Bron: www.bndestem.nl

 

“Ongelukkig tijdstip voor recordpoging”

 

 

bromfietsen

 

Een van de vele foto’s te zien op: www.bromvliegers.nl

 

 

ETTEN-LEUR – “Een ongelukkig tijdstip, zo midden in de vakantie.” Werner Kämmerer van de Etten-Leurse Bromfietsvrienden heeft er een hard hoofd in of de recordpoging van zusterclub De Bromvliegers gaat lukken. De vereniging uit Zijtaart, gelegen tussen Eindhoven en Den Bosch, wil op 23 augustus achthonderd, maar liever nog duizend oldtimerbromfietsen bij elkaar krijgen om daarmee het ‘leukste file’-record te breken van het Zweedse Blarok.

 

De actie moet tevens geld opleveren voor het Duchenne Parent Project, een stichting die zich inzet voor beter onderzoek en medicatie voor kinderen met de spierziekte Duchenne. De Bromvliegers stelt een bedrag per deelnemer beschikbaar. Bovendien mogen kinderen met de ziekte van Duchenne meerijden in oldtimerauto’s. De Etten-Leurse Bromfietsvrienden was in 2003 de initiatiefnemer van de recordpoging. “Met 341 bromfietsen kwamen we in het Guinness Book of Records.” Sindsdien is er elke twee jaar een recordpoging, met de wisselbeker van de Etten-Leurse club als inzet. “In 2005 verbrak De Bromvliegers ons record, toen hadden ze 674 bromfietsen.” Twee jaar later won de Zweedse zustervereniging Blarok uit Borlange de beker met 782 voertuigen.

 

Of De Bromvliegers erin slaagt om de beker te heroveren, is op 23 augustus duidelijk. De vereniging wil een ‘leuke file’ vormen met zo’n duizend oude bromfietsen en solexen. “Er doen ongetwijfeld mensen vanuit onze vereniging mee,” zegt Kämmerer. “Maar ik ben bang dat dit niet genoeg is. We hebben zo’n 180 brommerliefhebbers en de meesten zijn afgelopen zondag mee naar Roosendaal geweest voor het Blommenkindersfestival. Daarna zijn er veel op vakantie gegaan.” Wie wil meedoen aan de recordpoging, kan zich zondag 23 augustus tussen 08.00 en 11.30 uur aanmelden in Zijtaart. De telling begint om 12.00 uur. www.bromvliegers.nl

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld Deel 1

Etten in beeld Deel 2

Leur in beeld

 

 

 

1 augustus 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN