Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/7012011/op-bezoek-in-Breda.ece

 

Op bezoek in Breda

 

 

kasteelplein-2 (2)

 

 

Breda trekt ruim anderhalf miljoen bezoekers per jaar. Wat vinden zij van de stad, wat komen zij doen? In de loop van de zomer vragen wij dat een aantal willekeurige gasten. Vandaag: Iet ‘t Hooft (80) uit Pijnacker. Op een bankje aan de haven zit Iet ‘t Hooft te genieten van het water en de zon. Ze is tachtig jaar geleden geboren in het Ginneken. Vandaag is ze voor het eerst sinds haar meisjesjaren weer in Breda. “Ik herinner mij vooral de heerlijke wandelingen door het Mastbos en de ritjes met de paardentram nog heel goed.”

 

Wat gaat u doen vandaag?

 

“We hebben er al een hele dag opzitten. Vanmorgen zijn we eerst naar de Grote Kerk gegaan. Ik wist wel dat het een mooie kerk is, maar zó mooi had ik toch niet verwacht. Schitterende details en gelukkig is de sfeer niet zo stijf, niet zo kerks. Daarna zijn we naar het Graphic Design Museum geweest, dat is een echte aanrader. Mooi om te zien hoe snel alles zich heeft ontwikkeld en hoe hard de tijd eigenlijk is gegaan. Daarna zijn we heerlijk gaan lunchen op de Grote Markt. Wat hangt daar toch een leuke sfeer. Overal mensen, overal terrasjes.”

 

Wat vindt u van de stad?

 

“Het is een prachtige stad. Mooie oude gebouwen met prachtige oude kozijnen. Wat me opvalt, is dat het zo’n goed verzorgde stad is. De straten zijn hier breed en schoon. De stad is ook heel goed begaanbaar voor ouderen. De bewegwijzering is prima. We hebben alles wat we wilden zien met gemak kunnen vinden.”

 

Breda is onlangs uitgeroepen tot “Beste Binnenstad van Nederland.” Kunt u zich daarin vinden?

 

“Breda mag trots zijn op haar binnenstad. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: ga naar de Grote Kerk, wandel door het park en proef de sfeer op de Grote Markt. Ik vlinder echt door deze stad, ik kom zeker nog een keer terug. Nu gaan we bij wijze van happy end een rondvaart maken over de singel. Ik heb vroeger veel gevaren, dus elke keer als ik water zie, voel ik me thuis.”

 

 

 

21 juli 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN