Bron: http://www.bndestem.nl/algemeen/brabant/7751628/Opnieuw-onrust-bij-Ericsson.ece

 

Opnieuw onrust bij Ericsson

 

 

image069

 

De vestiging van Ericsson Nederland in Rijen

(Foto: Kees Wittenbols – januari 2007)

 

 

BREDA - Onder het personeel van telecombedrijf Ericsson in Rijen is opnieuw onrust ontstaan. Aanleiding is dit keer het plan van de directie om 170 werknemers over te hevelen naar een dochteronderneming van het telefoniebedrijf. De arbeidsvoorwaarden bij deze in Sliedrecht gevestigde dochter, zijn volgens het personeel aanmerkelijk slechter dan die in Rijen. De werknemers zouden er op termijn zo’n tien procent op achteruit gaan. De directie die de overheveling van de werknemers al op 1 januari wil laten ingaan, ontkent. “Het klopt dat er sprake is van andere salaristabellen. Maar daarmee is niet gezegd dat de mensen er per definitie op achteruit gaat,” reageert woordvoerster Sylvia van Haren van Ericsson.

 

Vakbond FNV Bondgenoten steunt de werknemers. Gisterochtend onderhandelde de bond in het Postiljon hotel in Dordrecht met een delegatie van Ericsson. Maar volgens vakbondsbestuurder Gerard van Hees hebben die niets opgeleverd. “De directie blijft doen alsof er niets aan de hand is. Terwijl die 170 mensen bij de nieuwe onderneming toch echt veel minder doorgroeimogelijkheden hebben dan nu het geval is,” aldus Van Hees na afloop. Op acties wil Van Hees nog niet vooruitlopen. “Daar zullen we het eerst eens met de leden over moeten hebben. Maar ik denk dat die er wel gaan komen als Ericsson voet bij stuk houdt.” De bewuste dochteronderneming is Ericsson Network Services Nederland (ENN). Een relatief nog jong bedrijf dat een paar jaar geleden werd opgericht om onder andere umts-masten van telefoonaanbieders te onderhouden.

 

De 170 medewerkers om wie het gaat zijn nu nog werkzaam bij de local support services van Ericsson Telecommunicatie Maatschappij (ETM) in Rijen waar ze deels hetzelfde werk doen als hun collega’s bij ENN, maar - volgens de bonden - tegen betere arbeidsvoorwaarden. Het rommelt de laatste jaren voortdurend bij Ericsson Nederland in Rijen waar een kleine 1300 mensen werken. Zo verdwenen er eerder al 75 banen op de onderzoeks- en ontwikkelafdeling van de vestiging in Rijen en gingen er 160 banen verloren door het overhevelen van werk naar Roemenië.

 

 

Lees ook:

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ericsson  

 

 

 

Zie ook:

 

Rijen in beeld

 

Alle dorpen rondom Breda in beeld

 

 

 

7 december 2010

 

Home

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN