Bron: www.bndestem.nl

 

PvdA: “Stop met plan voor Stompe Toren”

 

 

WOENSDRECHT - De PvdA-fractie roept Stichting De Brabantse Wal op te stoppen

met de plannen voor herbouw van de Stompe Toren in Woensdrecht.

 

 

image002

 

De Dorpsstraat in Woensdrecht

(Foto: Kees Wittenbols – 5 augustus 2008)

 

 

“Het ontbreekt in het dorp aan draagvlak,” concludeert PvdA-fractievoorzitter Ellen van Oevelen na een enquête van de coalitiepartij onder alle huishoudens. “In combinatie met een eerdere enquête van een bewonersgroep, waar meer dan vierhonderd mensen aan mee hebben gedaan die in ruime meerderheid het plan hebben afgewezen, moet dit voor de stichting voldoende signaal zijn dat doorgaan geen enkele zin heeft.” De partij zette meer dan zeshonderd formulieren in Woensdrecht uit en kreeg daarvan zo’n tachtig ingevulde exemplaren terug. “Een zeer lage respons en dat is ons erg tegengevallen. Je denkt dat zoiets sterk leeft in het dorp, maar dan blijkt dat het mensen die niet in de buurt van de Rijzendeweg wonen het eigenlijk weinig tot niets interesseert.”

 

Zestig inwoners hebben de PvdA laten weten niks te zien in herbouw van de Stompe Toren in welke vorm dan ook. Twintig mensen zien het wel zitten. Zij hebben daarbij een sterke voorkeur voor een stenen replica. De andere varianten waaraan stichting De Brabantse Wal denkt zijn een metalen replica en een eigentijds ontwerp. In alle gevallen moet de toren ook als uitkijkpunt vanaf de Brabantse Wal fungeren Hoewel de respons op de enquête dus erg laag is, respecteert de PvdA de uitslag. “Dat hebben we vooraf gezegd en daar houden wij ons aan. Mocht de gemeenteraad ooit een plan voor herbouw bereiken, dan stemmen wij tegen. Maar als ik de stichting was, zou ik direct met dit plan stoppen,” aldus Van Oevelen.

 

Stichting De Brabantse Wal, die onlangs op een informatie-avond in Non Plus Ultra ook al werd geconfronteerd met veel tegenstand, heeft eerder laten weten een eigen enquête als uitgangspunt te nemen om wel of niet door te gaan met het idee. De vragenlijst wordt deze winter aan de inwoners van Woensdrecht voorgelegd. De stichting zegt op voorhand alleen door te zullen gaan als er veel draagvlak onder de inwoners is.

 

 

Zie ook:

 

Woensdrecht in beeld

 

 

27 november 2009

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count