Bron: http://www.brabantsdagblad.nl/regios/bommelerwaard/6692864/Oostenrijkse-broers-vinden-graf-van-hun-vader-in-Geldermalsen.ece

 

Oostenrijkse broers

vinden graf van hun vader

 

 

geldermalsen begraafplaats

 

Algemene begraafplaats Geldermalsen

Foto: http://www.online-begraafplaatsen.nl/begraafplaats.asp?command=showbg&bgp=105

 

 

GELDERMALSEN/KERKDRIEL - Het bezoek van de Oostenrijkse broers Arlow aan Kerkdriel en Geldermalsen heeft een bijzondere wending genomen. Manrad, Günther en Hans-Peter Arlow waren 15 mei naar Kerkdriel gekomen om voor het eerst de plaats te bezoeken waar 65 jaar geleden hun vader op 23 april 1945 sneuvelde, twaalf dagen voor het einde van de oorlog.

 

 

 

ysselstein begraafplaats

 

Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn

(Foto: uit Wikipedia)

 

 

Na het gevecht met de Royal Marines kregen de drie Duitse gesneuvelden, onder wie Burghart Arlow, een tijdelijk graf op de algemene begraafplaats in Geldermalsen. Een speurtocht in de archieven leverde jarenlang geen informatie op over de exacte locatie van dat graf. Onder begeleiding van Luc van Gent uit Den Bosch, kenner van de oorlogsgeschiedenis van de streek, bezochten de broers de algemene begraafplaats in Geldermalsen. Daar vonden ze een leeg graf met het nummer 40. Dat nummer komt overeen met een officiële Duitse lijst en volgens Van Gent is het onmiskenbaar de plaats waar Arlow begraven heeft gelegen tot hij in 1949 is herbegraven op de grote Duitse militaire begraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn.

 

 

Lees ook:

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Duitse_militaire_begraafplaats_in_Ysselsteyn

 

 

 

16 mei 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN