Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/7537131/Plan-voor-enorm-muziekcentrum.ece

 

Plan voor een enorm muziekcentrum

in Bergen op Zoom

 

 

big-building

 

 

BERGEN OP ZOOM - Vijfduizend mensen moeten erin kunnen en er is elke dag wat te doen. Daarbij een muziekmuseum, een radio- en tv-studio en een groot restaurant. Dat plan heeft Roosendaler Henk Voorheijen aan de gemeente Bergen op Zoom voorgelegd. Voorheijen, in een ver verleden manager van Jack Jersey en producent van het tv-programma Op volle toeren: “Dit is een heel breed initiatief. Het moet hét centrum voor de Nederlandse muziek worden, waarin alles wat daarmee te maken heeft is ondergebracht. Zoiets bestaat nog nergens in Nederland of Vlaanderen.” Voorheijens muziekcentrum moet onderdeel worden van een meeromvattend leisure-park. In zijn ideeën komt er een permanent radiostation in en wordt er een wekelijks tv-programma opgenomen. Er komen ook een tweede, kleinere zaal en opleidingsfaciliteiten voor talentvolle jongeren. Voorheijen kiest voor Bergen, vanwege de goede bereikbaarheid, de nabijheid van Vlaanderen én omdat het gemeentebestuur er brood in ziet.

 

Wethouder Ton Linssen (Economie) bevestigt dat hij het plan serieus neemt. Daarom reserveert de gemeente de beoogde plek. Voorheijen krijgt tot 31 december de tijd om een waterdicht financieel plan met garanties van investeerders te presenteren. Linssen: “Slaagt hij daarin niet, dan is het voor ons over en uit.” Volgens Voorheijen, die zegt al jaren met zijn plan bezig te zijn, is het geld geen probleem. “Dit is géén luchtkasteel. Ik heb voldoende financiers.” Het project vergt een investering van zo’n 20 miljoen euro. Het muziekcentrum zou in eerste instantie ongeveer honderd banen opleveren, zegt Voorheijen. Hij spreekt van “een geweldige trekker voor Bergen en West-Brabant.” “Op dit centrum zit iedereen te wachten.”

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/7535777/Linssen-beduchtvoor-een-zeperd.ece

 

Linssen beducht voor een zeperd

 

 

Wethouder Ton Linssen van Economische Zaken kijkt best verlekkerd naar het plan van de Roosendaalse muziekman Henk Voorheijen. “Nederland Muziekland” in Bergen op Zoom: het zou de stad in één klap ‘wereldberoemd’ maken en mensen van heinde en verre aantrekken.

 

Voorheijen mag dus voorlopig zijn gang gaan en zijn plan financieel onderbouwen. Maar Linssen houdt nadrukkelijk zijn reserves. “De gemeente steekt hier geen euro in, tot zeker is dat dit geen avontuur is. Op 31 december moet dat duidelijk zijn,” verzekert hij. Dan komt het muziekcentrum mogelijk in aanmerking voor geld uit het gemeentelijk investeringsfonds. Het plan heeft voor de gemeente aantrekkelijke kanten. Bij de Boulevard moet een vrijetijdsparadijs verrijzen, met onder meer een evenementenhal, discotheek en een moderne, grote bioscoop; projectontwikkelaar Zoominvest is daarmee bezig. Maar behalve de bioscoop zijn die zaken op zichzelf staand niet levensvatbaar. Met het muziekcentrum erbij ontstaat wellicht een sluitende exploitatie. Maar het blijft oppassen geblazen. Voorheijen was ook betrokken bij het Pulsar-plan van een paar jaar geleden: een geweldig leisure-complex aan de Wattweg. Het bleek uiteindelijk een grote zeepbel. Linssen past ervoor om dat nog een keer mee te maken.

 

 

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

 

 

30 oktober 2010

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count


 

BREDA-EN-ALLES-DAAROMHEEN