Bron: http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/6398869/Overlast-Marokkaanse-criminelen-in-WestBrabant-in-landelijke-top40.ece

 

Ook overlast van Marokkaanse criminelen

in West-Brabant

 

logo_politie

 

 

BREDA - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft de overlast van Marokkaanse daders in Nederland in kaart gebracht. De 14.462 opgetekende Marokkaanse criminelen vormen samen 8,1 procent van alle 177.487 bekende criminelen in de 181 gemeenten die de KLPD onderzocht. Het aandeel autochtone Nederlandse misdadigers is 101.437, ofwel 57,1 procent van het totaal. De lijst bevat verdachten: personen over wie een proces-verbaal naar het Openbaar Ministerie is gestuurd omdat de politie hen verdenkt van een misdrijf.

 

Amsterdam telt in absolute aantallen de meeste Marokkaanse criminelen van Nederland: 2497 op een totaal van 14.844 aangehouden misdadigers. Rekening houdend met onder meer bevolkingsaantal, heeft de KLPD een ranglijst opgesteld naar ernst van het Marokkanen-probleem. Op die lijst bezet Amsterdam de eerste plek, Gouda de tweede, Utrecht de derde. Een aantal West-Brabantse gemeenten staan hoog in de top 40: Roosendaal staat op de tiende plek, Bergen op Zoom op de elfde plek, Tilburg 16e en Breda 17e. Oosterhout bezet een 39e plaats. Het KLPD-rapport heet Analyse Marokkaanse daderpopulaties van gemeenten in Nederland. Het is vorig jaar opgesteld en gebaseerd op cijfers over 2007. Het rapport is gemaakt op verzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en gebruikt als hulpmiddel welke gemeenten geld krijgen bij het aanpakken van de overlast.

 

 

 

15 maart 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN