Bron: http://www.bndestem.nl/regio/ettenleur/7604173/Oorlogsbeelden-op-dvds-uit-EttenLeur.ece

(Voor een foto van Marco Peeters en Thars Duijnstee, klik op bovenstaande link)

 

Oorlogsbeelden op dvd’s

 

 

DVD

 

 

www.tdmentertainment.com

 

 

ETTEN-LEUR - Duitse, Japanse en NSB-propaganda, het leven van Hitler en dat allemaal op dvd. Veel Nederlanders zijn ook door díe kant van de Tweede Wereldoorlog gefascineerd. Marco Peeters en Thars Duijnstee hebben er hun werk van gemaakt. Als het Etten-Leurse bedrijf TDM Entertainment zetten zij oude films en documentaires op dvd. Hun bron zijn beelden uit het archief van Beeld en Geluid, het Nederlands filmarchief. “Daar zit voor zevenhonderdduizend uren aan materiaal opgeslagen, waar je als leek eigenlijk bijna nooit aan komt.”

 

TDM werd in 1999 opgericht en groeide uit tot een bedrijf dat dvd’s produceert voor alle grote dvd-zaken en webwinkels. “Documentaires vormen wel het overgrote deel van onze collectie en dat blijft ook groeien. Zo zijn we binnen de Benelux net de exclusieve partner van Discovery geworden. En wat de oorlogs-dvd’s betreft, is er ook nog veel te doen. Zo komt er ook een dvd over verzetshelden.” Originele, oude filmversies zoals van Ciske de Rat, De Overval en De Jantjes, films over Gandhi, John Lennon en Fidel Castro, maar dus ook documentaires over Hitler, Stalin, Roosevelt, Churchill, D-Day, de Slag om Arnhem, de jodenvervolging en de propaganda waarmee de NSB het Nederlandse volk warm wilde krijgen voor Der Führer. De publieke belangstelling blijft groeien, aldus Duijnstee.

 

Bang dat hun dvd’s voor verkeerde doeleinden worden gebruikt, zijn ze niet. “Nee, wat dat betreft, moet je meer angst hebben voor films van hedendaags extreemrechts. De propagandafilms van WO II zijn erg gedateerd en de meeste mensen beseffen maar al te goed wat voor een kwaad er toentertijd is aangericht. Het zijn historische films, die tevens gezien moeten worden als een waarschuwing dat zoiets nooit meer mag gebeuren.” www.tdmentertainment.com.

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld

Leur in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

 

12 november 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN