meteen vrijuit gaan! (zie Telegraaf van 26/10 jl.).

 

Dit kan toch niet? Is er maar één dossier gemaakt? Zijn al die rapportages ook bij de politie in énkelvoud geschreven? Zijn deze bij alle instanties direct daarna uit de PC gewist? Ook bij Justitie? Het lijkt mij weer de zoveelste politiek-correcte oplossing om een veroordeling van (weer!) allochtone draaideurcriminelen ‘met een vriendje bij Justitie’ te seponeren? (denk bijvoorbeeld maar aan die nog zogenaamde ‘onbewezen kwestie’ van het vermoordde Amerikaanse meisje op Curaçao of  het nachtelijk verongelukken van een politieke klokkenluider of oppositieleider, die misstanden bij politici naar buiten dreigt te brengen! Is het gek, dat wij ook gaan twijfelen aan onze plotselinge (inter)nationale financiële crisis, die door al die professionele financiële bank- en overheidsdeskundigen ‘met witte boorden’ niet kon worden voorzien! Ten koste van zeer velen zijn er ongetwijfeld weer enkelen, die er heel veel geld mee verkregen hebben. Bewijs? Dat zal de tijd (en het beloofde ‘zuur’) ons weer leren!

 

   

F. de Vries.

 Alphen a/d Rijn.

 

 

27 oktober 2008

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN