Bron: BN-DeStem

 

Rabobank sluit drie kantoren

 

BREDA - De Rabobank sluit haar kantoren in Bavel, Ulvenhout en Ginneken.

 

 

Dat heeft niets te maken met de wereldwijde crisis in de financiële wereld, maar alles met veranderd gedrag van klanten. Die bankieren via internet en de telefoon, nauwelijks meer aan het loket. “Het fysieke bezoek van klanten aan onze kantoren is enorm afgenomen,” licht directeur particulieren van de Rabobank Breda, Desirée Verdaasdonk, toe. “Krijgen we zo'n vijfhonderd telefoontjes per dag op ons kantoor in Breda, op die kleinere kantoren komen per dag hooguit twintig tot dertig mensen. Dan wordt een dag begrotelijk om voor hen daar een vestiging met een dubbele bezetting te handhaven.”

 

 

 

image012

 

De Rabobank in Ulvenhout

(Foto: Kees Wittenbols – november 2006)

 

 

De Rabobank voert momenteel overleg met haar klanten die de bewuste kantoren nog met enige regelmaat bezoeken. “We zijn op zoek naar alternatieven,” zegt Verdaasdonk. Daarbij denkt de bank onder meer aan een gratis haal- en brengservice per taxi voor de clientèle. Ook is de bank mogelijk bereid geldhandelingen aan huis te komen verrichten. “We gaan het netjes oplossen,” is het streven van de bank, aldus haar directeur particulieren. Nee, geen ‘hoekje’ in de dorpswinkel. Dat is onvoldoende te beveiligen. De sluiting van de bijkantoren aan de Pastoor Doensstraat in Bavel, aan het Dorpsplein in Ulvenhout en aan de Ginnekenweg in Breda lijkt haaks te staan op een andere trend. Namelijk die dat de Rabobank Breda alsmaar meer klanten van meer in de wind staande banken, zoals Fortis of ABN/Amro, overneemt. Verdaasdonk: “We ontvangen nogal wat onrustige mensen die willen weten of wij wat voor hen kunnen betekenen. Het is drukker dan normaal.”

 

 

 

image034

 

De Rabobank in Bavel

(Foto: Kees Wittenbols – november 2006)

 

 

Het marktaandeel van de Bredase Rabobank groeit? “Klopt. Al hadden we die groei liever op een gezonde wijze, op eigen kracht veroorzaakt. Nu zien we toch de trieste situatie dat het vertrouwen in het bankwezen een deuk heeft opgelopen.” De Rabobank is een corporatie en wordt niet, zoals sommige concurrenten, door aandeelhouders of exorbitante bonusregelingen voor bazen opgejaagd. “Dat corporatieve blijkt in deze tijd een sterk punt,” beaamt Verdaasdonk.

 

 

Zie ook: Bavel in beeld

Zie ook: Ulvenhout in beeld

 

 

2 oktober 2008

 

Home

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stats count