Bron: http://www.bndestem.nl/regio/ettenleur/7781536/Oogarts-Vuurwerkbril-helpt-echt.ece

 

Oogarts: “Vuurwerkbril helpt echt”

 

 

vuurwerkbril

 

 

 

Oogspecialist Thorsten Stolwijk:

“Zet een bril op als je het vuurwerk ook volgend jaar nog wil zien.”

 

 

ETTEN-LEUR - Oogspecialist Thorsten Stolwijk is zo geschrokken van vuurwerkslachtoffers, dat hij vijfduizend vuurwerkbrillen koopt, samen met de Boerenbond. Dat doet hij onder het motto “Zet een speciale bril op als je vuurwerk afsteekt. Dan kun je er volgend jaar ook nog naar kijken.” Toen Stolwijk twee jaar geleden dienst had tijdens Oud en Nieuw, moest hij drie vuurwerkslachtoffers behandelen. “Eén werd blind door een rotje, één doordat een vuurpijl terug naar beneden kwam en een jong kind kreeg een vuurbal in haar oog. Ik ben daar zó van geschrokken. Als je de ravage ziet van wat ooit een oog was...”

 

Stolwijk, die oogklinieken heeft in Etten-Leur, Rucphen, Bergen op Zoom en Goes, besloot campagne te voeren. Het jaar erop kocht hij daarom 2.500 veiligheidsbrillen om uit te delen bij Boerenbondwinkels. “Of het aan die brillen lag, weet ik niet. Maar feit is dat ik vorig jaar geen vuurwerkslachtoffers binnenkreeg.” Dit jaar voert Stolwijk opnieuw campagne, nu in heel West-Brabant en ook een deel van Zeeland. “De Boerenbond financiert mee en daardoor hebben we nu vijfduizend brillen en posters om mensen op onze actie te attenderen. Vuurwerk is mooi om naar te kijken. Dus zet een bril op als je het ook volgend jaar nog wil zien.”

 

Zo denkt ook Freek Schalk van tuincentrum Life & Garden erover. Hij heeft diverse vuurwerkbrillen in de aanbieding. En omdat de jeugd, maar ook andere vuurwerkliefhebbers maar moeilijk een veiligheidsbril opzetten, is er nu zelfs een designmodel met ledlampjes. “We hameren er echt op: kijk uit met vuurwerk.” Zowel Schalk als Jos van de Ven van Boerenbond/Welkoop hoopt dat mensen verstandig genoeg zijn om alleen vuurwerk met het Europese CE-keurmerk te kopen. “Maar ondanks dat keurmerk, dat sinds juli van dit jaar alle geïmporteerde vuurwerk moet hebben, zal er altijd illegaal vuurwerk blijven,” vreest Van de Ven.

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

Leur in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

 

11 december 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count