Wat te doen met een ‘gemuilkorfde’ pers?

 

 

 

Dat onze pers en media ‘gemuilkorfd’ zijn is een feit, dat staat als een paal boven water. De vele voorbeelden op de politiek-maatschappelijke nieuwssite van de SDN geven al meer dan genoeg bewijs van deze stelling. Maar ook de vele andere sites op het ‘net’ brengen mij tot de conclusie, dat de media aan de ‘leiband’ loopt van de regering. Met ‘handen en voeten’ afhankelijk mede door de subsidie. Helaas moet ik tevens constateren dat dit voor welhaast alle dagbladen geldt.

 

Toegegeven, de een nog erger dan de ander en dan met name die dagbladen zijn het ergst, die zich kwaliteitskranten durven noemen en veelal bekend staan als zijnde kritisch. Eigenlijk lees je in deze kranten niets meer en ook niets minder dan wat de zichtbare en de onzichtbare regering goed genoeg achten voor het ‘grauw,’ voor het ‘klootjesvolk.’ Net zo als de dagelijks terugkerende ‘nieuws-soap’ op de NOS en het nieuws via de zogenaamde commerciële ‘vazallen.’ Heel af en toe krijgt iemand weleens de kans om iets ‘kwijt’ te kunnen. Zoals bijvoorbeeld in de 3e week van augustus, zal er een interessant artikel komen in de Nieuwe Revue alwaar Dr. Mr Wedzinga te Groningen en voormalig Raadsheer van het Gerechtshof te Leeuwarden, een kans krijgt om zijn zegje te doen, nadat zijn werkgever, hem verschrikkelijk onheus bejegend heeft.

 

Mr Wedzinga zal in dat artikel een boekje opendoen over het OM en het fenomeen: Nederland als rechtsstaat. Ja, ik noem dat een fenomeen, want Nederland is in mijn ogen geen rechtsstaat meer. Zeker niet met figuren als Donner, Hirsch Ballin, Borghouts, Brouwer, Steenhuis, Wooldrik en nog vele anderen, die mijns inziens zeer wel competent zijn, maar tegelijkertijd ook zeer oneerlijke figuren blijken te zijn.

 

Kijk zoiets is nieuws! Maar nu al kan ik die arme Mr Wedzinga al bijna met aan zekerheid grenzende nauwkeurigheid voorspellen, dat hij schier onmogelijk een tweede kans zal krijgen. Hoe ik dat weet? Ik ken meerdere gevallen, andersoortig, dat wel, maar ook die kregen geen tweede kans, ook niet na nieuwe spraakmakende voorvallen bij die geïllustreerde weekbladen. De vloerkleden van het Ministerie van Justitie en evenzo bij vele andere overheidsorganen lijken soms op een midgetgolfbaan, vanwege het vele vuil wat er onder is geschoven. Ik hoop dat ze er nog eens zelf zwaar over zullen struikelen.

 

Toch is er hoop! Er komen steeds meer sites, die niet afhankelijk zijn van de alom meeloerende en belanghebbende staat. Sites die ‘vooralsnog’ kunnen functioneren en vrij zijn, althans binnen de wet en daar is op zich niks verkeerd mee, om je aan de wet te houden. Maar ik heb een tip voor u. Die tip bespaart u zeker € 200 tot € 250 per jaar netto! Zeg per direct uw abonnement op van uw krant, diezelfde krant die toch alleen maar datgene schrijft wat de dames en heren regenten welgevallig is. Nieuws is er voldoende, zoals in de zogenaamde gratis kranten. Vier gratis dagbladen, ok! Ook met dezelfde nonsens en gecensureerd nieuws, maar da’s in ieder geval gratis. Daarnaast heeft u elk uur het zogenaamd wereld en landelijk nieuws op radio en tv. Uw plaatselijke nieuws krijgt u gratis aangeleverd in de vorm van nieuws- en advertentiebladen, die bij u in de bus vallen, soms wel drie stuks per week.

 

Internet heeft tientallen sites met nieuws, op allerlei gebied. Van de beursnoteringen tot en met de scheepvaartberichten, alsook kunt u er juist datgene lezen wat echt van belang is! Naast die € 200 tot 250 direct voordeel scheelt het: pak ‘m beet 50 tot 70 kilo oud papier? Het milieu zal u dankbaar zijn en die uitgevers zullen gedwongen worden hun positie te moeten gaan herzien, als veel abonnees dat zouden gaan doen. Weet u overigens wat je met € 250 allemaal voor leuke dingen kunt gaan doen?

 

Het opzeggen van een dagblad kan geschieden per maand, kwartaal of per jaar. Na gelang u uw abonnement betaalt. Bij gemiddeld alle dagbladen geldt dezelfde regel. Neem 3 tot 4 weken, voordat een nieuwe betaal- of abonnementperiode weer aanvangt en zeg met een eenregelig briefje uw abonnement op, desnoods per e-mail en vraag om een bevestiging! Naast het voordeel, het directe financiële aspect, smaakt u ook het genoegen om notoire leugenaars, want moedwillig verzwijgen is ook een vorm van liegen, eens schaakmat te zetten en… uw dagelijks portie ergernis wordt een stukje minder en da’s pas echt goed voor hart en bloedvaten! Enne… niet vergeten,  3e week van augustus, wel ‘effe’ de Nieuwe Revue kopen! Kan er makkelijk af met zoveel voordeel!

 

 

 

Silvia Videler.

 

Augustus 2007

 

Home

 

stats count

 

 

 

 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN