Bron: www.bndestem.nl

 

Overlast van wespen

 

 

duitse wesp

 

Duitse wesp

 

 

ETTEN-LEUR - De wespenplaag die eerst in Limburg en in de Antwerpse Kempen werd geconstateerd,

heeft nu ook West-Brabant getroffen.

 

 Voorzitter Henk Boot van de Bijenhoudersvereniging Etten-Leur kan dat bevestigen. Boot: “Het is echt erg op dit moment. Gewoonlijk ruim ik acht nesten per week, maar ik zit nu al op het dubbele.” Volgens Boot wordt er te weinig aan de bestrijding van de diertjes gedaan. “Mensen weten soms niet dat ze een nest in huis of in de tuin hebben en sommige mensen laten de nesten gewoon zitten, omdat ze niet weten bij wie ze terechtkunnen voor de bestrijding. Het gevolg is dat er steeds meer wespen bijkomen.” De gemeente Etten-Leur bestrijdt plaagdieren alleen in het openbaar gebied, maar niet bij particulieren.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Wespen steken de kop op

 

 

OOSTERHOUT - Inwoners van de gemeenten Drimmelen en Oosterhout kampen nu al met de nodige overlast van wespen.

 

Op het Oosterhoutse gemeentehuis komen tientallen telefoontjes per week binnen van mensen die last hebben van wespennesten in hun huis of tuin. “Er zijn gemiddeld gezien niet meer meldingen, maar het begint wel een stuk vroeger dan voorgaande jaren. We verwijzen mensen door naar particuliere ongediertebestrijders,” zegt een woordvoerder van de gemeente Oosterhout. Ook in Drimmelen zien ze hetzelfde beeld. Een gemeentevoorlichter: “De afgelopen dagen zijn er beduidend meer meldingen van wespennesten dan anders in deze tijd van het jaar. Vandaag (gisteren, hvi) al ongeveer tien en de afgelopen dagen ook rond de zes per dag. Aangezien de gemeente niet doet aan ongediertebestrijding, wordt niet bijgehouden waar de meldingen vandaan komen.”

 

Buurgemeente Breda kampt inmiddels met een ware plaag. Volgens een gemeentewoordvoerder daar vinden de problemen hun oorsprong in april van dit jaar. “Dat was een cruciale maand, want het was vrij zacht en vrij droog. Dat heeft tot gevolg gehad dat de wespenkoninginnen die in winterslaap waren, niet zijn getroffen door felle koude. Normaal gaan er veel dood vanwege kou of schimmel.” In de gemeenten Geertruidenberg en Dongen laat het aantal overlastmeldingen ‘een normaal beeld’ zien. In Gilze en Rijen daarentegen hebben ze extreem weinig last van de beestjes. “Tot nu toe hebben we dit jaar vier meldingen gekregen. Dat is een opvallend laag aantal,” aldus een gemeentewoordvoerder. Een verklaring daarvoor heeft hij niet.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Lees ook:

 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wespen

 

 

 

Zie ook:

 

Etten in beeld Deel 1

Etten in beeld Deel 2

Leur in beeld

Oosterhout in beeld

Drimmelen in beeld

 

 

 

28 juli 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count