Bron: www.bndestem.nl

 

Oranjebus mag niet in Nederland rijden,

wél in Afrika

 

 

image031

 

De leden van de landelijke club rijden sinds 2004 in een vrolijk gekleurde oranje bus rond de wereld.

(Hier gestald bij Caravancentrum Linberg in Hulten)

(Foto: Kees Wittenbols – 5 mei 2008)

 

 

BREDA - Het gerechtshof in Den Bosch buigt zich vandaag (11.00 uur) over de vraag of de Vereniging Oranjefans in strijd handelt met de Wet personenvervoer. De leden van de landelijke club, van wie de meesten uit de buurt van Breda komen, rijden sinds 2004 in een vrolijk gekleurde oranje bus rond de wereld om het Nederlands elftal te steunen. In geen enkel land ondervonden ze problemen, behalve in Nederland. Anderhalf jaar geleden slingerde een agent de Oranjefans op de bon, omdat ze geen personen zouden mogen vervoeren. Het was de eerste in een reeks. De rechtbank in Breda bracht het boetebedrag terug van 2400 naar 50 euro. Vandaag dient het hoger beroep. De uitspraak is over twee weken.

 

 

image033

 

Idem

 

 

Volgens voorzitter Henk van Beek van de Oranjefans is er geen sprake van een overtreding. “We zijn met een man of twintig eigenaar van de bus, we rijden er alleen zelf mee en houden ons dus niet bezig met personenvervoer. En de fans - soms duizenden - lopen achter de bus aan.” Hun raadsman, mr. Tjaard Gimbrère uit Breda, vindt het ongelooflijk “dat een of andere politie-jandoedel” met allerlei boetes strooit, terwijl de rest van de wereld de Oranjebus en haar passagiers ongemoeid laat. “Ze gaan ook gewoon naar het WK in Zuid-Afrika,” zegt de advocaat. In april gaat de bus de boot op.

 

 

 

26 januari 2010

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Toegevoegd artikel:

 

10 februari 2010

 

Oranjebus: schuldig, geen boete

 

 

DEN BOSCH/BREDA - De Vereniging Oranjefans had geen personen mogen vervoeren met haar oranje bus, maar de boete die daarop stond, hoeft niet te worden betaald. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch gisteren bepaald in het hoger beroep dat de fans, voornamelijk uit Breda en omgeving, hadden aangespannen. Met hun bus rijden ze sinds 2004 de hele wereld over om het Nederlands elftal te steunen. In geen enkel land hadden ze daar problemen mee, behalve in eigen land. Anderhalf jaar geleden kregen ze hier een flinke bon vanwege het vervoer van personen. De rechtbank in Breda verlaagde onlangs de boete van 2400 naar 50 euro, het gerechtshof heeft daar nu dus nul euro van gemaakt.

 

De Bredase raadsman mr. Tjaard Gimbrère van de oranjefans is tevreden met de uitspraak. “De rechtbank heeft zo geoordeeld omdat niet echt duidelijk is hoe er dan wel met die bus kan worden gereden en uiteraard vanwege het karakter van de club. We hebben nu een paar maanden de tijd om samen met het Openbaar Ministerie uit te zoeken wat de eisen voor een eventuele vergunning zijn.”

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN